Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamammalejninkiiiiii

jelitowka u dwulatki! co podac???

Polecane posty

dziewczyny, mamy poradzcie prosze, corka ma dwa latka, zarazila sie od kuzynki jelitowka tzn akurat tylko wymiotuje, w nocy ze 3 razy tak porzadnie, goraczki nie ma.... dzis juz jest ok.... ale mowi ze boli ja brzuszek.... do lekarza juz dzis nie dalismy rade pojsc, dlatego zaraz lece do apteki i mozecie mi poradzic co kupic?? co moze dwuletnie dziecko przyjmowac! i co jej podawac jesc w ciagu dnia

haloo moze ktos pomoze

zapytaj w aptece :) one nie raz lepiej wiedzą jak lekarze. Miałam jelitówke chyba w 4 mcu ciąży i rozmawiałam z panią z apteki, dziewczyna też w ciąży pojechała na pogotowie lekarz powiedział że jej nic nie poradzi, poszła do apteki i nam obu poradziły smecte i sucharki ew. kisiel :) przeszło :) znajoma dziecku podaje smecte na wszystko zwiazane z brzuszkiem-nawet gdy boli i córce przechodzi:) ale nie wiem od którego roku można ja podawać :)

Gość dziumdziulaczek
u mnie od pt mieliśmy epidemie. w piątek 2,5 letnia corka biegunka i wymioty i gorączka 40 stopni a w nd syn to samo. u nas to trwało tylko 1 dzień to zdązyłam podać po 1 saszetce smecty. ale w grupie u córki przedszkolanki mówiły że niedlugo oddział przeniesie sie do szpitala bo dużo dzieci tam już lezy

Gość dziumdziulaczek
smecte już niemowletom można podawać , synowi mojemu w szpitalu podawały pielęgniarki jak mial 4 miesiace (rote miał)

Gość taki lajf
Dużo picia, jak chce jeść to sucharki, chrupki kukurydziane, paluszki solone. I smecta. No i probiotyk przy biegunce :) Jeżeli się nasili to obserwuj, bo może się odwodnić, ale skoro już nie wymiotuje to powinno być tylko lepiej :)

Gość lady bronka
mnie tak jak meaaa pediatra powiedziała, że nie należy zatrzymywać biegunki i wymiotów, bo w ten sposób organizm się oczyszcza z toksyn. trzeba pilnować, żeby dziecko się nie odwodniło, warto zawsze mieć w apteczce orsalit, preparat uzupełniający elektrolity i probiotyki. ja mam tez zawsze smectę. oczywiście jeśli dolegliwości nie ustępują trzeba iść do pediatry.

Gość mio-mio
Jak wymiotuje wodę i płyny nawadniające to kup cole zero i podaj do picia to sie nie odwodni.

Gość jdvnadojgoa
smecte i lacidofil możesz podać z picia woda albo lekko posłodzona herbata jedzenie: zupka marchewkowo ryżowa gotowana na udku bez skóry biszkopty chrupki kukurydziane krążki ryżowe chlebek z masłem i bułki-masło mało jak pogryzie to suchary bez cukru banan-bardzo i często skuteczny jabłko tarte ryż z jabłkiem lub bananem nie podawaj solonych paluszków itp!!

Gość jdvnadojgoa
no i mięsko z tego udka też można

Gość misiamarysia
na pewno nie należy podawać dziecku owoców i soków, najlepiej wodę albo słaba herbatę, do tego orsalit na uzupełnienie elektrolitów. do jedzenia podaj chrupki kukurydziane, może być bułka bez dodatków, to na początek. na pewno nie zaszkodzą też probiotyki.

Gość jdvnadojgoa
na pewno należy a nawet trzeba podać dziecku banan i jabłko-jak trafisz z nią do szpitala to Ci powiedzą to samo co ja Ci napisałam.