Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Likatna

CIŚNIENIE 120/100 I BÓL GŁOWY - co robić?

Polecane posty

Gość Likatna

Dzisiaj od rana strasznie boli mnie głowa, prawie cała, tył, przód, nad oczami, szumi mi coś dziwnie w uszach, kręci mi sie w głowie, chwilami robi mi sie słabo, szczególnie przy zmianie pozycji, jest mi niedobrze że chwilami mam wrażenie że zwymiotuję z tego bólu. Zmierzyłam sobie ciśnienie i wskazuje mi 120/100, a puls 74. Rano po zażyciu Etopiryny ból ustąpił na tyle że mogłam jakoś funkconować, a teraz znowu ból się nasila. Co robić? Co może byc przyczyną? Może ktoś wie?

Gość Likatna
nikt nie wie? nikt nie pomoże? wziełam po raz trzeci dzisiaj Etopirynę, było lepiej, ale teraz znowu zaczyna głowa boleć coraz bardziej.

Gość fhjjhfkhfss
120/ 100 to zaden dramat mi sie zdazalo 160/110 i zyje;] panikujesz i temu masz puls wysoki, a na bol glowy po co zrec jakas chujowa etopityne, juz leki na bazie ibuprofenu sa lepsze

wcale nie masz zlego cisnienia a pilas kawr moze wypij sobie. moze chorobsko cie lapie. wez na noc gripex i ciepla kapiel

Gość ppolkio
Z ciśnieniem idzie sie do szpitala jak się ma np 200/120, moja mama miala 190/100 to została na pogotowiu powiedzmy "wyśmiana" z takim ciśnieniem to sie żyje...

Gość gumbolek
Nie wydaje mi się żeby to ciśnienie 120/100, było dobre, normalne. Prawidłowe to 120/80 więc skurczowe jest w normie ale rozkurczowe za wysokie, zdecydowanie, tym bardziej przy prawidłowym skurczowym. Do tego pani skarży sie na złe samopoczucie, ból głowy itp. Ja jednak wybrałabym sie z tym do lekarza, przynajmniej pierwszego kontaktu. ppolkio to twoja mam trafiła na d... a nie na lekarza, mnie popłożyli do szpitala przy 160/110, bo tak z takim ciśnieniem można zyć ale ile szkód wyrządza w organiźmie (serce, nerki...)

Gość cisnienie do niczego
Ja z cisnieniem 130/100 dostalam leki na nadcisnienie na cale zycie,kiedys myslalam ze to problem babc,a jak widac duzo ludzi to trapi

Gość do do i od
norma cisnienia to 140/90

Gość gość
Przejrzyj może te modele które wyświetlają się w rankingu na http://rankingcisnieniomierzy.pl/. Mają dużo ocen, te najbardziej polecane przez ludzi to tam mają coś koło dwustu ocen więc sporo ludzi się wypowiedziało także można mieć rzeczywiście przekonanie że jeśli kilkaset osób coś poleca to faktycznie jest to wiarygodne.

Gość marek

U mnie sprawdza się SmartCardio, chyba od Sanity, kupowałem jakiś czas temu w aptece, był w promocji i właściwie dlatego, podpytałem sprzedawcę, powiedział, że to dobry sprzęt. Ogólnie jestem zadowolony na tą chwilę, choć jakoś często nie korzystam.