Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytankooooo.

KTO KORZYSTA Z SAUNY? MAM PYTANIE

Polecane posty

Gość pytankooooo.

mam pytanie do osob regularnie korzystajacych z sauny -po jakim czasie, po ilu mniej wiecej wizytach, zauwazyliscie pozytywny wplyw sauny na skore? na cerę zwlaszcza? ja bylam dopiero 2 raz, poszlam bo uslyszalam ze dobrze oczyszcza trudną cerę.. od zawsze walcze z wągrami, nierownym kolorytem cery, zaskorniki, okazjonalnie pryszcze.. wiem ze oblesny to opis no ale cóż. po 1 razie - sytuacja sie pogorszyla, cera gorsza niz zwykle, ale wyczytalam ze tak musi byc, bo wywala toskyny poszlam 2 raz tydzien pozniej, zero pozytywnych efektow. ile jeszcze trzeba czekac by skora sie poprawila? dodam ze chodze do biosauny, mam w zamysle fińską jeszcze

Wiesz to zależy jak kto szybko przyswaja pozytywne skutki sauny. Jednym wystarczą 3 lub 4 regularne pobyty innym zaś 10. Ja uczęszczam już od prawie 5 lat A co istotne lepiej się czuję i nie choruję.Regularne uczęszczanie Hartuje organizm.

Sama sauna raczej nie usunie takich dolegliwości. Trzeba by się skonsultować z kimś kto prowadzi takie zabiegi. Pilingu W każdej dobrze prosperującej Saunie taka osoba powinna być.

Gość pytankooooo.
ok, dzieki za odp. ja sie nastawilam ze sama sauna wywali toksyny i bedzie dobrze.. ale widac nie.. a jaka sauna najlepsza na cerę?

Toksyny owszem w saunie się pozbędziesz! Ogólnie to trudno powiedzieć bo obie sauny i sucha i parowa ma pozytywny skutek na cerę. Np w Termach jest piling solny z olejkami eterycznymi i świeżym sokiem z owoców. Taką zapachową solą nacieramy ciało i wracamy do sauny na dalszą część seansu. Są też seanse z maseczką na twarz i dekolt. Taka maseczka składa się z Jogurtu naturalnego miodu soku z różnych owoców czy zmiksowanego kokosu. Czy chociażby jest też seans tylko dla Pań tak zwany Różany! Taki seans to maseczka z wyciągu róży ale gdzie się maseczkę smaruje to nie wiem. Gdyż to seans tylko dla kobiet.