Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mira35

gdzie teraz lepiej oplaca sie wyjechac?Anglia?czy Niemcy?

Polecane posty

Gość mira35

Wychowuje syna 11 lat ma,i mam dylemat gdzie sie oplaca bardziej wyjechac,gdzie dostane na dziecko lepsze zasilki socjale jak z praca,w Anglii?a jak w Niemczech?angielski znam,niemiecki komunikatywnie,

Gość vncio
Z zasiłkami w UK nie jest już tak kolorowo, jak to było kiedyś. Najpierw trzeba trochę popracować, żeby się załapać na jakies benefity, a z pracą też ciężko. W UK byłem i chyba teraz wybrałbym Niemcy.

Gość vncio
Chciałem to napisać, że z takim podejściem lepiej nie wjeżdżać do obcego kraju ;-)

Gość Loss santos carlos
Chiny - wspaniałe możliwości. Tylko ludzie którzy licza na utrzymanie z zasiłków i nic nie potrafia, przeważnie kończa tam jako tania siła robocza.

Gość wredniucha01
""typowa polka - interesuja ja jedynie zasilki - takich powinno sie wypie**olic z kraju na zbity pysk"" z którego kraju? bo w Polsce zasiłków jak na lekarstwo

Gość mira35
Posluchaj wredniucha i ty U gory pajacu,bylam kiedys w uk,ale musialam wrocic,a poza tym chodzi mi nie o same zasilki Dokladnie ale dotacje na dziecko,bo w anglii pracowac musisz zeby dodatki dostawac na dziecko,samotnym matka sie tam nalezy ale do tego trzeba pracowac,nie do informowana kobieto,a jezeli chodzi o zasilki,to nie oplaca sie samotnej matce,bo lepiej jest pracowac dostawac dodatki na dziecko niz siedziec na zasilku,tylko nie wiem jak jest w niemczech,a pracy sie nie boje

Gość mira35
Dzieki vncio,pozdrawiam

Gość qwer
mieszkam w uk jedyny zasilek to rodzinne za 81f na miesiac. jesli pracujesz sama i jestes tylko z dzieckiem panstwo moze ci dolorzyc do mieszkania albo dac mieszkanie ktore do polowy bedzie finansowac.tak ma moj szwagier w uk.nie ma juz tak kolorowo jak pare lat temu.

jak chcesz tylko zerowac na kraju to sobie odpusc niemcy tutaj nie dostaniesz kasy za ladne oczy. Trzeba tu troche pomieszkac i przede wszystkim przepracowac by sie cos nalezalo. No i normalni, uczciwi ludzie w tym tez ja nie maja ochoty placic podatkow by takie mendy mogly siedziec w domu i nic nie robic.

Gość gdzie tu jest żerowanie
owszem, kobitka wyciągnie może trochę forsy z budżetu, ale jej dziecko zarobi i odda z nawiązką w podatkach - tak, jest możliwe w krajach rozwiniętych, z dobrym dostępem do edukacji i rozwiniętym średnim sektorem gospodarki, że dziecko z patologii wychowane na zasiłku po ukończeniu 18 lat pójdzie do pracy. A chyba nie myślicie, że ten dzieciak wróci potem do Polski i będzie tu płacił podatki.

Gość mira35
Ludzie ale jestescie zlosliwi,nie chodzi mi o to zeby siedziec na dupie i nic nie robic,i zasilki brac,Jestem pracowita osoba,chodzilo mi o dodatki z tytulu wychowania samotnie dziecka w niemczech,chociazby,a moje dziecko nie wychowuje sie w patologii!bardzo zlosliwe widze komentarze,

Gość ble ble napisz coś jeszcze
Mycha to na wszystkich tak jedzie. W niemczech, jak bedziesz miala meldunek, prace itp to dostaniesz na dziecko coś około 170 euro nie pamiętam ile dokładnie. I to się nazywa kindergeld - czyli tzw polskie rodzinne,

dobrze, wybacz w takim razie jesli szukasz pracy to nie jest juz tak kolorowo jak przed laty, zwlaszcza dla osoby, ktora nie operuje swobodnie jezykiem. Jako sprzataczka gdzies albo do jakiejs fabryki moze i bys dala rade ale to zadna satysfakcja i nic ambitnego, zalezy od twoich wyobrazen. Dziecko pojdzie do szkoly, ty do pracy i dostaniesz z finanzamt tzw Kindergeld - 184 euro (potrzebujesz meldunek, umowe o prace i zaswiadczenie ze szkoly, ze dziecko uczeszcza do niej) po przyjezdzie tutaj czeka cie nieprzyjemna przejazdzka po wszystkich mozliwych urzedach i kupa papierkowych klopotow.

Gość mira35
Dzieki Mycha wiec ja wracam do Anglii w takim razie,dzieki za pomoc,pozdrawiam

ale zasiłki są na zachodzie teraz obcinane i ogólnie usługi socjalne przez nierobów co z dzieci żyją. Brakuje kasy na to.