Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

. . . butelka wina . . .

Co przygotowujecie dziś na sylwestra do jedzenia? :)

Polecane posty

Gość martinnn
tatar, kanapki, salatke

Razem z chłopakiem robimy imprezę. Piekę udka i skrzydełka (żeby je kupić nachodziłam się dzisiaj po 10 sklepach mięsnych! - wszystko wykupione). Robię sałatkę gyros i ciasto z kremem i brzoskwiniami. Była mała składka na napoje, czipsy, orzeszki. Poza tym każdy ma przynieść coś od siebie.

Jak wszystko wykupione? A karkowke i boczek jeszcze po poludniu dostane np w Piotrze i Pawle?

Gość ja już mam gotowe
bigos, barszcz z krokietami, śledzie z ananasem i opiekane, rolada ze szpinakiem i łososiem, tiramisu, mus czekoladowy, jeszcze do zrobienia mam tatar, koreczki i jakąś sałatkę

Gość UUUUUUuuuuuuuuuuUUU
Mój ojciec jest Sylwester, wieczorkiem impreza imieninowa na 25 osób to i jedzenia musi być dużo :) tort kawowy, 4 ciasta, 3 sałatki, różne rodzaje mięs, krokiety, barszcz, różne zakąski no i bigos z kiełbachą nad ranem

Karkówkę i boczek raczej bez problemu dostaniesz. Ale z podudziami z kurczaka i skrzydełkami problem wielki. Chyba ludzie to najczęściej pieką.

Gość co to jest salatka gyros ?
jw

Gość ja już mam gotowe
w jakiej temp.i jak długo pieczesz te śliwki z boczkiem?

sałatka warstwowa z mięsem przyprawionym przyprawą gyros wpisz sobie w google przepisów całe mnóstwo

W Nowy Rok planuje upiec karkowke z papryka, cebula i ziemniakami oraz kapusniak na boczku i zeberku.

Gość UUUUUUuuuuuuuuuuUUU
sałatka gyros to u mnie: kapusta pekińska drobno posiekana, do tego duży filet z kurczaka pokrojony w kostkę i usmażony na ostro z przyprawą do gyrosa, do tego kukurydza, sól, pieprz i sos majonez+jogurt+ketchup

thx uuuuu

Już przygotowałam. Krokiety, kończę bigos, prosta sałatka. Sernik na zimno, ciastka, paluszki. Zapiekanka makaronowa w piekarniku. Galaretka tężeje. Sylwester zapowiada się nam bezalkoholowo :P

Gość opiopi
tajskie curry

kupie zamrozony gyros juz doprawiony przez tureckie przyprawy, mniam, reszte ja ty doloze

Gość naturalna i szczera
Maciek fajne masz to menu na Nowy Rok;) ja dzisiaj robię barszczyk, poza tym zostało mnóstwo jedzenia z wczorajszej imprezy - sery, wędliny itd. zrobię też krakersy z wędzonym łososiem i dodatkami

Ja do sałatki gyros kupuję pierś kurczaka i sama ją doprawiam. Moim zdaniem lepiej nie kupować już przyprawionego mięsa ponieważ może być nie pierwszej świeżości.