Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wefw

czy zamrożone mieso ma dluzszą datę do spozycia?

Polecane posty

Gość wefw

kupilam mielone swieze, zamrozilam. data na opakowaniu juz minela, ale jest podana dla temp powyzej 0 stopni. czy jest jeszcze dobre?

Gość takkkkkkkkkk
tak

Gość jhvjhb
oczywiscie ze tak :) ja czasami trafie na promocje miesa ktore ma krotka date, wtedy mroze i wyciagam w razie potrzeby. ja trzymam mieso mrozone nawet kilka miesiecy w zamrazalniku i wszystko jest ok

Gość taka polityka prorodzinna
no przeciez pisze ci powyzej 0 stopni, czyli temperature panujaca w lodowce :P lub poza nia ;p w zamrazalniku jest temperatura minusowa, ktora hamuje proces gnijny.

No pewnie przeciez w ten sposob przedluza sie trwalosc produktow ktorym konczy sie data, chyba glownie po to wymyslono mrozenie?;) ale po rozmrozeniu musisz zuzyc w przeciwgu 3 dni a najlepiej od razu po rozmrozeniu przetworzyc.

Tez zamrażam mięso, tylko staram się kupować takie które ma najdłuższą datę ważności. Nie kupuję tego bardzo dużo,gdyż wolę dokupować po trochu i zamrażać.

Gość nie no smiac mi sie chce
mieso zamrozone ma okres 6mc przydatnosci do spozycia nie dłuzej.ale dziecku jak chcesz dac to w zyciu tak długo nie trzymaj.najlepiej swieze max kilka dni.ja tak dawąłam ale sie nie wtracam.