Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierzeWdobro

zycie w troje-2 zony i maz

Polecane posty

Gość wierzeWdobro

Czy sa tu jakies dobre dusze,ktore marza o tym aby byc kochane w nieco innym schemacie rodziny? Moj maz ma za duzo milosci dla mnie samej i chcialabym aby kogos jeszcze nia obdarzyl, ja sama chcialabym miec dobra przyjaciolke i razem z nia wychowywac dzieci w przyszlosci. Marzy nam sie kiedys ucieczka do miejsca w ktorym bedziemy samowystarczalni aby nie martwic sie zlem tego swiata. szukam dziewczyny w wieku od 16 do 24 lat, o dobrym sercu, kochajaca zwierzeta i nie odrzucajacej Boga. Po co bladzic i zmieniac partnerow jak mozna od razu rozpoczac szczesliwe zycie. zaprzyjaznijmy sie i poznajmy sie To nic zlego kiedy wszyscy sie kochaja i chca dla innych jak najlepiej. Najgorsze jest to ze gdybym szukala dziewczyny na jedna noc to bym ja znalazla natychmiast,ale mi zalezy na kims na wspolne zycie. Nie jestem bi.

Gość tapeta wytapetowana
a o jakiego boga chodzi?

Gość wierzeWdobro
Jedynego Stworce, Boga Jahwe. Ojca Jezusa

Gość wierzeWdobro
i nas wszystkiech

Gość waśniewskaaaaa
a ta dziewczyna musi byc ladna? ta dryga zona bedzie uprawiac seks z Twoim mezem? moze bym byla chetna na taka propozycje

Gość kalafiorzbrukselka
nie wiem co bierzesz, ale bierz połowę...

Gość wierzeWdobro
ta dziewczyna musi byc dobra, a jesli jest dobra to jest piekna. zycie w trojke. takie same prawa dla obu zon, ale nie na jedna noc,tylko na zycie.

Gość inteligentnygosc
mialabys serce wykorzystywac tak wykorzystywac 16latke?

Gość tapeta wytapetowana
prowo

Gość Tester
Prowo bylo by ciekawe, ale polecialas za bardzo z tym bogiem. No chyba ze masz wlasna interpretacje bibli. W koncu ksieza tez sie pukaja w tylki chociaz nie wolno chrzescijanom. O innych sparwach nie wspomne :P

Gość wierzeWdobro
damy jej dom,cieplo,milosc szacunek. seks moze byc kiedy bedzie gotowa i pewna tego jak chce zyc. i seks tylko z jednym mezczyzna ktory ja kocha i chce sie o nia troszczyc tak samo jak o mnie. czy lepsze jest to zeby kazdy kolejny dupek taka przelecial i zostawil?i tak kolejny i kolejny raz? bo jest malo prawdopodobne ze dziewczyna pozna kogos kto od poczatku do konca bedzie dla niej a ona dla niego. ile razy trzeba byc skrzywdzonym w zyciu? nic w tym zlego zeby dzielic sie dobrem.

Gość waśniewskaaaaa
a co jak taka dziewczyna nie spodoba sie twojemu mezowi? moze nie jeste brzydka, ale sliczna tez nie

Gość katowiczanka&
poyebało cie

Gość wierzeWdobro
czytam Biblie codziennie i prawo Boze jest dla mnie wazne. Jezus nic nie zmienil tylko wypelnil. tak jak Jezus byl jednym cialem z apostolami tak i zony maja byc jednym cialem z mezem. Ja nikomu nie zrobie krzywdy. Chce dac komus fajne zycie, bo taki mezczyzna jakiego ja mam to skarb. do tego aby byc ze mna stara sie zarabiac pieniadze bez wychodzenia z domu. zawsze jestesmy razem i chcemy sie tym podzielic czym sami sie cieszymy

Gość wierzeWdobro
przeciez nie o wyglad zewnetrzny chodzi. jesli zobaczy w niej dobro to bedzie piekna. najwazniejsze by byla wierna. zreszta po to jest czas aby sie poznac.

Gość wierzeWdobro
gdziekolwiek razem idziemy dziewczyny sie za nim ogladaja bo jest nieprzecietnie przystojny, ale on nigdy nie odwzajemnil im spojrzenia. jest tak wierny jak by chcial aby byla jego zona. kocham go za to i kazda by pokochala

Gość Tester
Pobawmy sie w rozwazania o sytuacji mozliwej na 0,00001% (czyli propozycji) Seks z jednym? Nooo ok. A gdzie gwarancja ze cos sie nie zepsuje? Kolejne pytanie wczesniej juz posrednio zadane. Jak chcesz podzielic sie mezem zyjac w zgodzie z biblia? Maz bedzie tylko nowa "zone" pukal? To > " ktory ja kocha", to juz w ogole odpal :P Zagwarantujesz ze maz ja pokocha Pomijam to ze JUZ. Nie widzial a JUZ kocha :D ­ "kazdy kolejny d**ek taka przelecial i zostawil" Taka to znaczy jaka? Czemu kazdy to dupek? Twoj maz jest swiety tak? Czy tez jest wyjatkiem jakims :D Czemu ma zostawic? Skad przypuszczxenie ze nastapi to kilka razy (jesli w ogole). Malo prawdopodobne? Hhahahah. Jaka Ty szczesliwa jestes ­ Koncz prowo bo sie nie klei :P

Gość Tester
"czytam Biblie codziennie i prawo Boze jest dla mnie wazne. Jezus nic nie zmienil tylko wypelnil. tak jak Jezus byl jednym cialem z apostolami tak i zony maja byc jednym cialem z mezem" ­ Hahahaha. To czytaj dalej i jak juz znajdziesz werset o poligami to odpowiedz w tym watku :P A to dalsze o Jezusie i szukanie analogii to jak w KK. Tam wszystko przekreca aby pasowalo do sciezki "prawosci". Ja moge napisac ze bog jest zly i okrotny. Moge podac wersety na poparcie tej tezy. Czekam na Twoje. Pobawmy sie :D

Gość katowiczanka&
ale to Jehowa a oni mają pismo świete bez Mati Boskiej

Gość wierzeWdobro
nie znasz go wiec nie oceniaj.jest wspanialym czlowiekiem i seks nigdy nie zawracal mu w glowie. rownie dobrze moze zamieszkac z nami ktos kto nie musi uprawiac seksu tylko bedzie czescia rodziny. to jest nasz wybor czy byc samotnym czy z jedna zona czy z wieloma. duzo jest spekulacji na temat poligamii i jedni przekonani sa na tak inni na nie. ja uwazam ze czynie dobrze i nikogo tym nie zranie a wrecz moge dac dobre zycie w prawdziwej milosci. oczywiscie trzeba sie najpierw poznac. nic sie nie zmieni. nic sie nie odwidzi,jestesmy odpowiedzialni. a wiesz jaki jest swiat,kazda dziewczyna musi byc zraniona zanim pozna tego wlasciwego. tutaj daje szanse wyboru aby od razu zyc szczesliwie

Gość tapeta wytapetowana
a skad wiesz, ze w kobiecie ktora ty wybierzesz, mąż się zakocha?

Gość Unistytutka
katowiczanka& - O czym ty gadasz? Piszesz tak sobie czy cos chcialas powiedziec a ci nie poszlo? "To jehova" ma sugerowac, ze autorka jest Swiadkiem Jehowa, jesli dobrze rozumiem. Nigdzie nie widze wzmianki o tym ale moze czytac nie potrafie. Tobie polecam przeczytac biblie to sie dowiesz, ze NIGDZIE nie ma slowa o matce boskiej. Ale nie czytajac kazdy kto wie, ze bog nie mial poczatku i posluguje sie rozumem wie, ze bog nie mogl miec matki. Amen

Gość wierzeWdobro
jestem chrzesciajanka. duzo szukalam i jesli Bog ma imie to brzmi ono JHWH. to tyle.nie podpisuje sie pod zadna organizacje bo wydaje mi sie ze zadna nie jest idealna. co do mlodych dziewczyn to wiem ze czasem mysla ze ktos ich kocha a po seksie zostaja porzucone.to jest nagminne w tych czasach-stad moje przypuszczenia. Ja nie wybieram kobiety dla mojego meza.po prostu szukam potencjalnej kandydatki.przeciez to nie casting.trzeba sie poznac i albo cos do siebie poczuc albo nie. ale zaakceptowac mamy ja oboje.zarowno ja jak i maz.

no to skoro szukałaś w Biblii to pewnie znalazłaś werse mówiący ,ze ---- (5) I rzekł: Dlatego opuści człowiek ojca i matkę i złączy się ze swoją żoną, i będą oboje jednym ciałem. (6) A tak już nie są dwoje, lecz jedno ciało. Co więc Bóg złączył, niech człowiek nie rozdziela. (Ew. Mateusza 19:4-6, Biblia Tysiąclecia) ---- nie są dwoje . dwoje . a nie troje .

Gość wierzeWdobro
jesli nawet nie mialaby byc to \zona to fajnie gdyby ktos o podobnych zainteresowaniach chcial u nas zamieszkac i spedzac czas razem- jako przyjaciele bez slowa o malzenstwie i seksie. czy to zle ze chcemy wziac kogos pod swoj dach.mamy ogromny dom a jest on pusty. chcemy napelnic go ludzmi i kochac sie wzajemnie. wiem ze w tych czasach jak ktos chce dobrze to od razu wyszukuje sie w nim podstepu.

Ja nie wybieram kobiety dla mojego meza.po prostu szukam potencjalnej kandydatki. po prostu szukasz kochanki dla męża .

Gość wierzeWdobro
to nie jest dla mnie argument. to ten sam przyklad ktory podalam wyzej. jedno cialo bylo od starego testamentu uzywane w taki sam sposob. mozna byc jednym cialem z jedna zona i jednym cialem z druga. Jezus byl jednym cialem z apostolami.z kazdym z nich byl jednym cialem. ale nie o religii to topik.szukam az znajde

Gość wierzeWdobro
nie znasz nas wiec nie oceniaj. szukam bliskosci,kogos na kogo mozna liczyc,kogos kogo mozna przytulic. a jesli umre maz nie zostanie sam, a jesli on umrze my we dwie tez damy sobie lepiej rade.

Gość Tester
Chyba autorko czegos nie zrozumialas. Pytam jak chcesz pogodzic seks MEZA z druga kobieta. Podowiadam, ze do tyczy to jednego z przykazan. Gdzie sa spekulacje na temat poligami? W jakich kregach? Biblia sie odnosi do tego jednoznacznie. Ktos znow chce zrobic swoja interpretacje bibli? Znaczy gwarantujesz za meza? To ja gwarantuje, ze zadna kobieta nie zostanie porzucona przez faceta :P Wiem jaki jest swiat i nie KAZDA musi byc porzucona. Gwarantuje Ci to (bez ironi)