Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milusia8202

cukrzyca ciążowa w ciąży

Polecane posty

Gość Milusia8202

Chciałabym otworzyć nowy wątek dla mam w ciąży, które są na diecie cukrzycowej, bo wyniki nie wyszły za dobre. Chciałabym się dzielić z wami tym co jem, jakie mam wyniki, doradzać sobie co do diety i samopoczucia. Jest mi ciężko na tej diecie. Wiem, że taki wątek już jest na kafe, ale tam dziewczyny już porodziły maluchy i nie piszą już o cukrzycy - moje posty są niezauważane - w sumie nie dziwię się, bo one po porodzie już cukrzycy nie mają i nie chce im sie odpowiadać na moje posty z głupimi pytaniami. Zapraszam... Ja jestem w 29tc, termin mam na 28 marca. Moje wyniki: glukoza na czczo: 87 glukoza po 2h obciążenia 75g glukozy - 151,3 Stwierdzona cukrzyca ciążowa - mam dietę, mierzę cukry - na razie zanotowałam kilka skoków, ale ostatnio częściej się pojawiają. Podobno tak jest w miarę upływu ciąży. Na diecie jestem już 3 tygodnie. Zapraszam, piszcie dziewczyny. Potrzebuję was i wsparcia. Pozdrawiam.

Gość Milusia8202
nikt się nie zgłosi??? zapraszam...............

Ja miałam cukrzycę, łagodniejszą wersję. Moje jedzenie wyglądało tak: - 7.00 kromka pumpernikla z wędliną i dużo warzyw - 9.30 druga kromka, z jajkiem, serem lub pastą - 11.30 owoc (brzoskiwnia, nektarynka, pol banana, kiwi, 5 malych sliwek lub 3 duze, 15 truskawek lub 15 czeresli) i jogurt naturalny - 13.30 zupa - 15.30 kawalek miesa, ryz , fasolka, kalafior lub brokuly - 18.00 zupa mleczna - na polowie szklanki mleka z makaronem razowym lub ryz na mleku - 19.30 serek wiejski - 21.00 salatka z kurczakiem plus pieczywo, kanapki, tosty, etc. Ogolnie nie moglam smazonego, za duzo chleba, mleka, slodyczy, rozgotowanych ziemniakow. Ryz i makaron w rozsadnych ilosciach, ziemniaki do 3 sztuk na raz. Mam nadzieje, ze pomoglam.

Gość Milusia8202
melaska, dziękuję. Jem podobnie. U mnie też łagodna wersja. Ale od 2 dni mam skoki po śniadaniach. Może za późno je jem, ale śpię do 9tej... w każdym razie największy skok po śniadaniu miałam 134. Przeraził mnie ten wynik, bo zwykle mam 95-100 po wszystkim. Chciałabym popisać z mamami które obecnie się zmagają z cukrzycą w ramach wsparcia. Szkoda, że nikt taki nie pisze. Pozdrawiam.

Gość gwtiger
Oprócz diety warto się wspomóc Insulanem, to specjalny suplement diety pomagający utrzymywać cukier w normie. Więcej mozna przeczytac tutaj http://insulan.pl/ , moim zdaniem wart, bo naturalne składniki