Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enkepenke

odstawiam psychotropy i probuje zajsc w ciaze

Polecane posty

Gość enkepenke

jw

Gość werysukkaadiemn
a co ci jest? ze bralas

Gość enkepenke
nerwica lekowa depresja tylko boje sie ze jak odstawie nerwica wroci ale mam juz swoj wiek i jak nie teraz to kiedy?;/

Gość antyydepresant
A ile masz lat i z kim chcesz zajść w ciążę?

odstawiasz tak sobie czy to psychiatra stwierdza że już możesz?

Gość znartrwieonnanaaa
a jak dlugo leczylas sie na nerwice ? czy pracowalas normalnie w tym stanie?

Gość spoooookojnie w ciazy
ci wszystko przejdzie ale możesz znowu miec problem po ciaży musisz byc pod dobrą opieką przez jej okres trwania i zaraz po. JA chodzę raz w tygodniu na spotkanie z psychiatrą. Boję sie depresji poporodowej i szoku porodowego

Gość enkepenke
mam 30 lat i juz jedno dziecko mam nie pracowalam przez ostatnich 6 lat. do glupich komentarzy to ze mam nerwice nie znaczy ze jestem jakas nienormalna!

Gość enkepenke
mysle ze osdtawie i pojde na psychoterapie bo sie boje ze sama niedam rady,psychiatra mi radzil zeby po porodzie wrocic do lekow.

Gość znartrwieonnanaaa
JAK DLUGO SIE LECZYLAS?

sorry, osoba o nicku psycholka i dziecko - pojebało Cię ciut? oskarżasz ludzi z nerwicą o dzieciobójstwo?

Gość enkepenke
choruje od 7 lat leki bralam z przerwami bylo tak ze nie bralam 3 lata i bylo ok teraz biore juz prawie 2 lata

Gość znartrwieonnanaaa
OBJAWY? jAKIE MIALAS?

Gość enkepenke
objawy zawroty glowy uczucie ze zaraz zemdleje walace serce drzenie calego ciala balam sie nawet w domu zostawac sama :(

Gość znartrwieonnanaaa
mam to samo. a mialas takie uczucie mrowienia nóg.?

Gość och jest moja ulubiona
whedif! Uwielbiam twoje rady,jesteś moim idolem!

ale dziewczyny ja tez miałam palpitacje serca, mrowienie rąk i nóg do tego trzęsłam się poszłam do psychiatry a ten mi kazał iść do internisty wykluczyć cukrzyce! Okazało się ze mam zapalenie trzustki podczas leczenia te objawy mi zniknęły. Miałam inne które już były nerwicowe ale ten nie Może najpierw warto zdiagnozować się czy nie mamy choroby somatycznej a dopiero potem zajac się psychiką co ?

Gość misiiiiiiiiiiiia
hej ja też tak miałam, tylko że ja wyszukiwałam sobie różne choroby i dostałam asentrę od lekarza. Jakie leki brałaś?

Gość znartrwieonnanaaa
ja robilam badania na tarczyce ale jest ok. jakie badania powinnam jeszcze zrobic?

ja miałam zrobiony bilans glikemiczny, badanie cukru, krzywa cukrowa,insulina,c-peptyd i usg trzustki a potem szpital i tam dalej mnie diagnozowali.

Gość enkepenke
badalam sie chyba pod kazdym katem i wszystko ok biore lexapro caly czas. mrowienia nog nie mialam

Gość znartrwieonnanaaa
ja tez jestem dda.

ja to już wiele wybrałam leków i czułam sie fatalnie. Teraz chodze na psychoterapie ale do psychiatry. Byłam na 5 spotkaniach bulę kase jak nie wiem co ale warto, to co się dzieje ze mna podczas sesji to pojęcie ludzkie przechodzi bo facet jest tak wspaniałym specjalistą to nie jest gadka szmatka on umie zadać pytanie. Byłam na 6 psychoterapiach nie płaciłam mało ale nie mialam takiego efektu jak u niego. Staję sie kimś zupełnie nowym -zdrowym

Gość magdalenka8738373
ja tez lecialam na psychotropach, odstawialm bo chcialam zajsc w ciaze, udalo sie. to bylo 5 lat temu i do tej pory nie wspomagam sie juz farmakologicznie :)

Gość 234123213123
ja tez odstawiłam sama, nie czekałam az psychaitra mi łaskawie pozwoli, to gówno... :( od razu poczułam sie lepiej, do tego okazało sie potem, że moje dolegliwosci niby- nerwicowe m. in. wieczne parcie na pęcherz to efekt skrzywienia kręgosłupa w odcinku lędzwiowym który uciskał na nerwy... :( badajcie sie najpierw dobrze na własną rękę

Gość Też Brałam Psychotropki
I odstawiłam je w październiku 2012 - mam zespół stresu pourazowego, lęki, nerwica, odstawiłam go bo po 1. była znaczna poprawa, a po drugie też chcemy z meżem dzidziusia. Nie jem juz leków 3 miesiące no i musze stwierdzić że przychodzą czasem gorsze dni, deprecha itp..... ale własnie mam nadzieje, że jak będe w ciaży to to minie... a po ciazy będe zajęta dzieckiem wiec nie bede miała czasu na rozmyślanie. oby tak było bo ja już nie chce jechać na prochach - owszem było zajebiscie - ale odstawianie już nie było takie przyjemne. Powodzenia

Gość mamasrama
tez bralam psychotropy przed ciaza. pozniej odstawilam bo nie mialam wyjscia i jakos przetrwalam. nie bylo najgorzej skupialam sie na innych rzeczach, lekarz dal mi jakies lagodne srodki uspokajajace w razie jakbym juz nie dawala rady, ale ich nie bralam w sumie.. po porodzie bylo ciezko, czlowiek jest zmeczony, niedospany, ryczalam prawie codziennie , depresja wrocila, ale nie polagala na tym ze odrzucilam dziecko, ale po prostu skoki nastroju. Jestem zdania, ze w takiej sytuacji powinno sie po porodzie wrocic do lekow, u mnie w szpitalu mieli mnie w... straszna presja karmienia, a depresja to fanaberia, ironiczne usmieszki itd. wiec leki zaczelam brac dopiero po roku. poprawily mi nastroj i jakos sie trzymam

Gość fdjetyy
dolanczam tez niedlugo odstawiam i mysle ze w kwietniu ruszamy cala para:)