Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kociubka90

Solarium - czy opalanie raz w tyg. jest szkodliwe?

Polecane posty

Moja przyjaciółka ma 22 lata i bladą cerę, której nie cierpi. Dlatego też chodzi raz w tygodniu do solarium na 5-7 minut. Dodam, że nigdy nie chroni przy tym oczu, a ma wadę wzroku ponad -3,5 dioptrii. Z tego, co wiem o solarium to to, że jest szkodliwe dla zdrowia, ale czy opalanie się w małych ilościach raz w tygodniu, również szkodzi? Jeśli tak to w jakich ilościach i jakie to niesie ze sobą skutki w przyszłości? Proszę o odpowiedź, ponieważ martwię się o przyjaciółkę. Pozdrawiam!

myślę, że raz w tygodniu nie zaszkodzi, ale powinna chronić oczy, poczytać o tym i być uświadomiona, to miłe, że się martwisz o przyjaciółkę:)

Gość Adelaida22
powinna chronić oczy i stosować kosmetyki ochronne. Każde opalanie jest szkodliwe, te 5-7 minut w solarium to jakieś 30 minut i więcej na słońcu.

Gość goska55
Solarium ogólnie szkodzi skórze, a częste chodzenie jeszcze to pogłębia. Sądzę, że lepiej użyć chociażby kremu samoopalającego Aloe Vera z HB, by uzyskać opaloną skórę. Dobrze się rozprowadza i nadaje skórze lekko brązowy odcień.

Gość gość
goska55 , WON Z TYM KIUUUUREWSKIM SPAMEM!!!