Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mleczna mama

czy można mm nie wypite przez niemowlę wstawić do lodówki ??

Polecane posty

Gość mleczna mama

czasem mój mały pije 90ml a czasem 140ml.. Jak dziecko nie dopije to można dać do lodówki czy lepiej wylać i zrobić świeże ??????

Gość mmmmmmmmmmmmmnn
wylać

Gość czekoladowwwa
Ja w takim wypadku wypijam ;)

Gość oj tammmm
wylej albo ty wypij

Gość oczywiscie wylac
ja nigdy nie podawałam dziecku

Gość mamammmama
ja odstawialam na pozniej. ale jesli corka dlugo nie chciala to wylewalam.

Gość poiuygfdxzqwedfghjm,
DO GODZINY MOZNA TRZYMAC, PO GODZ WYLAC I DAC NOWE,

Gość poiuygfdxzqwedfghjm,
sorry za caps :)

Gość BeyonceKnowlessss
nie mozna w żadnym wypadku, nawet na pudełku od mm pisze ze mleko trzeba zuzyc w ciagu godziny od przygotowania

Gość mamaMalejZosi
a ja dziecku dawałam i daję i małej nic nie było i nie jest. Dla mnie to dziwne, że w ciągu godziny niby się popsuje. Oczywiście, że producentom zależy na tym żeby takie mleko wylewać, bo szybciej trzeba kupić nowe opakowanie.

Ale to jest mleko modyfikowane czy odciagane z piersi lakatorem?? Bo MM nie wolno dluzej trzymac, trzeba odrazu po rozrobieniu podac dziecku,a odgrzewanie jego NIE jest zalecane

Gość kjghfjdghjfd
ja tam podaje nawet po 3 godzinach, malej nic nie jest. tez uwazam ze to przesada, zeby zaraz wylewac.

ale czemu wylewac?? w takiej sytuacji jak autorka jest, to zawsze bym wolala nalewac do butelki 90 ml jak wypije i jeszce by chcialo to ewentualnie wtedy bym troszczeczke dorobila Wedlug mnie lepiej mniejszą porcje przygotowac ,niz wiekszą ,u tak robilam,wtedy marnotrwastwa mleka nie bylo

a jak chodzicie na spacery i bierzecie mleko na wynos,to co po godzinie nie dajecie?ja tam swojemu dawalam i daje po np 3 h i nic mu nie jest ....

matylda14 -- ty juz nie przesadzaj, przeciez oczywistym faktem jest ze mleko 1-2 h jak najbardziej moze w butelce pobyc, chodzi mi o fakt, gdzie calą noc stoi w lodowce np 10 h,widzisz roznice czyz nie???

Gość DO AUTORKI!
ja kiedys nie wiedziałam, że nie mozna trzymac dłuzej niz godzine. (karmiłam piersią a mm dałam tylko pare razy bo miałam taką sytuacje ze nie mogłam nakarmic piersia) no i zrobiłam to mm nie zjadła i chciałam dac za 3 godziny.zjadła a potem zwymiotowała. myslałam ze jej nie spasowało, ale potem znowu chciałam jej dac takie odstane mleko przygotowane wie godziny wczesniej- skosztowałam go a ono było tak skwasniałe ze az mnie naciągneło. potem ryczałam ze głupia dałam dziecku zepsute mleko.

Gość sejhaj
przecież możesz wstawić do pogrzewacza

Gość sejhaj
*podgrzewacza

Gość maammaaaaamma
ja trzymalam w tym termosie na butelki. ile razy jak corka byla malutka chodzilam na dlugie spacery. i zglodniala.

skwaśniałe mleko po 2h? Pierwsze słyszę... Ja robiłam mleko na dwór (zaraz po nakarmieniu więc miało być podane 3h minimum od zrobienia) wkładałam w taki styropianowy termos i w życiu mi nie skwaśniało ani nic. Jak w domu mleko stało godzinę to też podawałam- nigdy nic się nie działo