Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lub ktoś kto mi wyjaśni

Czy mógłby odpowiedzieć informatyk

Polecane posty

Mój program antiwirusowy pokazuje, że jest "włączony", natomiast ikona na dole na pasku pulpitu "centrum zabezpieczeń system windows" wskazuje, że moj program antywirusowy jest "wyłączony" i jest brak ochorny przed wirusami i brak ochorony przed programami szpiegującymi i innym złośliwym oprogramowaniem. Nic z tego nie rozumiem. Czy ktoś mógłby wyjaśnić?

Gość wrewerwer
A jakiego programu używasz?

Gość kjhgfxdxcfvfvvb
licencja?

licencja jest jeszcze ważna. GData.

?

Może antywirus potrzebuje aktualizacji bazy wirusów lub skanowania całego komputera. Sprawdź, czy baza danych jest nowa i czy kiedykolwiek skanowałaś system antywirusem. Ewentualnie możesz zaktualizować sam program antywirusowy do nowszej wersji. Te wszystkie czynności nie zaszkodzą, a być może pomogą. Jak to Siódemka, to na pasku powinna wyświetlać się chorągiewka, że coś jest nie tak z systemem...

Jest włączona automatyczna aktualizacja bazy wirusów i widze, że ciągle pracuje, skanowanie całego kompa zrobiłam dosłownie kilka dni temu. Jeśli chodzi o aktualizacje to dostaje informacje o noweszej wersji, jak jest dostępna. Nie mam Siódemki.

Jakby się uprzeć, to pewnie znalazłby przyczynę... Najlepiej wejdź w ustawienia informowania o zabezpieczeniach i tam możesz wyłączyć powiadomienia o: antywirusie, firewall-u i aktualizacjach systemu.

Gość gón
Może jak masz firewalla w teg Gdacie to wyłącz zaporę systemową czy coś. Wyłączoną masz?

zapora jest wyłączona

Ten mechanizm nie zawsze dobrze działa, zwłaszcza w XP potrafił płatać figle. Czasem może to być nieaktualna baza wirusów lub brak pełnego skanowania jak pisano wyżej może też być problem w samym antywirusie a raczej sposobie przekazywania informacji do centrum zabezpieczeń :)