Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BasiaaBasia86

CZY NARZECZONY MOŻE MNIE "WZIĄŚĆ" PRZED ŚLUBEM NA SWOJE UBEZOIECZNIE?

Polecane posty

Gość BasiaaBasia86

dziewczyny, pomocy! otóż sprawa wygląda tak- aktualnie pracuje, ale tylko do końca lutego, gdyż firma przenosi się o 30 km i nie będzie opłacało mi się dojeżdżać załatwiłam juz sobie nową pracę- od maja przez jakiś cza bede nieubezpieczona, martwi mnie to, bo ja taka "zapobiegliwa' jestem czy narzeczony mógłby mnie wziąść na swoje ubezpiecznie? czy dopiero po ślubie (mamy ślub w sierpniu) prywatne ubezpieczenie kosztuje 330 zł miesięcznie (szok!)

Gość ManiaWszędobylska
Skorzystaj najpierw ze słownika, zanim siądziesz do klawiatury. "Wziąść" to niepoprawna forma. Mówi się "wziąć"

Gość BądźSobą
Nie będziesz na żadnej umowie-zarejestruj się w UP. mój mąż mógł mnie wziąć o ile dobrze pamiętam jeszcze przed ślubem ale wolałam się zarejestrować w UP

Gość zarejestruj sie w PUP
jeszcze kase dostaniesz o ile przepracowałaś cały rok z 600 zł zasiłku nie chodzi piechota a ubezpieczona jesteś od dnia rejestracji. Niestety w Polsce nie ma czegoś takiego jak związek partnerski i twój partner nie może cie podpiąć pod ubezpieczenie jak nie jesteście małżeństwem

Gość BądźSobą
Nie ma związków partnerskich ale jest konkubinat. pamiętam że mój coś mówił że może mnie wziąć już na swoje ubezpieczenie ale mnie to nie interesowało... Co do PUP to jeszcze dostanie kasę za znalezienie sobie pracy jeśli ma prawo do zasiłku

Gość kratka1985
pewnie że może cię BRAŚĆ

Gość kratka1985
pewnie że może cię BRAŚĆ

Gość teznik
nie moze poki nie macie slubu. musisz zarejestrowac sie w urzedzie pracy zeby miec ubezpieczenie