Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cukierniczkapelnacukru

szpinak dla 1,5 rocznego dziecka? jak przyrzadzic?

Polecane posty

Gość cukierniczkapelnacukru

i ile dac na 1 raz

Gość bhjbjh
taki mrożony możesz dadać do zupy jarzynowej :) (albo świeży drobno posiekany). ja robię sos z szpinakiem i polecam- paczka mrożonego szpinaku, duża śmietana 18, paczka mozzarelli, jedna pierś z kurczaka i do tego czosnek i sól.

Gość klokloklo
Ja szpinak zaczęłam podawać jak dziecko skończyło 5 m-cy. Gotuję warzywa, a 5 minut przed ich wyjęciem wrzucam szpinak mrożony Bonduelle (1 kostkę). Wszystko razem blenduję-je, aż mu się uszy trzęsą :)

Gość Dla tak dużego malucha
można przyrządzić z serem . Gotową kostkę mrożonego zmielonego szpinaku dajesz na patelnię do maleńkiej ilości masla i krótko gotujesz (2 minuty ma pobulgotać) a potem przyprawiasz odrobiną czosnku (zmielony), odrobinką dosłownie soli i posypujesz utartym serem ementaler. Taki szpinakowy sos podajesz z makaronem bądź jako przystawkę.

Gość Dla tak dużego malucha
A na raz dajesz orientacyjnie. Załóżmy że kupujesz mrożony jak pisałam do wiadomo że musisz zużyć całą kostkę i dajesz maluchowi tyle ile jest w stanie zjeść ( na ile mu będzie smakować) bo szpinak jest lekkostrawny i nie ma jakichś wytycznych , gramatury.

Gość zonaKraka
Ja daję robiony jak dla nas- mrożony szpinak brykiet roztopiony na maśle, do tego trochę śmietany (łyżka- dwie), czosnek (ok. dwa ząbki), kostka sera lazur zielonego, i podgrzewam aż ser się roztopi. Podaję z makaronem penne- dla młodego pokrojony. Ile? Ile zje :)