Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nivvea baby

Za mały płód w 26 tygodniu! Czy USG się pomyliło?

Polecane posty

Gość Nivvea baby

Pomóżcie dziewczyny, bo martwię się. Leżałam niedawno w szpitalu z podejrzeniem porodu przedwczesnego. Na szczęście okazało się, że to tylko fałszywy alarm. Jednak na wypisie czytam, że USG pokazało, że waga maluszka jest zbyt niska do wieku ciąży. Dziwię się, bo badający mnie lekarz nic nie wspomniał, że coś nie tak. Spodziewałam się jednak, że córeczka będzie miała już około kilograma, a ma niecałe 700 gramów :(:(:(. W przyszłym tygodniu mam wizytę u mojego ginekologa i na pewno powiem mu o tym, ale boję się strasznie, że dziecko za małe. Sama mała też nie jestem, mąż też do małych nie należy. O co więc może chodzić??? Czy USG mogło się pomylić?

Gość Nivvea baby
To znaczy na wypisie nie było napisane, że waga zbyt niska. Było tylko napisane, że dziecko waży 687 g :(:(:(

Gość baloniki na druciku
przelozony nigdy sie nie myli

Gość Nivvea baby
Czy któraś z Was miała tak, że płód był mały a dziecko urodziło się zdrowe?

USG się nie myli, ale wystarczy, że lekarz nie dokładnie zaznaczył markery. Weź wyluzuj. Ja miałam robione w 37 tyg usg i niby dziecko ważyło 3250 a 2 tygodnie później "ważył" 2900. Przecież nie schudł.

Ja lezałam w klinice z hypotrofią płodu czyli że niby za mały, cesarka była w 38 tygodniu ciąży, dzień przed cięciem usg wykazywało 2600 g a młody urodził się z wagą 3250 g bez oznak jakiejkolwiek hypotrofii...no a cięcie było ze wskazań że niby jeszcze małowodzie którego też nie było:):):)

Gość mamamłodego jacyś idioci
opiekowali się Tobą w tym szpitalu, bo jeśli dziecko w 38tc zostało oszacowane na 2600g, to jaka to jest hipotrofia?:O

Gość emcekwadrat
Mi na początku ciąży lekarz też ciągle mówił, "ale ona malutka" a urodziła się z wagą 3980:)

Gość pragmatyczne podejście do życi
Ależ Twoje dziecko waży normalnie. Olbrzymem póki co nie jest, ale waga jak najbardziej w normie. 26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl). Nie szukaj problemów, tam, gdzie ich nie ma :( I jeszcze się idiotka dziwi, że lekarz nic nie powiedział...