Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mia mamma

Jaka chusta będzie najlepsza dla 5 tygodniowego szkraba ?

Polecane posty

Gość mia mamma

Elastyczna czy od razu tkana? Bawełniana czy z bambusem? Nosićdziecko w pozycji pionowej czy leżącej?

Gość a może wynajmij
jeszcze murzyna niech go wachluje te dziecię boże ?

Gość Marlena R.
Na początek elastyk (daje więcej możliwości manewrów i łatwiej w niej ułożyć dziecko). Noworodka i małe niemowlę powinno się nosić poziomo a nie pionowo.

Gość bvbvv
Murzynki noszą swoje niemowlęta (młodsze) pionowo przyklejone głową do piersi więc dlaczego w Europie zaleca się inaczej? Afrykańskie dzieci mają proste postawy.

Gość gjghuh
hgjhhuoiiko

Gość wieksze niemowleta owszem, ale
nie noworodki ani male drobne niemowlaki

W kieszonce można nosić od urodzenia dziecko. 5 tygodniowe dziecko tym bardziej można juz do góry nosić;) Elastyczna jest podobna łatwiejsza w obsłudze, ale tkana tez nie jest Bóg wie jak trudna;) Moja miała właśnie coś ok 5 tyg jak kupiłam tkana i nosiłam w kieszonce:)

Gość logic is for pussies
ortopeda powiedział mi stanowczo bardzo, że wszelkie chusty do noszenia na ukos (kółkowa, pouch) dają mu zajęcie. Za to na żabkę jak najbardziej, odkąd zacznie głowę trzymać, ale też nie pół dnia, tylko godzinę-dwie max. Ze swojego doświadczenia dla takiego malucha polecam elastyczną - dobrze opatula, dobrze przytrzymuje, nie ma opcji ułożenia w niej dziecka nie tak jak trzeba. Bardzo "user friendly" :) Jeśli planujesz nosić dłużej, jest dobrą wprawką do chusty tkanej. Dopóki moje dziecko nie siadało, nosiłam w elastycznej, potem w mei tai. Miałam kupować spacerówkę, bo z tą kolumbryną od wózka wielofunkcyjnego krew mnie zalewa (oraz pot i czasem też łzy - frustracji), ale stwierdzam, że na gwizdek mi ona potrzebna tak właściwie.

Gość mia mama
up

Gość blablablablaekhem
elastyczna dobra na początek. I niedroga przy tym. Bo może się przecież okazać, że twoje dziecko nie chce się nosić, albo że ty nie możesz nosić bo kręgosłup cię boli. Albo że fajnie to wygląda na cudzych dzieciach, ale tobie nie odpowiada.

Gość blablablablaekhem
napisałam, ale nie ma :/ chusta elastyczna jest dobra na poczatek, bo tania. Może tak być że wywalisz kupe kasy na tkaną bambusową i drogą w trzy dupy, a okaże się, że: -dziecko nie chce się nosić -boli cie kręgosłup -fajnie to na kimś wygląda, ale tobie do gustu nie przypadło

Gość blablablablaekhem
napisałam, ale nie ma :/ chusta elastyczna jest dobra na początek, bo tania. Może tak być że wywalisz kupę kasy na tkaną bambusową i drogą w trzy dupy, a okaże się, że: -dziecko nie chce się nosić -boli cie kręgosłup -fajnie to na kimś wygląda, ale tobie do gustu nie przypadło

Gość blablablablaekhem
oo, po godzinie się pojawiło w dodatku trzy razy :D