Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kocia ruja

ile trwa ruja u kotki? zaczela sie dzis wieczorem a teraz kotka spokojna?

Polecane posty

Gość kocia ruja

Kolo godziny 3 w nocy moja 10 miesieczna kotka miala chyba pierwsza ruje. Strasznie glosno jeczala, nie bylo to zwykle miauczenie tylko takie glosne jeki jak placz malego dziecka. Do tego przychodzila sie ocierac i turlala sie po podlodze, pod ogonem widzialam ze miala wilgotno. Mysle, ze to byla rujka lecz od rana zachowuje sie juz normalnie. Czy mogla juz sie skonczyc ruja? I drugie pytanie, nie mam teraz pieniedzy na sterelizacje, czy moge narazie zrobic jej u weterynarza zastrzyk antykoncepcyjny, bede mogla ja wysterelizowac dopiero na wiosne. Kotka nie wychodzi z domu i nie ma mozliwosci wyjscia.

rujka zwykle trwa kilka dni ale moze byc przerywana zastrzyku jej nie dawaj, zawiera on uderzeniowa dawke hormonow a one z kolei powoduje nowotwory listwy mlecznej (kokta mojej siostry zachorowala po 3 zastrzykach), jesli kotka nie wychodzi to wytrzymaj do sterylki

Gość niedobrze mi....
Przychodzi facet do lekarza z opaska na nodze.Lekarz pyta: - Co panu dolega? - Boli mnie głowa-odpowiada facet. - A dlaczego ma pan opaske na nodze? - Och, widocznie się zsuneła

Gość kocia ruja
Ale do wiosny jeszcze dlugo a dopiero wtedy bede miala troche gotowki, by ja wysterelizowac. Czy ona sie nie bedzie tak meczyc? Moze warto zrobic ten jeden raz zastrzyk, on podobno ma dzialanie na 6 miesiecy?