Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 99999an

alkoholizm to nałóg, nie CHOROBA

Polecane posty

Gość 99999an

PRZESTAŃCIE WIERZYC PSYCHOLOGOM, bo choroba to rak, zapalenie płuc itp. Nie wolno alkoholikom wmawiać że są chorzy bo oni to wykorzystują. Wiem co mówie bo mam w rodzinie alkoholika. Alkoholik jesli bardzo chce nie pic to nie będzie pił. Mój brat wyszedł z odwyku 2 miesiące temu , nie pił do wypłaty, a jak dostał kase to się nawalił i jak myślicie co powiedział? Powiedział JESTEM CHORY i dajcie mi spokój.No więc ja dałam mu spokój i zajme się swoją rodziną a nie wspieraniem, kogoś kto każde twoje słowo wykorzysta żeby sie napić.

Gość 987654321123456789
nalog = choroba. doksztalc sie.

Gość mysle, ze przesadzasz
nalog to choroba psychiczna

Gość siostro... basen
mylisz sie żeby poznać nałóg i nauczyc sie go eliminowac trzeba go potraktowac w kategoriach CHROBY jednym slowem jak masz uczulenie na kurz to przebywanie w zakurzonych miejscach ci szkodzi. Eliminacja alergenu jest mozliwa dzięki dokładnemu poznaniu zagrożen i sposobów leczenie a także unikania alergenu z NAŁOGIEM, kazdym a alkoholizmem zwlaszcza jest nieco podobnie

Gość bezrobotny-lysiejący
nauyeeebalemsie ajak?......4 mocne dembowe pol litra kropniku i seta zelondkowej, i co mozna rzyc? morzna rzyc? mozna we wtorek nawet teraz swiat piekny jest , hej:)))))

Gość wredniucha10
aha, czyli wszyscy dookoła mają teraz poświęcić się usuwaniu pokus, zagospodarowywaniem czasu alkoholika i chodzeniem dookoła niego na paluszkach - żeby się szanowny CHORY nie napił?

Gość GretaBarboo
a ja się z autorką zgadzam całkowicie. Nazywanie pijaka czy ćpuna osobą chorą jest pluciem w twarz osobom chorym naprawdę, umierającym na raka, czy nawet kichającym w przeziębieniu. Nałóg to NIE JEST choroba

Gość jestem królem wiczem
weź taksówkę, pojedź tra mwajem lub autobusem,- przenocuj w domu gospodarza imprezy nie jestem chory tylko jestem królem i rozkazuje wam wypić za moje zdrowie

jeżeli uważam że jestem królem to jestem chory czy to tylko powód żeby sobie wypić z poddanymi

ja mysle jak autor/autorka bo choroba to stan kiedy od wewnatrz toczy sie stan zapalny.alkoholika nic nie toczy..on pije bo sie przyzwyczail do smaku i mu ten smak bardzo pasuje...ktos komu wodka nie smakuje nie pije.pewnie ze sa choroby psychiczne one organizmu tzw nie tocza...ale te choroby wynikaja ze stanu ducha np depresja a nie pod wplywem jakiejs substancji..czy to wodki czy narkotyow...

Gość mala_poduszka
zgadzam sie

Gość payaman
No proszę was. Choroba psychiczna ? To ja w takim razie jestem chora bo palę papierosy. Nie, to nie choroba. Sama się na to zdecydowałam i to jest moja wina, że palę papierosy i tak samo jest z alkoholikami. http://www.justadecor.pl/category/stoliki

ja mysle jak autor/autorka bo choroba to stan kiedy od wewnatrz toczy sie stan zapalny.alkoholika nic nie toczy..on pije bo sie przyzwyczail do smaku i mu ten smak bardzo pasuje...ktos komu wodka nie smakuje nie pije.pewnie ze sa choroby psychiczne one organizmu tzw nie tocza...ale te choroby wynikaja ze stanu ducha np depresja a nie pod wplywem jakiejs substancji..czy to wodki czy narkotyow...

lepiej jest wpierdalać konwalie

Gość asystent zdrowia
ja król wicz uznaję was chorych na chorobę alkoholową i nakazuje opuśćić moje królestwo

Gość też mnie to bawi kiedy
idioci nazywają pijaków i ćpunów CHORYMI:D nałóg jest wyborem i gówno mnie interesuje jak ktos sobie z tym poradzi- nauczył się pić, niech nauczy się sobie płacić za odtruwanie . to skandal ze normalni ludzie musza płacić za dektoks nałogowców

Gość asystent zdrowia
dlaczego nie uważa się że Elżbieta królowa WB jest chora psychicznie tylko uważa się że ja jestem chory psychicznie kiedy piję ze swoimi poddanymi moje zdrowie czy dlatego że Ona nie pije alkoholu czy dlatego że pije alkohol ale nie pije ze swoimi poddanymi czy dlatego że pije alkohol ze swoimi poddanymi ale nie za swoje zdrowie tylko Waszej Wysokości?

Gość 987654321123456789
widze, ze tu same niedouczone osoby... choroba= stan zapalny???? litości... jest zasadnicza roznica miedzy pijakiem a alkoholikiem. pijak moze pic nawet codziennie ale nie jest uzalezniony, tzn. moze przestac kiedy chce bez problemu. natomiast alkoholik, osoba chora sama nigdy nie przestanie. to tak samo jak cukrzyk wlasna wola nie spowoduje zaniku choroby tak samo alkoholik czy narkoman. to samo dotyczy palenia papierosow, nikotyna bardzo silnie uzaleznia, czemu tylu palaczy, ktorzy zdecyduja sie rzucic tak bardzo sie z tym meczy? no niby wystarczy po prostu przestac siegac po papierosa ale to nie takie proste, mozg sie wszelkimi sposobami domaga swojego.

Gość szapołowska gra
asystent zdrowia przetestuj mnie bo myślę że alkohol odebrał mi to coś

Gość 987654321123456789
"nałóg jest wyborem" - matko, co za lama... nalog to choroba!!! wyborem jest, czy sie napije, czy zapale ale absolutnie juz od wlasnej woli nie zalezy, czy bede uzalezniona. dlaczego jeden moze pic na umor codziennie i nie jest alkoholikiem a drugi raz drugi sie napije i juz nie potrafi przestac??? moze tak sie troche douczcie w temacie a potem dyskutujcie

Gość smakosz gra
analiza trunków wyszłłłłłłłłłaykjb po ,zytyd,w7dfnie

Gość MMM333
zgadzam się, jak alkoholikowi się pobłaża i pomaga ,tłumacząc do tego ,że jest chory, on to wykorzysta do cna i w nosie będzie miał uczucia bliskich.

Gość ALHKOHOLIZM
TO JESTESTWO!

Gość ALHKOHOLIZM
Jestestwo jest to coś duchowego, nie ogranicza się tylko i wyłącznie do uczuć w sferach duchowych

Gość MONARHA
Jestestwo pojęcie metafizyczne, fundamentalnie jedne z najbardziej powodujących rozgotowanie mózgu. Oznacza byt czegoś z zaznaczoną cechą istnienia. Istnieje samo w sobie i nie jest niczym, żeby mogło być i istnieć

Gość I WYŻEJ
sfera uczuć i przeżyć człowieka J E S T E S T W O

Gość I WYŻEJ
PRZYSZEDŁ CZAS NA CIEBIE

Gość I WYŻEJ
ALEŻ BARDZO SERDECZNIE DZIĘKUJĘ , NIEPOTRZEBNA JEST TAK OGROMNE ZAANGAŻOWANIE I FATYGA

Gość stale_ciekawska
Niestety alkoholizm jest i nałogiem i chorobą, raczej czasem nie uleczalną. Ale to i tak zależy od samego " zaangażowanego" i chęci wyjścia z tego.