Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfske,fjke,

WYSOKI POZIOM TSH - co dalej?

Polecane posty

Gość sfske,fjke,

wiec wyszedl mi wysoki TSH. nie mam ubezpieczenia zdrowotnego, wiec jakie jeszcze badania powinnam zrobic i potem isc do endokrynologa? bo to bez sensu isc i placic tylko z tym TSH skoro i tak mnnie skieruje na wiecej badan T3 i T4 czy FT3 i FT4? czy moze wszystko naraz?

Gość sfske,fjke,
podnosze upup ;)

Gość ixyyyyyyyyyyy
zrob usg tarczycy

Gość mikinikijuku
dlaczego nie masz ubezp???? leczenie hormonów jest prywatnie bardzo drogie nie próbuj leczyć się na własną rękę, hormony to nie zabawa! to poważna sprawa zapisz się do urzędu pracy to dostaniesz ubezp zdrowotne

Gość dvfbgrtbtny
T3 i T4 - FT3 i FT4 to to samo. Tak zrob ft3i ft4 i wtedy isdz do endokrynologa. na jaki nasz wynik?

Gość sfske,fjke,
myslalam ze to co innego bo w cenniku jest osobno wyszczegolnione. nie mam ubezpieczenia bo nie mieszkam w polsce, wzielam urlop i przylecialam zeby sie przebadac, przeprowadzilam sie stosunkowo niedawno tj 6 meisiecy wiec wole to zrobic w pl. nie lecze sie na wlasna reke - ide prywatnie do endokrynologa, tylko ze wolalabym isc z wszystkimi wynikami, niz tam isc tylko z tym TSH, zaplacic i uslyszec ze musze jeszcze zrobic 10 rzeczy do diagnozy i znowu przyjsc. a wynik mam ponad 5,5...

Gość sfske,fjke,
a i probuje sie zapisac do urzedu pracy od tygodnia - przychodze rano, nie ma numerkow, probuje sie zarejestrowac online to NIEMOZLIWE. poza tym mam ograniczony czas a wiem ze na wizyte do endokrynologa sie czeka. no i nawet jak mam wydac 1000 zl ale mi dobiora odpowiednie leki to nei bede narzekac, najwyzej odmowie sobie pary butow i torebki. ale tez mi szkoda wyrzucac 100 zl zeby uslyszec ze musze najpierw zrobic inne wynii i potem znowu przyjsc

Gość sfske,fjke,
i mam pytanie - ten wynik TSH mam z polowy grudnia, powinnam zrobic nowe badanie czy tamto jest jeszcze aktualne?

Gość golool
Zrób Tsh/ może być z grudnia / Ft4 Atg Atpo Usg tarczycy - to wszystko

Gość dvfbgrtbtny
tak, zrob nowe tsh

Gość golool
Na te badania przygotuj około 200 zł :)

Gość dvfbgrtbtny
z jakiego wojewodztwa jestes?

Gość sfske,fjke,
to T3 nie jest potrzebne? i mam pytanie czy te hormony trzeba robic w jakichs poszczegolnych dniach cyklu, czy po prostu na czczo?

Gość sfske,fjke,
nie licze sie z kasa jesli chodzi o zdrowie!!! i jestem z zachodniopomorskiego