Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_jestem_bardzo

Koledzy i mój okres(wyjazd w góry)-doradźcie coś

Polecane posty

Sorry, że taki temat na uczuciowym, ale na ogólnym nikt mi nie odpisał. Niedługo z moimi kumplami w czwórkę jedziemy w góry. Mamy już opłacony 4-osobowy pokój z łazienką. Problem w tym, że w dniach wycieczki wypada mi okres. Wkurzyłam się bardzo no, ale do rzeczy. W tych dniach czuję się zazwyczaj bardzo kiepsko. Boli mnie brzuch, głowa, nogi. Nigdy się nad sobą nie użalam, ale te dni, szczególnie 3 pierwsze, są dla mnie straszne. Zaplanowaliśmy bardzo aktywny wypoczynek: narty, snowboard. Głupio mi tak skapitulować. Nie chcę żeby pomyśleli, że jadą z typową babą co wszystko boli. Kobitki doradźcie coś. Jak sobię poradzić w tych dniach? Nie chciałabym z niczego rezygnować. Od pierwszego dnia chcę być tak aktywna jak oni. Boję się tylko, że to postanowienie może mnie przerosnąć. Jakieś tabletki, ziółka cokolwiek, byleby pomogło. Uwierzcie, głupio mi powiedzieć sorry nie dam rady bo mam okres. To byłaby dla mnie ujma.

Gość wez piguly
popros lekarza, niektorym kobietom jak wezma w pierszy dzien to sie zatrzymuje na tak dlugo jak beda brac, mozesz tez zaczac brac wczesniej 1 serie 21 dni lub gestageny tak dlugo jak chcesz zatrzymac

Gość najlepiej takie
z wieksza dawka hormonow, 1 seria ci nie zaszkodzi

też mnie wkurwia okres:O np. mam fazę, że ćwiczę sobie codziennie i musze przerwać bo bym chyba zdechła:O i ten wilczy apetyt w pierwszych dniach ech

Gość mmmmmmmmmi
uwazaj, ja tak zrobiłam i miałam okres przez 3 tygodnie:O

Gość seiiiicento
kiedy masz ten wyjazd ? mi się kiedyś przed ważnym wyjazdem udało przyspieszyc okres, ale nie wiem jak stoisz z czasem

Wyjeżdżamy 20.01 a dokładnie 21.01 powinnam dostać okres. Straszny pech...

Gość amyline
ktoś mi kiedyś mówił, że tak dużo dużo witaminy C może przesunąć okres, ale nie wiem na pewno :P może zasięgnij rady na jakimś forum medycznym ? :)

Gość seiiiicento
to moze nie przyspieszac tylko opoznic. Jedz duzo witaminy C, rutinoscorbinu i pij wapno

ok spróbuje ten rutinoscorbin i wit C. Może akurat opóźnię sobie okres. My kobitki mamy przerypane :)

Poradź się ginekologa, czasem raz na jakiś czas można wziąć 2 opakowania tabletek antykoncepcyjnych bez 7dniowej przerwy i wtedy nie musiałabyś się martwić. Ale wiadomo-nie rób niczego na własną rękę

Gość popros lekarza
o Orgametril, zatrzyma na tak dlugo jak bedziesz brac, ale musisz zaczac juz teraz, jest nieszkodliwy bez skutkow ubocznych