Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorothi

Szyna retencyjna po zdjęciu stałego aparatu

Polecane posty

Gość dorothi

Witam, mam kilka pytań odnośnie tego rodzaju retencji. Otóż nosiłam aparat stały ponad 2 lata i myślałam że na tym się zakończy "widoczne i namacalne " leczenie ząbków.. a teraz, gdy za miesiąc mam mieć ściągany aparat stały, dowiedziałam się że mam nosić przezroczystą szynę retencyjną i to 24 h przez 7 dni w tyg! przez rok! Koleżanka ma ją od miesiąca już.. i nie wyobraża sobie życia z tym, to może już lepiej cały czas stały aparacik nosić? A moje wątpliwości stąd, ponieważ nurkuję (tak więc aparat tlenowy zakładany jest na zęby, a pod wodą w razie wyciągania tego aparatu może mi ta szyna wylecieć)! Ktoś by powiedział że trzeba się poświęcić, ale ja to uwielbiam, to moje hobby.. Po założeniu aparatu stałego mocno zaczęłam seplenić.. czy to prawda że z tą ruchomą szyną jeszcze bardziej się sepleni?? A ja mam pracę wymagającą wyraźnej dykcji.. No i jak z tą szyną można się całować? Stały aparat był "stały", i nie zakrywał powierzchni zębów i dziąseł, tak więc druga połówka podczas pocałunku "czuła" trochę ciała ;) A z tą szyną? Jak to jest? Bo mam aparat na górę i na dół, więc będę i taką samą szynę mieć, więc jak mój mężczyzna będzie się ze mną całował, to trochę nie będzie się czuł jakby całował "gumową lalę" dosłownie?? |Mam wiele wątpliwości, jednak orto się upiera że to najlepsze i najnowocześniejsze rozwiązanie..

Gość dorothi
Czy nikt z was nie miał styczności z taką szyną? Proszę o jakieś opinie, wskazówki..

Gość gość
Alez tutaj sa durne pytania. Az sie odpisywac nie chce.

Gość gość
będziesz miała problem z robieniem loda

Gość dorothi
Taką odpowiedź mogła tylko napisać osoba, która nie ma zielonego pojęcia o co chodzi :p