Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potworkowa

Udręka ze stanikami -czy jest możliwe zwężenie obwodu stanika?

Polecane posty

Gość Potworkowa

Witam. Wczoraj byłam na zakupach, kupiłam za 19 zł na rynku od dawna wyczekiwany stanik. I od wczoraj mam zły nastrój. Qurwica mnie telepie jak pomyślę o kupowaniu stanika. Ten wczorajszy okazał się kolejnym nietrafionym. Nie powinnam mówić nietrafionym bo kiedy za niego płaciłam dobrze wiedziałam że jest na mnie za szeroki. Od zawsze miałam problem z kupieniem stanika bo mam dosyć duży biust i mały obwód wokół klatki. Nigdzie nigdy nie mogłam znaleźć na siebie stanika. Próbowałam nawet w tych droższych sklepach. Kupiłam dwa staniki po 80 zł, niewypał, w dodatku były babcine z prześwitami na sutkach :d Następnie kupiłam stanik za 100 zł i okazał się badziewiem, druty z niego wyszły po tygodniu. Wtedy naprawde się wkurzyłam i przestałam całkiem chodzić w staniku. Do momentu kiedy piersi zaczęły coraz bardziej opadać. Teraz są mocno rozciągnięte i zaczynają przypominać placki ziemniaczane :( Przeklinam wszystkich producentów za to że nie robią staników dla każdego. I tu pytanie - czy można zwężyć taki stanik ? Czy zwykła krawcowa się tego podejmie? Mój plan jest taki :uciąć pas biustonosza, przeszyć w inne miejsce ramiączka i doszyć szersze zapięcia na haftki. czy takie coś wypali?

Gość jaki masz rozmiar stanika?
Ile cm w biuscie i ile pod?

Gość Potworkowa
Pod biustem mam ok 65 cm, miseczka nie wiem jaka ale zaraz wkleję zdjęcie tego stanika. Pisze na nim że rozmiar miseczki to E.

Gość Kpubgptd
Doskonale cię rozumiem. mam rozmiar 65 f-g zależy od modelu. kupuje staniki tylko w triumphie i podobnych sklepach gdzie dają gwarancje. za ostatni zapłaciłam 79 zł i mam na niego gwarancje. teraz tylko w tym Chodze bo jest mega wygodny i ladnie trzyma piersi. jestem po kamieniu dziecka i też już mi pod brodą nie stoją a w tym staniku wyglądają ladnie. i nie ma mowy że jakieś druty wychodza. od razu bym niosła na wymianę:)

Nie wiesz ile masz w biuscie? Wiec w jaki sposob chcesz kupic dobrze dobrany stanik?

Gość w ogromnym przelocie XV
"Pod biustem mam ok 65 cm, miseczka nie wiem jaka" Myślę, że głównym problemem jest to, że sama nie wiesz jaki masz rozmiar i kupujesz coś co jest i wydaje Ci się, że w miarę będzie na Ciebie pasować. 😴

Pomysł z cięciem jest bardzo głupi. Z przodu też jesteś weższa niż szerokość stanika. Cycki będą Ci się rozjeżdżać, wylądują pod pachami. :D

Zmierz sie na zdechu w biuscie i podaj co Ci wyszlo. Popieram, ze takie zwezanie jest glupim pomyslem.

Gość Kpubgptd
Zgadzam się. musisz isc do dobrego sklepu gdzie ci kobieta dobiera stanik i powie jaki masz rozmiar. są w internecie kalkulatory które ci oblicza Jaki masz faktyczny rozmiar.

Ja kupuję w sklepach netowych, gdzie wiem, że mogę dokonać zwrotu/wymiany na inny model I niestey, za 100 ciężko coś dla nas znaleźć (65G...lubGG)

Wdechu**

Gość dsdfdffd
ALE TY KOMBINUJESZ;to jaki masz ten rozMIAR ;NIE PODALAS TO JAK CI DORADZIC???

Gość Potworkowa
Nie mierzę obwodu w biuście bo mam zbyt ruchome ( latające na wszystkie strony) i rozflaczałe piersi. Zamiast tego bardziej koncentruję się na miseczce, szukam takiej która ma kształt który pasuje do piersi, dobrze je podtrzymuje. Jak znajdę miseczkę mówię sprzedawczyni jaki mam obwód i że chcę taką miseczkę z obwodem 65. Tylko że wszedzie do takiego rozmiaru miseczki najmniejszy obwód to 75. Nie ma szans żebym pojechała do jakiegoś drogiego sklepu. Ostatnia nadzieja to przeróbka staników. Tylko gdzie ?

Gość dsdfdffd
JAK MISECZKA CI PASUJE TO chawtki przeszyj ,nie wty iejscu co pokazujesz tylko na zapieciu z dwoch stron

Gość Majjjaaaa
Ja mam 80 pod biustem i h miseczke. nie moge nic na siebie znalesc

"Nie mierzę obwodu w biuście bo mam zbyt ruchome ( latające na wszystkie strony) i rozflaczałe piersi. Zamiast tego bardziej koncentruję się na miseczce, szukam takiej która ma kształt który pasuje do piersi, dobrze je podtrzymuje." :o :o :o :o :o Nic dziwnego, że nie umiesz kupić dobrego biustonosza.

Gość zxzx
to zmierz w miękkim staniku obwód w biuście. A gdzie mieszkasz?

Gość Jeśli ich stać
Zeby dobrze określić rozmiar biustonosza musisz znać obwód pod biustem (mierzony ciasno, bo właśnie w tym miejscu biustonosz ma podtrzymywac piersi, można nawet odjąć kilka cm od wyniku, ma być ciasno) i obwód w biuście mierzony luźniej. Od obwodu pod biustem odejmujemy obwód w biuście i mamy rozmiar miseczki. ja nie mam dużego biustu a rozmiar mojego biustonosza to 60E. Na oko nikt by nie powiedział, że taka miseczka. rozmiar miseczki wcale nie zależy od wielkości samych piersi, a od różnicy obwodów.

Gość Potworkowa
Zaraz się zmierzę. Trochę to potrwa bo nie mam miarki krawieckiej. Myślę że takie zwężenie to dobry pomysł , to że piersi rozjadą mi się na boki nie przeszkadza bo one i tak wystają po bokach. Takie mają ułożenie że kończą się pod pachami. Tak więc naciągnięcie miseczek nie przeszkadza, a nawet pomaga.

Gość Kpubgptd
Kobieto najważniejszy jest obwód pod biustem bo to on trzyma piersi a później Ramiaczka a na końcu rodzaj misek

Gość Potworkowa
Dobra dobra tylko nie mówcie że nie potrafię kupić biustonosza. Kupić biustonosz to ŻADEN PROBlEM... PROBLEMEM JEST ŻE TAKICH BIUSTONOSZY NIE MA !!!!!!!!!

Jak chcesz sie zmierzyc nie majac miary krawieckiej? :O no sorry :o

Www.balkonetka.pl zobacz jakie mozna kupic biustonosze. Od obwodu 60 do miski nawet K. Wiec glupoty gadasz :o

Gość Potworkowa
Pouczacie mnie jakbym nie wiedziała podstawowych zasad To chyba oczywiste że to pas trzyma piersi. I każdy to wie. Nie mówcie mi że nie umiem kupić biustonosza. Kupić biustonosz to żaden problem. Problemem jest to że biustonoszy z węższymi obwodami NIE MA !!!!!!!!!!! Więc proszę nie wymądrzajcie się.

No ale na rynku w mieścinie za 19zł mogą nie mieć. 😴

Poza tym problem bylby gdybys zmierzyla sie w biuscie + pod biustem i rzeczywiscie taki rozmiar by nie istnial. Ale ty nawet nie wiesz jaki on jest :o 🖐️

Oczywiście, że są. :o

Gość zxzx
są są takie staniki ale nie na rynku u chińczyków. obwody małe mozna spokojnie kupić poniżej 100zł. Ale najpierw trzeba wiedziec jaki się ma rozmiar. Pytałam gdzie mieszkasz ale nie odp.