Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co mam zrobic ??

moje dzieco nas bije! ma 1,5 roku

Polecane posty

Gość i co mam zrobic ??

jak cos idzie nie po jej mysli, to pierze nas po buzi, na oślep łapkami wymachuje. tlumacze, ze mame to boli, i tak nie wolno, ale nic to nie daje..

mielismy ten sam problem, tłumaczenia nic nie dawały po pierwsze łap tą rączke kiedy chce Cie uderzyć. Złap i przytrzymaj, dziecku będzie się to bardzo nie podobało. Jak się uspokoi to wtedy tłumacz , że nie wolno. Kiedy mój syn skonczył dwa lata - dostwał kary za swoje zachowanie, rózne ale dużo sie nie sprawdzilo.Dopiero jak jest wyrpowadzany do swojego pokoju- rozumie, że to kara. Potrafi wyjść juz jak człowiek i przeprosić .

Gość i co mam zrobic ??
nie mam juz sil, prowadzic ja do pokoju chyba tez bez sensu, ona jeszcze nie załapie, ze to kara

szukaj odpowiednij kary, na każde dziecko działa cos innego 'na pewno nie możesz dziecku na to pozwalać, bo będzie tylko gorzej

Gość mamusiapoleczka.
Jak tak wychowujecie bezstresowo tak macie:P Gdzie podniesienie głosu(nie mówię o krzyczeniu na cały blok),gdzie kary? Ale nie no to przecież malutka 1,5 roczna dzidzi i trzeba się słuchać dziecka zamiast dziecko rodziców. Teraz tak właśnie jest rozwydrzone dziecko i rządzić wszędzie chce,sklep,park,przedszkole. Kary albo w tyłek daj. Nasze dziecko nigdy nas nie uderzyło,machnęło ręką to wyszło z pokoju,albo na fotel posżło i siedziało. Nie dostawało/nie dostaje klapsów bo wystarcza kary,i to one pomagają,zresztą za nimi nie jesteśśmy ale co niektórym dziaciakom by sie przydał. Ale gdzie przecież wsadzisz do wózka trauma,wyprowadzisz na przedpokoj traumy sie nabawi. Co za ludzie.

Gość bbbbbbbbbbbbnnnnnnn
od razu z liscia

Gość rommusia
Poleczka nie histeryzuj. Autorko,lap za reke i bez krzyku,ale twardym,mocnym glosem mow -'nie wolno bic' albo cos w tym rodzaju. juz sam taki twardy ton jest dla dziecka czyms nieprzyjemnym. moze wystarczy. a jak nie,zawsze mozna dac kare. np ignorowac przez 10 minut.

Gość zazdrosnaona987
złap z rączkę i udesz w dłoń mówiąc że nie wolno i tak z każdym razem. Bicie po łapkach uczy dziecko jak to co robi jest nie przyjemne dla innych i że nie wolno się tak zachowywać

Gość zazdrosnaona987
Daj znać co zadziałało :-)

Gość też miałam ten problem iiii
jak córka chciała mnie podrapać po twarzy to ja robiłam to samo jej 2 razy sie rozpłakała bo ja zabolało i od tamtej pory tego nie robi