Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eewqqewewqeqw

Bardziej opłaca mi się nie płacić składek na ZUS i wykupić pakiet w jakims LUX

Polecane posty

Gość eewqqewewqeqw

Medzie czy innym centrum Damiana...zapłace mniej i mam pewnosć że mnie przyjmą.

Gość kfndndnkc
Nie mają tak wyposażonych szpitali i tak wykwalifikowanej kadry (szpitalnej).

Gość papryczka Chile
z zusem to jest taki problem że z jednej strony rości sobie prawo do bycia cudownym uzdrowicielem (odmawia renty tym którzy jej naprawde potrzebują) a z drugiej strony swojaczkom przyznaje renty na lewo i kosmiczne branżowe emerytury

Gość LUXy sruksy sa dobre
kiedy potrzebujesz pomocy jednorazowo. schody się zaczną kiedy będziesz miał poważniejsze dolegliwosci, które będa wymagały hospitalizacji, inwazyjnego leczenia operacyjnego itp. wtedy ten LUX wypnie sie na Ciebie a ty będziesz błagał ZUS o rozłozenie należnosci za operację na raty. Przykre, ale niestety prawdziwe...

Gość nieeeeeeeee eeeeeeeeeeee eeee
lux nie wypłaci renty i emerytury. I nie obejmuje wszystkich świadczeń.

LUX nie zrefunduje też leków. moze i stać Cię na wykupienie jednorazowo leku kosztującego 150zł. ale ugniesz kolana kiedy będziesz musiał przyjmowac go długoterminowo...

Gość szybszka
1000 zł ZUSu przeciętny Polak co miesiąc byłby w stanie przeznaczyć zarówno na wypasiony pakiet medyczny wraz z opieką szpitalną, na oszczędzanie i jeszcze na niezłe ubezpieczenie tymczasem utrzymuje bandę urzędasów

Gość szybszka
i nie piszcie, że nie uzbierałby na leczenie ani na emeryturę by mieć kasę na leczenie wystarczy dobre ubezpieczenie, a to koszt maks 150 zł miesięcznie każdy z Nas płaci składki i zdrowotne i emerytalne i rentowe na rencie i emeryturze jednocześnie być nie można do 67 roku życia to ok. 40 lat pracy licząc, że pracę zaczynamy dopiero po ukończonych studiach przeciętna długość życia Polaka wynosi ... 71 lat 4 lata życia na emeryturze przeforsował rząd, wciskając kit, jak to Polacy długo żyją liczę zatem, ze moja emerytura wyniesie 10krotność pobieranych składek, skoro pobierać będę ją 4 lata a płacić ponad 40 tylko w takim razie jak wytłumaczyć 1000 zł emerytury zamiast emerytur co najmniej 6000 zł? co w tym wypadku ze składkami rentowymi? jak ma się tak rozbudowany aparat urzędniczy jak ZUS to niestety ale kasa ludzi idzie na utrzymanie pań pierdzących w stołek

marzenia zawsze sa kolorowe, gorzej z rzeczywistoscią... przeanalizuj historię chorego na niewydolnosc nerek, lub cukrzycę. 1000zł miesięcznie wystarczy na 8-10 dializ w mieisącu i przyjmowanie leków w oczekiwaniu na przeszczep nerki, za ktory też trzeba zapłacić nie male pieniądze?? potem rekonwalescencia i przymowanie leków do końca zycia, które nie będa refundowane??

a to ze opłacamy z tego darmozjadów to inna bajka niestety:o

jesteś pewna, ze LUX obejmie wszystkie świadczenia od A do Z?

Gość eewqqewewqeqw
mnie chuuj w duupę, a wam?

z reszta z płacenia ZUSów nie można chyba zrezygnować, ew przy własnej działalnosci, a i tak nei jestem pewna

jeżeli chodzi o mnie to mam zajebiste:P to moja ulubiona część ciała, ktorą sie szczycę:P

Gość szybszka
masz nieco zły tok myślenia nie każdy Polak przez cała życie choruje to wypadkowa, statystyka i ryzyko - na czym bazują wszystkie firmy ubezpieczeniowe wszystkie bardzo dobrze stoją finansowo, a składki są znacznie niższe, tylko ZUS grabiąc wszystkich Polaków nie ma wiecznie kasy moje ubezpieczenie za 100 zł miesięcznie obejmowało poważne zachorowania, pobyt w szpitalu, operacje medyczne, śmierć itp. na poziomie ok. 100 tys. zł za każde wydarzenie z jakimiś ograniczeniami, że maks ileś tam operacji na rok itp. wolałabym drugie tyle dopłacić, mieć lepsze ubezpieczenie i ZUS pożegnać bo 200 zł za pełen pakiet plus gratis karta medyczna do placówki z pełnym pakietem lekarzy specjalistów to dużo taniej niż ZUS do specjalisty mogłam spokojnie umówić się na wizytę do specjalisty na jutro, a nie za pól roku, o jakości usług nie wspomnę wszystkie zęby leczone na nfz musiałam leczyć prywatnie, dwa trzeba było wyrwać, lekarze przyjmujący na nfz - z wielkiej łaski gdyby jakakolwiek firma ubezpieczeniowa zaproponowała Ci płacenie co miesiąc 1000 zł przez ponad 40 lat, w zamian za otrzymanie emerytury na poziomie ZUSowskim przez kilka lat, w tym takie oto ubezpieczenie medyczne za 200 zł, puknąłbyś się w czoło na to nikt by nie poszedł, ale ZUS jest obowiązkowy

Gość tjtyjrtjujrj
nie znam zadnej sieci prywatnych klinik, ktora oferowalaby pelne leczenie szpitalne, a nawet jak cos na ksztalt szpitala maja to kazdy odrobine skomplikowany przypadek odsylaja to szpitala publicznego

mi nie musisz tego mówić, ja jestem tego świadoma, ale niestety tak jest. każdy potrafi marudzić, nażekac i krakać. dlaczego nikt nie ruszy z tym na ulice?? widocznie nie jest tak źle..

Gość szybszka
ale ZUS to nie szpital, to tylko instytucja przekazująca kasę masz mnóstwo firm, które płacą za leczenie szpitalne w normalnym zwykłym publicznym szpitalu, chociaż akurat szpitale same chcą się prywatyzować ze względu na lepsze kontrakty z NFZ ZUS tylko przekazuje składki do NFZ

ŻADEN pakiet nie obejmuje choćby leczenia onkologicznego na wypadek nowotworu. Dla niewtajemniczonych, cena to ok 10tys zł TYGODNIOWO przez 3 lata. Operacja kardiochirurgiczna 250tys Przeszczepy kilka razy tyle