Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wynajem mieszkania i

Potrzebuję porady prawnej dotyczącej WYNAJMU MIESZKANIA

Polecane posty

Mam mieszkanie i wynajmujący pyta mnie czy mozemy zmienić wczesniejszą umowę i w nowej umowie wpisać ze moje mieszkanie wynajmuje nie on a jego firma. On chce załozyć działalnosc gospodarczą bo tak wymagaja wjego pracy i musi mieć coś takiego. Pytanie czy to bezpieczne czy on chce mnie w cos wrobic?Jest tu ktos kto sie na tym zna?

czy wogole mozna mieszkanie wynajmować firmie??

Gość pewnie, że można
wynajmować fimie. Czemu nie. MOja forma wynajmuje mieszkania dla expatów od osób prywatnych. Pytanie czy on chce w Twoim mieszkaniu zarejestrować działalność?

A jesli chce zarejestrowac u mnie działalnosc to czy to cos zlego??? nie znam sie zupełanie. Może zapytam wprost, co mi grozi gdy podpiszę z nim taka umowę?? Jak on to móglby wykorzystać przeciwko mnie?

Gość pewnie, że można
nie jestem pewna - poszukaj w googlach pod tym kątem - zarejestrowanie działalności gosp. w mieszkaniu prywatnym - co ię dzieje gdy prowadzący będzie miał długi wobec ZU i US.

nie ma takich info w necie, czy ktos cos moze mi doradzic?

Gość pewnie, że można
nic nie ma?? ja w 3 sekundy znalazłam pierwszą cenna informację Na niektórych podatnikach ciąży obowiązek zgłoszenia zmiany przeznaczenia lokalu właściwemu organowi, w celu ustalenia, czy będzie podlegał pod lokal użytkowy. Jeżeli lokal zostanie zakwalifikowany jako użytkowy, to zwiększy się podatek od nieruchomości, który nakłada ustawa z dnia 12 stycznia 1991 r. o podatkach i opłatach lokalnych. Dla lokalu mieszkalnego podatek wynosi 0,49zł od 1m2 powierzchni, dla budynku lub ich części, które są związane z działalnością gospodarczą oraz zajęte na prowadzenie działalności gospodarczej podatek od nieruchomości wynosi 16,83zł od 1m2.