Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość festus

kto wie, czy na własnej działce budowlanej z prawem własności

Polecane posty

Gość festus

mogę bez żadnego zezwolenia administracyjnego wybudować elektrownię wiatrową z której otrzymam moc skuteczną ok. 5000 Watt ale to wystarczy aby było zasilanie do betoniarki oraz oświetlenie w kontenerze i aby na śniadanie usmażyć jajecznicę, do tej pory Zakład Energetyczny odmawia wybudowania 15 słupów energetycznych aby doprowadzić zasilanie do mojego placu budowy

Gość festus
czyli muszę czekać na zbawienie aż moc 5000 Watt z nieba spadnie ?

Gość festus
zawodowo jestem energetykiem, mam pojęcie o budowie silników elektrycznych, o prądnicach synchronicznych, o elektrowniach wiatrowych , o prostownikach prądu stałego i zmiennego, o falownikach i posiadam uprawnienia wydane przez SEP do 15 kV i co , na swojej działce nie mogę wybudować elektrowni wiatrowej ?

Gość Elektronikełe ausf.I
ależ oczywiście, że możesz tylko musisz mieć stosowne pozwolenia na to w tym pozwolenie na budowę

e.energetyk. Nie prądu zmiennego a przemiennego.. A wybudowanie własnej elektrowni bez zezwoleń to tak jak byś bimber pędził.

kilka lat temu niepamiętam za czyich rządów wręcz zachęcano do budowania wlasnych elektrowni.ale cóż skoro trzeba by było uzyskać tonę pozwoleń.ta sama procedura jak byś wytwarzał w megawatach.