Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość U nas sprawdziło się przy 3

Kilka pytań do posiadaczek wózków dziecięcych:

Polecane posty

1. Po ilu miesiącach wasze niemowlę wyrosło z gondoli i nie mieściło się do niej w kombinezonie z kocem i całym zimowym majdanem, tak że byłyście zmuszone przesadzić je do spacerówki? 2. Jakiej marki jest/był wózek i jaki model? TYLKO PISZCIE SZCZERZE, BEZ UBARWIANIA!!! Dzięki.

?

Gość do tej - nie mam dziecka-
spadaj

?

Gość the new
nie pamietam, ale pdstawa to, zeby dziecko juz bardzo dobrze siedzialo. jezeli w domu siedzi "podparte" przy poduszkach to moim zdaniem nie ma mowy o spacerowce

Gość mama dwóch dziewczynek
moja mała urodzona w grudniu, więc nie wyrosła z gondoli rozmiarowo, tylko jak zaczęła siedzieć to ją przesadziłam do spacerówki. Jeździła w jane rider do wiosny, jak miała 1,5 roku. Później nie chciała wogóle wózkiem jeździć, więc na wyjazdy kupiłam składaną spacerówkę "parasolkę".

Gość htrfhjufr
Roznie to bywa i jesli chcesz sie sugerowac tymi opiniami to blad bo sa dzieci ktore same siedza i maja 5 mies a sa takie co maja 8 mies ja do spacerowki dalam mialego jak mial 5-6 mies juz sam stabilnie siedzial

Gość htrfhjufr
wozek mialam firmy 4baby super bo jest lekki i fajnie sie prowadzil

1. nie wiem po ilu by wyrosli z gondoli, ale wczesniej zaczeli sie wsciekac bo nic nie widzieli, albo bylo za graco w gondoli. zalozylam spacerowke, rozlozylam na plasko i sie skonczyly ryki. starszy mial 5,5 miesiecy, mlodszy 4 miesiace. potem sukcesywnie lekko podnosilam oparcie, jak usiedli to posadzilam calkowicie. moje dzieciaki sa zimowe, wiec z kocami, kombinezonami jezdzily jako noworodki i male niemowlaczki. spacerowka na czas letni przypadla :) 2. mialam jedo bartatine classic. jesli o dlugosc i szerokosc gondoli chodzi to spokojnie mogli dluzej jezdzic.

Gość lajcikt
wózek x lander, jak mały miał ponad 4 miesiące przeszedł do spacerówki, bo gondola była już za ciasna ( a było to lato, czyli żadnych kombinezonów i tony koców nie było ).

Gość lajcikt
jak chcesz kupić wózek, to moja rada, nie skupiaj się za bardzo na gondoli, bo z tego dziecko raz dwa wyrasta, spacerówka służy wiele dłużej.

Proszę o odpowiedzi zgodne z zadanymi pytaniami. Zwięźle i na temat. Czyli na przykład: 1) (wasza odpowiedź) 2) (wasza odpowiedź)

Gość po.prostu_ja
1) wal się 2) wal się

Gość lajcikt
I wcale umiejętność siedzenia nie jest kryterium przesadzenia do spacerówki. Mój mały nie umiał siedzieć, a jeździł w spacerówce. Przecież zwyczajnie robisz oparcie na leżąco i jeździsz w spacerówce, mimo,że dziecko nie siedzi.

O właśnie chodzi mi o odpowiedzi podobne do tej udzielonej przez zimowa_mama :)

1. moja zaczęła się wsciekać w gondoli jak miała 4,5 miesiąca. przesadziłam ją więc do spacerówki i jeździła na półleżąco - widziała wszystko więc nareszcie spokój :P 2. miałam graco quatro tour deluxe - już raczej nie produkują bo to pare lat temu było ;)

podnoszę

1.Synek wyrósł mi z gondoli, jak miał 2 miesiące :/ poważnie :/ zaczął się robić nagle meeeega długi, wiec uciekłam z gondoli.Mierzyłam ją, ma 65 cm długości, z tym że dzieco urodziło się na wiosnę , więc odpadły bambetle w postaci koców,kombinezonów. 2.Firma Graco model quattro tour deluxe-i nie jestem zadowolona!Pozatym, że fajne są te parent traye na rączce,naprawdę pojemny bagażnik ,tak cały wózek nie jest zbytnio rewelacyjny.Ale odkupiłam nowy od koleżanki która była w ciąży bliźniaczej, zaślepiona hormonami, potem na wózek spojrzałam krytycznie,poczytałam opinie na necie i normalnie płakałam nad własną głupotą.Chciałam wózek sprzedać,ale nikt go nie chciał,na ebayu nie poszedł, więc już trudno ,został.Przy 2 dziecku będę bardzo rozważnie wybierać wózek.

A brak gondoli zastąpiłam mu płaską spacerówką.Wyłożyłam ją tymi wkładkami, które były w zestawie, i jeździł na płasko.Oparcie zaczęłam podnosić jak dziecko zabierało się do siadania.

Kasieńkaa__ - jak to możliwe że mialysmy takie same wózki i tak odmienne wrażenia? moja córa urodziła się w grudniu z długością 58 cm i w zimowych betach (kombinezon gruby + koc) spokojnie mieściła się do wieku 4,5 miesiąca - a nalezy do dużych dzieci :) no i moj wózek sprzedał się od ręki :D wystawiłam na allegro i na drugi dzien juz ktos go kupił :)

piszcie jeszcze!

Gość ratunkuu
1. gondoli używałam 7 miesięcy- od maja do grudnia, czyli dziecko plus kombinezon, plus koc, a dziecko mam z tych "większych egzemplarzy" 2. abc design astro

Jeździła w gondoli do 8 miesiąca, mogłaby by jeszcze bo było miejsce ale chce już więcej widzieć;-) wiec przesiadłam ją do rozkładanej na płasko spacerówki z zestawu. 2. Wózek mam el nino firmy baby active.

Gość Zofija2013
1. Nie czekałam aż moja mała wyrośnie ze spacerówki tylko zmieniłam jak zaczęła samodzielnie siedzieć. Nie możesz trzymać dziecka w gondoli tylko dlatego że jeszcze się mieści. 2. Delti Emu - zestaw gondola + spacerówka

1) moja ma 8miesięcy i nadal siedzi w gondolce ( jest dość obszerna). Wraz z oporządzeniem (koc, śpiwór/kombinezon) 2) aquila baby seife - ale nie polecam ze względu na wadliwy stelaż