Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LBN Kriss

Odśnieżanie a uszkodzenie auta

Polecane posty

Gość LBN Kriss

Witam, mam małe pytanie. Dziś wracając do domu zobaczyłem że moje auto jest uszkodzone a mianowicie rozbita przednia szyba. Zgłosiłem to na policje i dodatkowo uzyskałem zapis monitoringu na którym widać jak przy odśnieżaniu dachu budynku jedna z szufli spada mi na szybę. dodam że teren nie był w jakikolwiek sposób zabezpieczony i nie było żadnej informacji o odśnieżaniu. Jutro idę do zarządcy budynku który zlecił prace,aby naprawił szkodę. I tu pojawia się moje pytanie, jak będzie wyglądało naprawienie szyby, kiedy i kto za to zapłaci? nie mam środków w tym momencie na jej naprawę.

Gość LBN Kriss
?

Gość RACZEJ NIE BARDZO
Nie oczekuj odszkodowania!!!!!Czy miałeś prawo parkować w tym miejscu? Ostatnio właściciele aut parkujecie gdzie popadnie! Często jest taka sytuacja że nie może wjechać Pogotowie Ratunkowe,albo śmieciara po wywóz śmieci! Gdybyś przyszedł do mnie przegoniła bym na cztery wiatry. Zarządca budynku.

Gość LBN Kriss
Auto stało na miejscu wydzielonym do parkowania dla mieszkańców przed budynkiem w którym mieszkam. Więc te sprawę pomińmy

Zakaz parkowania to oddzielny temat niż dochodzenie szkody Możesz dostać odszkodowanie ale nie na policji tylko cywilnie upomnij się u administratora budynku. Raczej nie obejdzie się bez sądu więc jeśli nie masz środków pojeździsz z rok dwa bez szyby. Mandat też możesz dostać jeśli tam był zakaz ;)

Gość LBN Kriss
"Miejsce wydzielone do parkowania" przed budynkiem gdzie mieszkam bez żadnych zakazów. Pojazd stał 3 metry od krawędzi budynku. Dach był odśnieżany i zrzucano śnieg na chodnik, także między innymi jedna zawartość szufli spadła na przednią szybę mojego auta powodując uszkodzenie.

Gość LBN Kriss
Gdy byłem na Policji powiedziano mi że mieli 4 telefony w sprawie zrzucania śniegu z tego budynku i jeden o uszkodzeniu auta lecz nikt nie powiedział jakiego i to prawdopodobnie chodziło o moje auto.

Gość LBN Kriss
Znalazłem na stronie zarządcy informacje "Jesteśmy ubezpieczeni od Odpowiedzialności Cywilnej." więc chyba nie będzie problemu z wyegzekwowaniem naprawy auta

Gość LBN Kriss
Szyba naprawiona na koszt zarządcy budynku. Bez problemu podali ubezpieczyciela a ten wskazał zakłąd w którym mogę wymienić szybę. Pozdrawiam!