Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a miałam je brać

WYCOFUJĄ DIANE35!!!!! 4 KOBIETY ZMARŁY PO TYCH TABLETKACH!!!!!!!!

Polecane posty

Gość a miałam je brać

a dermatolog mi je zapisał tydz temu.

Gość Dilllajlla
Ja chciałam diane,ale gin mi ich nie przepisał,bo stwierdził że to za duża bomba hormonów i większe ryzyko wystąpienia skutków ubucznych.

bylam ostatnio u ginekologa i kobietka wlasnie mi powiedziala ze w niemczech lekarze przepisywali kobietom diane na tradzik i 4 kobiety zmarly od tego szoook moja ginekolog na szczescie nie jest za wypisywaniem hormonow

Gość mamammaaa
9 lat temu skonczylam brac diane - bralam przez 3 lata (na uregulowanie okreso), Juz 10 lat temu czytalam wpisy w necie,ze dane wycofuja bo ktos umarl....a diana jak byla tak jest dalej :)

Gość oj jakbyście poszukały
to byście wyczytały ze po yasmin zmarlo 50kobiet z powodow zakrzepow ja jak zaczelam brac yasmin to po dwoch tabletkach nie moglam ściagnac nog z lozka mialam je ciezkie i ból taki rwący teraz biore mercilon juz 3 lata i jest ok najwazniejsze dla mnie ze wlosy po nich nie wypadaja zreszta to akurat nie liczne tab ktore w skutkach ubocznych nie maja lysienia

Gość oj jakbyście poszukały
po za tym te kobiety ktore zmarly moze zataily przed lekarzem jakies choroby i dlatego stalo sie tak jak sie stalo. Lekarz zawsze przeprowadza wywiad zanim przepisuje lek ale jak sie czyta na forum np bierz diane bo mi cycki urosly to ja sie naprawde nie dziwie ze kobiety czesc rzeczy ukryja aby tylko brać te tabletki

mieszkam w usa i tutaj od yasmin umiera BARDZO duzo kobiet a lek dalej jest !! podobno jest to najbardziej niebezpieczny lek antykoncepcyjny :/ teraz nawet w tv adwokaci sie reklamuja - ze jesli mialo sie zakrzep lub cos innego od tych tabletek to mozna wystapic o odszkodowanie pozatym moja gin powiedziala ze kazde tabletki anty moga spowodowac zatykanie sie zyl :/ bralam tab i co pare lat mialam badanie czy nic sie nie pozatykalo

do autorki - idz do lekarze przepisze Ci inne - przeciez jest ich pelno :)

Gość a miałam je brać
Sylwuś wiem ze jest pelno ale ja mam podejrzenie lysienia i te tabletki mialy mi pomoc ;( bo to dermatolog mi je przepisal biore harmonet i mialam przejsc na diane z antykoncepcji zrezygnowac nie moge bo dermatolog tak jak i ginekolog ostrzegli przed duza utrata wlosow po odstawieniu trudno chyba musze sie z tym pogodzic

wiesz co mysle a raczej jestem pewna ze lekarz moze zmnienic Ci tab na inne (tez anty) ktore beda dzialaly tak samo :) ja kiedys tak wlasnie mialam ze wycofali moje tab i gin trzepisal mi inne i powiedzial ze one sa doslownie takie same tylko nazwa inna mysle ze lekarz zrozumie ze nie chcesz brac wlasnie tych i przepisze Ci cos innego - co tez pomoze

Gość a mialam je brać
zapytam go jak bede u niego dzieki:*

Gość ja od dawna wiedzialam
ze diane to gowno

Gość kukukuku
Tak to prawda diane 35 ma kilka zamiennikow : sylvi30. Cyprest czy cos i syndi35

Gość lucena34
Mnie strasznie bolała po nich głowa i miałam spuchnięte łydki, wiec problemy z krążeniem. Odstawiłam i teraz używam Cyclotestu do metod naturalnych