Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ererwerwewe

Facet mi sięoświadczył dając okropny pierścionek

Polecane posty

Gość ererwerwewe

Zanim mnie zjedziecie przeczytajcie o co tak naprawdęchodzi. Cieszyłabym sięz każdego pierścionka (nie ważna wartość, wielkość itd). Właściwie to nie radość z pierścionka ale z samego faktu, że On postanowił mi sięoświadczyć (pierścionek to tylko dodatek). Jestem przeszczęśliwa ale sęk w tym, że dostałam złoty pierścionek, mimo, że (jak mi sięwydawało) on doskonale wie, że nie lubiężółtego złota. Inna sprawa, gdyby był to pierścionek np od jego matki. Ale on sam go wybrał, zapłacił za niego. Nie mam nic z żółtego złota, tylko białe, ew. srebro. Pamiętam nawet, że na samym początku naszej znajomości (niby dla żartu) pytał jakąbiżuterięlubię. Porozmawiam z nim o tym, nie chcęmu oczywiście sprawićprzykrości, ale poczułam jakby zupełnie mnie nie znał (a kocham go bardzo) :O Co o tym myślicie? Może jednak przemilczeć sprawęi cieszyćsięz zaręczyn?

Gość powiem tak......
białe złoto ,srebro to druga kategoria.dał ci porządny pierscionek ale jestes wiesniarą i nie doceniłas.takie jak ty powinny dostawac na palec śrubę albo łozysko z kulkami takie jak jest w rowerze.prawdziwe kobiety ,laski zawsze wybierają złoto a srebro czy inny tombak nosic moga dla odmiany jako odskocznię.srebro to bieda.ja mam wszystko ze złota łanczuszki,wisiorki ,kolczyki,piescionki i czaem cos tak zakładam białego ale żadko.przerzuc się autorko na złoto ,pierwszą rzecz już masz jakby co.z tombaku ,srebra i innego badziwia zrezygnuj bo to dobre dla gimnazjalistek.

Oho, jakaś pretensjonalna wieśniara będzie cię przekonywać, że żółte lepsze, niż srebro i białe. Dlaczego? Bo ona tal lubi... x A do Autorki: zacznij nosić razem, białe z żółtym. Takie... zrobione double.

Jak czytammwypowiedzi typu"moj pierscionej jest paskudny" akbo"moj pierscionek jest tani" serio noz w kieszeni sie otwiera.... Niewazne jaki chociazby byl z automatu to jest to wazny jest sam fakt ze go posiadasz, ze Twoj facet chce spedzic z Toba cale zycie, ja tez nosze srebro, i nieprzepadam za zlotem ale mpn pierscionek iest zloty bo moj juz maz sie uparl ze jak srebro... Ze musi byc zloty i koniec, i chociaz piescionek nie jest powalajacy ale wybieral go moj kochany maz i nie oddalabym ani nie zamienila na zaden inny. Dziewczyny opamietajcie sie za vardzo niekotrym sie w dupach poprzewracalo.

Gość dlabajbaj
Przyjęło się, że na zaręczyny MUSI być ZŁOTY pierścionek - czyli żółty. Ja też taki dostałam, chociaż chciałam srebrny. No i noszę go teraz tylko na przyjęcia rodzinne. Nie rób z tego dramatu, pewnie chłopak kogos spytał, jaki pierścionek, a 98% pytanych odpowiedziało, że złoty.

Jeżeli mój facet dałby mi pierścionek nie w moim guście (nie będący pamiątką rodzinną) - też zrobiłoby mi się przykro, że nie zna mojego gustu. :( Możliwe,że radził się kogoś, np. w salonie jubilerskim, a tam poradzono mu, by kupił żółte złoto, bo pani sprzedawczyni uważała że jest z jakiegoś powodu lepsze. Natomiast idiotyzmem jest nazywanie srebra gorszym od złota, tylko dlatego, że jest tańsze. Owszem przyjęło się dawać złoto na zaręczyny, mógł facet pomyśleć i kupić białe złoto, ale srebro jest metalem szlachetnym i nie alergizującym. Nic Ci do tego, czy ktoś preferuje srebro, złoto, platynę, pallad czy miedź!