Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość avelayva

Mam zamiar oddać dziecko do adopcji. Nie sądzę, że będę tęsknić...

Polecane posty

Gość avelayva

Ja i mój mąż jesteśmy małżeństwem 3,5 roku. Gdy wychodziłam za mąż byłam młoda, miałam 23 lata, mąż 26. Nie myśleliśmy jeszcze o dziecku, w zasadzie założyliśmy, że będziemy się starać gdy poczujemy, że to "ten" moment. Jednak los zadecydował za nas i zaledwie 2 lata po slubie zostaliśmy rodzicami. Od początku nie czułam, że jestem gotowa na macierzyństwo. Mąż też nie czuł się dobrze w roli ojca. Moja matka mi mówiła, że to depresja poporodowa, ale ja wiedziałam, że tak nie jest. Dziś córka ma 1,5 roku a ja nadal nie czuję z nią żadnej więzi. Mam wrażenie, że przy nas to dziecko nie będzie szczęsliwe, bo nie damy mu czegoś, co najwazniejsze: miłości. Od prawie roku rozmawiamy o adopcji, niestety nie jest to łatwe bo rodzina próbuje nas powstrzymać. Nie jestem złym człowiekiem, nie chcę zrobić temu dziecku krzywdy, ale z drugiej strony nie jestem w stanie wykrzesać się z siebie żadnych uczuć. Czy ktoś z Was zetknął się z sytuacją, gdzie rodzice oddają do adopcji dziecko, które ma ponad rok?

Gość para lesbijek
a czy matki lesbijki wchodzą w gre??

Gość avelayva
Ja raczej nie mam nic przeciwko, ale przecież prawo do adopcji w Polsce tego nie uznaje. A ja mam zamiar przeprowadzić wszystko legalnie.

Gość kretyńska prowokacja
masz jeszcze ferie?

Gość Huszu
jesteś idiotką dzieciak to nie zabawka to część ciebie twoje dziecko ono ma tylko ciebie i ojca jak je oddacie to jak myślisz jakie będzie miało życie w domu dziecka zostanie przestępcą albo prostytutką dziecko może liczyć tylko na was ono innych rodziców mieć nie będzie

Gość para lesbijek
avelayva masz rację ale adoptować może jedna osoba, więc ja bym adoptowała ale wychowywała razem z partnerka zyciową

Gość to musi być prowokacja
dwóch kretynów w małżeństwie nie występuje

Gość avelayva
Huszu- czytaj ze zrozumieniem tępaku! Nie piszę nic na temat domu dziecka, chcę oddać córkę do adopcji a to chyba spora różnica głąbie. Nie rozumiem tych wszystkich zarzutów. Czy mam zmuszać się do bycia matką? Nie sądzę, że kiedykolwiek poczujemy to, co powinni czuć rodzice do dziecka. Mam skazywać młodego, niewinnego człowieka na wychowanie w rodzinie która nie może dać mu tego, co powinna?

Gość bluzka111
biedne dziecko

Gość zacytuję kogoś z netu
ile śniegu musiała zjeść twoja matka, żeby urodzić takiego bałwana?

Gość Huszu
"córkę do adopcji" więc albo to prowo albo nie znasz prawa polskiego i za dużo obejrzałaś amerykańskich filmów z adopcją ze wskazaniem w Polsce jest tylko jedna możliwość oddać do domu dziecka a w tedy dziecko czeka aż go zaadoptują

Gość to tylko
to prowo już tu było -10/10 postaraj się bardziej gówniarzu

Gość kwasu nie jadam
los tak chcial... ale kretynka niewiesz jak zaszlas w ciaze?