Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Sabaka233

Gastrotuss Baby, czy działa, czy stosowałyście, jakie opinie?

Polecane posty

Gość Sabaka233

Witam, mam pytanko i prosiłabym o odpowiedź drogie kobietki. Otóż mój 6-miesięczy synek dostaje od dwóch dni Gastrotuss, w dawce 5ml po każdym karmieniu (mlekiem). Pani pulmonolog przepisała ten specyfik, ponieważ mały bardzo ulewa, aż wstyd mi było z nim gdziekolwiek wyjść, bo zawsze użygany i śmierdzący... w każdym razie, mały zjada nutramigen (120ml x 5 na dobę, w tym 2 x w nocy, zagęszczone sinlackiem i kaszkami np. ryżową malinową czy jabłkową) bo ma stwierdzoną skazę pokarmową i azs. Je też obiadki, zupki i deserki ze słoiczków, pije herbatki i soczki, ale najbardziej ulewa po tym mleku. Dobrze przybiera dotychczas na wadze (ma 6 m-cy i waży 8,5kg). Wszystko zjada chętnie, z tym nie ma problemów, tyle, że problemy są z wypróżnianiem (zatrawdzenia). I chodzi mi o to, że dziś po kąpieli urządził taką arię z płaczem, że aż nie wiedziałam co się dzieje, bo się zanosił. Podniosłam go, strasznie głośno i "mocno" beknął i od razu inne, szczęśliwe dziecko, a zawsze, zazwyczaj po każdym karmieniu odbija mu się ze 3 razy i zawsze wtedy ulewa... I zastanawiam się, czy to nie "wina" tego syropu, czy on nie powoduje jeszcze większych wzdęć i zaparć? Czy to nie za duża dawka, po każdym karmieniu? Owszem, zauważyłam poprawę, ulewa jakby mniej, ale czy ten syrop z drugiej strony może małemu też szkodzić? Dopiero za kilka dni mam wizytę u gastrologa i wdzięczna bym była za odpowiedzi, czy stosowałyście ten syrop, czy pomagał, w jakich dawkach i czy były efekty uboczne... Pozdrawiam! Kornelka:)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować