Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziwny_Przypadek_Gabi

Dziwny przypadek - doradźcie !

Polecane posty

Dziewczyny ! Być może uznacie mnie za nie poważną i nierozsądną, dlatego z góry Wam zapowiadam, że to wszystko mnie trochę przerasta, dlatego pragnę podzielić się swoją sytuacją z Wami :-) Pewnej upojnej nocy kochałam się ze swoim M. któryś raz z rzędu, spadła nam prezerwatywa, która została we mnie - M. nie doszedł, ale domyślam się, że na jego członku zostało dużo spermy - później minęło dużo czasu odkąd zorientowaliśmy się, że zabezpieczenie spadło, później zabawa w wyciąganie tego - i mimo, że były to dni płodne nikt nie wziął tej sytuacji na poważnie - a może błędnie -Wszystko zaczęło się 30 października, kiedy dostałam @... była bardzo skąpa ( w 26 dniu cyklu ) choć zawsze miewam @ 4 dniowe, regularnie, co 28 dni ... zaciekawił mnie ten an, dlatego zrobiłam dwa testy ciążowe - oba po jakiś 15 minutach ( bobo test )pokazały drugą bladą, choć wyraźną kreskę, ale kierując się instrukcją obsługi, że wynik należy odczytywać po 5 minutach - nie dalej - wyrzuciłam je do śmietnika i uznałam za nie ważne. Później przez kilka dni czułam metaliczny smak w ustach, który po tygodniu - dwóch zniknął ( i do tej pory nie wrócił ) później zaczęły się dziwne mdłości ( mam je do tej pory ) - zjem coś - nie zależnie czy dużo , czy mało - "cofa mi się " mieszanka śliny z treścią żołądkową - czasem myślę, że chcę po prostu za przeproszeniem beknąć, a cofa mi się właśnie to. później 26 listopad - znów @ - bardzo skąpa i znów trwająca 2 dni - w tym miesiącu pojawiły mi się na piersiach wyraźnie żyłki - więcej na piersi lewej, trochę mniej na prawej ( nie jestem sercowcem, więc na pewno nie jest to spowodowane jakąś nadczynnością serca ) i mam je do tej pory - nie miałam ich wcześniej - tym bardziej, że w momencie wykonywania I testów zwróciłam na ten objaw uwagę i wykluczyłam Go w 100%. Jeśli chodzi o te żyłki, są także wyraźnie widoczne pod sutkami, a te znów bardzo często mnie swędzą, ale całość piersi nie boli... kolejno znów okropne wzdęcia - wcześniej nie miałam ich w takiej częstotliwości. Warto też podkreślić, że częściej niż zwykle oddaję mocz - potrafię zerwać się w nocy z tego powodu i biegnę do łazienki siusiu ( ale zrzucałam to na być może jakieś przeziębienie - w końcu to taki niewdzięczny okres w roku ). 23 grudnia - znów okres i znów skąpy - 26-go już kochałam się ze swoim M i nie zaobserwowaliśmy żadnych przebarwień po penetracji ( ahhhh!!!! Zapomniałam dodać, że od listopada nie zabezpieczamy się z M., bo uznaliśmy, że mimo negatywnych testów ta sytuacja uświadomiła nam, że chcemy zostać rodzicami ;-) objawy te same co wcześniej - po obserwacji śluzu szyjkowego zwróciłam uwagę na to, że ciągle przy ujściu pochwy ( do tej pory ) mam uczucie wilgotności i naoliwienia, a śluz wewnątrz pochwy jest biały, bezwonny o konsystencji kremiku - przez cały cykl ! Wcześniej miewałam wyraźne uczucie suchości przed miesiączką... No i teraz 20 styczeń, 4 cykl - znów @... tym razem 4 dniowa, ale także nie zbyt natężona, choć bardziej "krwista" od pozostałych ... cóż - 4 cykle niby mam mnóstwo objawów, ale także te @... pragnę dodać, że w zeszłym tygodniu byłam w sklepie odzieżowym kupić sukienkę - tam zauważyłam na swoich boczkach czerwone plamki i rozstępy - tylko na baczkach, na brzuchu i piersiach nie - nie objadam się więcej niż zwykle, a z 65kg moja waga wzrosła od listopada do 69kg! nie możliwe, bym w tak krótkim czasie przytyła tyle, bo jak zaznaczyłam - nie objadam się szczególnie, więc bardzo mnie to zastanawia - i te rozstępy ? Ah, zapomniałam - od dwóch tygodni odczuwam spory ból krzyża oraz pleców - zastanawia mnie to - kiedyś pracowałam " na siedząco " w biurze i nigdy nie doskiwierał mi tego typu ból, teraz, gdy trochę dłużej posiedzę nie mogę znaleźć sobie miejsca - tak bardzo boli ... Co do brzuszka- owszem, zrobił się bardziej wzdęty - zauważyłam to po koszuli, którą ubieram do pracy - zwykle w okolicy brzuszka była luźniejsza, a teraz jakby bardziej luźniejsza, natomiast kiedy siadam, to brzuch zwija się w wałki - nie wiem czy tak jest czy nie jest na początku ciąży, gdy nawet jeśli byłoby maleństwo - jak zachowuje się brzuch :) Opisuję Wam to wszystko, byście przyswoiły sobie moją sytuację... Czytałam o dziewczynach z krwawieniami w 3 miesiącu ciąży ... przyznam się Wam, że boję się zrobić test - tak po prostu - zupełnie nie wiem, co mi jest, ale przed listopadem nie odczuwałam takich przedziwnych stanów ... Powiedzcie- iść do apteki i sprawdzić, czy Waszym zdaniem ta @ dyskwalifikuje wszystko ? Nie wydaje mi się, by zbieg tylu objawów na raz był tylko przypadkiem, ale te krwawienia ... sama nie wiem :( I proszę nie oceniajcie mnie negatywnie - wiem, że niektórym to może wydać się głupie i smieszne, dlatego proszę powstrzymajcie się od komentarzy... chciałabym byście oceniły moją sytuację trzeźwym okiem i podpowiedziały, co o tym wszystkim sądzicie... Człowiek mimo, że dorosły, to taki ułomny ... ;-)

Szczerze bardzo nieodpowiedzialne zachowanie. Ja też krwawilam na poczatku ciąży ale brałam na to leki. Czemu nie pojdziesz do lekarza?!

Gość gosia..........
Ja bym zrobila test... może ta niepewnosc poteguje objawy? A tak przynajmniej będzie pewność. Swoja drogą, ja bym tak dlugo nie wytrzymala.

up

Racja kobietki, ale tak bardzo załamałam się po I teście, z góry założyłam, że to nie to i teraz odrzucam wszystkie objawy na rzecz tych krwawień ..

Gość wfwferferfw
no kochana, 3 miesiace a ty nie powtórzyłaś testu??? uwazam z calym przekonaniem, ze nie jestes w ciazy, masz raczej urojenia ciazowe..przytylas bo w zimie zazwyczaj tyje sie te 2, 3 kg, swieta, miecho, ciezkie zarcie, kiedy bylam w ciazy to moje piersi byly doslownie niebieskie od zyl, to nie byly mini zylki, tylko doslownie niebieskie zyly a piersi z 2 rozmiary wieksze i mega sterczace i swedzialy niemilosiernie, w 3 miesiace zniklo by ci lekko podbrzusze, tzn nie widac jeszcze brzuszka, poprostu podbrzusze robi sie leciutko wypukle, a siakaniem, to raczej pod koniec ciazy, kiedy dzidzius uciska na pecherz i wtedy biegasz do toalety,

Gość kiwa głową
to bardzo nieodpowiedzialne zachowanie, wiesz, że cewa nerwowa u dziecka zamyka się do 28 dnia życia półodowego ? Dlatego tak ważne jest by zażywać kwas foliowy w ciązy. Poczytaj sobie w necie o wadach cewy nerwowej...

Gość Do apteki marsz
Możesz nie być, a możesz być !! Z tego co piszesz - te objawy występują dość racjonalnie - bóle krzyża z 3 miasiącem - wtedy właśnie zaczynają występować - myślę, że " wmawiając " coś sobie nie byłoby to tak dobrze rozplanowane ... SPRAWDŹ TO!!!! i daj znać, co wyszło!

Brałam kwas foliowy odkąd tylko pojawiły się moje podejrzenia ... przestałam brać jakoś w grudniu, ale ostatnio znów zaczęłam z racji tego, że i tak się staramy :)

też się właśnie zdziwiłam, że tylko niby tylko pod koniec ciąży, bo moja starsza siostra opowiadała mi w zaufaniu, że na początku jak jeszcze nie było widać brzuszka, w trakcie przytulanka uciekała nawet mężowi z łóżka, bo musiała do łazienki :)

Gość kiwa głową
A czemu ni chcesz iśc do ginekologa ?

co od przytycia - nigdy mi się tak nie zdarzył przytyc ;/ może faktycznie to wyjątek, ale żeby od razu wychodziły rozstępy ? ... a piersi też mam bardzo niebieskie - cienkie i grube - zdecydowanie jest ich mnóstwo ...

umówiłam się z nim... na za 2 tyg... Zaczęłam się bardzo zastanawiać nad tym wszystkim i postanowiłam to sprawdzić, ale jestem z Wrocławia i na NFZ najwcześniej przyjmą mnie za 2 tyg... na prywatnego nie mam w tej chwili specjalnie pieniążków, gdyż remontowałam mieszkanie ...

no cóż, uznaliście z partnerem w końcu, że chcecie dziecko i nie zabezpieczacie się, a nie masz na wizytę do prywatnego ginekologa? Wzięliście pod uwagę, że utrzymanie dziecka kosztuje więcej niż prywatne wizyty u lekarza?? P.S zrób beta hcg z krwi koszt ok 30 zł, a jest pewniejsze niż sikane testy.

chodzi tylko o ten miesiąc ;) remont całego mieszkania niestety nie kosztuje 10 złotych, a wiedząc, że w najbliższym czasie możemy zostać rodzicami postanowiliśmy zrobić go teraz, bo później ciężko byłoby mi pomagać z brzuszkiem - ba - nawet nie byłoby to wskazane :)

Gość nie wydaje mi się ...
up ;-)

Dziwny_Przypadek_Gabi To pozostaje Ci zrobienie bety, bo kolejnego sikacza nie ma sensu robić. Dostaniesz wynik z normami i będziesz widzieć, czy jest ciąża czy nie bo jednak do wizyty 2 tygodnie i byłyby one pod znakiem "?".

a odnosząc się do twoich opisanych objawów a) częste oddawanie moczu - może być objawem ciąży, ja na początku ciąży musiałam wstawać w nocy - nowa sytuacja dla pęcherza, macica się rozciąga i delikatnie zaczyna uciskać na pęcherz, u niektórych kobiet częstsze oddawanie moczu jest już w pierwszym trymestrze u innych później b) skąpsze krwawienia - tak samo może to być spowodowane ciążą jak i zaburzeniami hormonalnymi, przy zaburzeniach hormonalnych tak samo może być z żyłkami na piersiach. c) waga - też mogą być zaburzenia hormonalne i przez nie zatrzymywanie wody w organizmie. Skoro nie objadasz się więcej niz zwykle. Ja jestem obecnie w 25 tyg ciąży - ja sama nie przytyłam, waga zwiększyła się o 3 kg ale to masa dziecka, macicy, wód płodowych i powiększonych piersi, u Ciebie ciąża była by młodsza więc skoro Ty sama nie jesz więcej i nie widzisz, żebyś utyła to te 4 kg to raczej za dużo jak na dziecko,wody,macicę itp. d) rozstępy - mogą pojawić się od zatrzymywania wody w organizmie, co za tym idzie puchnięcie i rozciąganie skóry ale tak samo mogą się pojawić w ciąży na różnych etapach w połowie jak i kilka dni przed samym rozwiązaniem. Póki czerwone warto zastosować krem, balsam cokolwiek na rozstępy póki się nie utrwaliły i nie przeszły do białego koloru. e) brzuch w ciąży może zwijać się w wałki natomiast zmienia się w dotyku, jest bardziej naprężony od wzgórka łonowego zaokrąglony, później przesuwa się coraz wyżej i wyraźnie można wyczuć np. na leżąco gdzie jest macica. f) mdłości mogą tak samo być jak i z powodu ciąży jak i zaburzeń hormonalnych. Także moim zdaniem masz jakieś zaburzenia hormonalne choć ciąża tak samo może być prawdopodobna.

Gdzie można dokonać badania na zmiany hormonalne i ewentualnie ile to kosztuje ? ... Być może masz rację, choć ironią losu byłoby, gdyby to wszystko zaczęło mieć miejsce wtedy, kiedy zaczęłam się starać o maleństwo - no ale matka natura jest nieobliczalna ... w tej chwili okropnie boli mnie krzyż, bardzo bolą jelita - a propo wzrostu mojej wagi - zaobserwowałam, że brzuch jest bardziej wzdęty, ale może faktycznie to woda ....

to zwykłe pobranie krwi z żyły. Warto zrobić estradiol - między 2 a 4 dniem cyklu. progesteron - na 14-16 dni przed miesiączką, czyli jeśli miesiączkujesz regularnie co 28 dni to najlepiej ok 14 dnia cyklu. Testosteron - możesz zrobić z estradiolem tak samo jak TSH, LH i FSH. Tylko troszkę Cię wyniesie za te badania bo koszt jednego to -26-30 zł. A gin z NFZ nie chcą przepisywać mi łaskawie dała tylko na TSH. Ciężko coś powiedzieć. Ja od lat mam problemy z jelitami ale w ciąży w pierwszym trymestrze b.często miałam wzdęcia, i kolki jelitowe, teraz to się uspokoiło. Bóle krzyżowe tak samo promienujące aż do nerki. Z drugiej strony będąc na tabletkach antykoncepcyjnych w momencie kiedy organizm mój przestał je tolerować miałam takie same objawy jak w ciąży - nudności, wymioty, zawroty głowy, wzdęcia, zaparcia itp po Tak więc nie pozostaje Ci nic innego jak zrobić betę, jeśli nie wyjdzie ciąża to i tak warto iść do tego ginekologa. A nie masz czasem problemów z zaparciami - przy częstych zaparciach organizm się przytruwa i część z tych objawów będzie ale tylko część.

wręcz przeciwnie - 3 dzień mam rozwolnienie, wypiłam len i wzięłam węgiel ale nic nie pomaga, a o lnie jak dziś myślę, to aż mi nie dobrze - nie mam pojęcia, czemu ;/

:}

Zrobiłam test z samego rana. Dwie grube krechy jak nic

jeśli brać pod uwagę tą upojną noc, ale skoro nie zabezpieczali się później to może być którykolwiek. dowie się pewnie na wizycie u gin, jeśli będzie mial usg na miejscu.