Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lehrerin1447

Test negatywny- brak miesiączki

Polecane posty

Witajcie! Moim problemem jest brak miesiączki, która spóźnia się już 7 dni. Co prawda współżyłam z moim chłopakiem w okresie dni niepłodnych, mimo to obawiałam się, że mogłam zajść w ciążę, dlatego zrobiłam test ciążowy 8 dni po stosunku, a jak wcześniej pisałam 7 dni po spodziewanej miesiączce. Wyszedł negatywny, a robiłam wszystko zgodnie z instrukcją, pamiętając o tym, że najwiarygodniejszy wynik jest z porannego moczu. Bardzo proszę o pomoc. Co o tym myślicie?

Gość Zrób badanie
z krwi.

To znaczy mam już umówioną wizytę u ginekologa w przyszłym tygodniu, ale to cała wieczność... Biorę jeszcze pod uwagę fakt, że ostatnio miałam strasznie dużo stresu no i operację wyrostka robaczkowego. Miałoby to jakikolwiek wpływ na spóźniający się okres?

Gość asiulka7775
witaj.ja rowniez mam podobny problem.z tym ze wspolzylismy z mezem w dni plodne.dzis mija 8dzien jak spoznia sie @ a test negatywny,brzuch na dole pobolewo czasami,i piersi mnie strasznie bola.

Ja co prawda nie odczuwam bólu piersi, ale za to delikatny ból w dole brzucha i pleców w okolicy odcinka lędźwiowego. Zupełnie nie wiem jak można odczytywać te sygnały.

Gość zxzx
tak wcześnie test nie wyjdzie wiarygodnie.

Gość test zrobiony 8 dni
po stosunku nie jest testem wiarygodnym, nawet beta ci teraz nie wyjdzie

Gość test zrobiony 8 dni
kobieto a jakie to ma w tym momencie znaczenie? chyba nie sadzisz, że odbyłas stosunek, doszło do zapłodnienia i tego samego dnia zarodek znalazł sie w twojej macicy, wiesz ile może trwać zagnieżdżenie? test silkany robi się najwcześniej 14 dni po stosunku, a betę 10

Mam tego świadomość, że wszystko nie odbywa się od razu, ale w takich momentach nie myśli się do końca racjonalnie. W takim razie operacja wyrostka ani stres nie mają tutaj nic do rzeczy?

Gość zxzx
nie ma znaczenia że to po teoretycznym terminie okresu. jeśli doszło do zapłodnienia to test z moczu najwcześniej po 14 dniach od stosunku.

Gość test zrobiony 8 dni
nikt ci nie odpowie na to pytanie, ewentualnie lekarz za kilka tygodni, może to miec wpływ na spóżnienie, ale nie musi

Gość zxzx
Ale co ma stres albo operacja do faktu iż test nie jest wiarygodny? Może to mieć wpływ na opóźnienie okresu ale ty pytasz czy to ciaża.

Skoro betę można już robić 10 dni po stosunku, a dziś tyle właśnie mija... W takim razie wykonam test jeszcze raz. Mogłybyście polecić mi jakąś sprawdzoną firmę?

Gość test zrobiony 8 dni
ale jaką firmę? test beta, to jest test z krwi robiony w laboratorium, a sikany o ile nie jest wadliwy, to każdy wyjdzie wiarygodnie w odpowiednim czasie