Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SZUKAMINFODZIEKUJEZAPOMOC

jak to POZNIEJ JEST Z UBEZPIECZNIEM??! PROSZE O RADE

Polecane posty

planowany termin porodu 6 marzec macierzynski 24 tygodnie pozniej zostaje bezrobotna poniewaz oddzial mojej firmy zamknal sie w miescie w ktorym mieszkam wiec pewnie rozwiaza ze mna umowe ktora mam do 2015 r...czy pozniej mam sie zarejestriwac w urzedzie pracy i moje dziecko bedzie ubezpieczone? czy wystarczy ubezpieczenie meza?

Gość greeeeeen sheeeeep
możecie być ubezpieczeni jako członkowie rodziny przy mężu, ale trzeba zgłosić w zakłądzie pracy męża

Jak napisałaś, że oddział w którym pracujesz się zamknął to zaraz kojarzy mi się neuca, oni bardzo lubią zamykać oddzialy. Co to ubezpieczenia, to jeżeli Twój mąż pracuje, to mąż zgłasza w pracy do ubezpieczenia członków rodziny, Ciebie i dziecko, urząd pracy nie ubezpiecza jeżeli mąż pracuje

OK A JEZELI POZNIEJ MAZ PRZEJDZIE NA KRUS..?? ;/

HEHE NIE AKURAT INNA BRANZA...ALE ZDARZYLO SIE..:(

A już myślałam, że jesteś kolejną ofiarą neuki...Jak przejdzie na KRUS to nie wiem, nigdy z tym styczności nie miałam, zasięgnij wtedy informacji w Zusie

ok dzieki ale na krus przejdzie jak juz w przyszlym roku...wiec poki co podepniemy się pod meza ubezpieczenie :)

Gość w tym temacie na pomarańczowo
wystarczy ubezpieczenie Towjego meza, tylko musi Was zgłosić

Gość w tym temacie na pomarańczowo
UP was ubezpieczy jak zglosisz sie jako bezrobotna

Podepnij się jak najszybciej pod ubezpieczenie, teraz jak jest ten Ewuś to wychodzą chocki klocki , mój mąż zgłaszał dziecko po zmianie pracy w 2007 roku , a w tym roku okazało się , że dziecko wcale nie było ubezpieczone, w kadrach wszystko gra, papiery mamy a w zusie informacja, ze nie jest ubezpieczone, na szczęście dzieci do 18 roku zycia są ubezpieczane ze skarbu państwa, bo jakby tak rachunek przyszedł z nfz to bieda by była

ok czyli po macierzynskim maz zglasza szefowi a ten pewnie ksiegowej a ta pewni do zusu//;p skomplikowane ale przynajmniej tyle..oj ciezki okres przed nami ta papierologia..a maz tak bedzie musial przejsc w koncu na krus bo w wakacje sie przeprowadzamy i zostanie prawdziwym rolnikiem haha:) ale coz...skoro sam chce :)

Gość incognito*
Ewa spod siódemki, mialam podobnie, bylam w Zusie, bo potrzebowalam jeden swistek i babka uswiadomila mnie ze dziecko prawie 2 lata nie bylo ubezp.ale dopisala go z wstewczną datą:)

ok dziekuje Wam raz jeszcze :)

Gość tralalalalla
Urząd pracy musi Cię ubezpieczyć jeśli zarejestrujesz się jako bezrobotna.Ja tak mam.Mąż ubezpieczony u siebie w firmie a ja z dzieckiem w UP.Przecież jeżeli ktoś się rejestruje,to automatycznie zostaje ubezpieczony.I nic im do tego czy mąż pracuje czy nie.Takie prawo ma bezrobotny.

wlasciwie skoro zostaje bez pracy to musza mnie ubezpieczyc bo moze bede chciala przeciez znalexc prace..

Gość tralalalalla
Autorko to jest ich obowiązek a Twoje prawo:)W UP nie robią żadnych problemów z zarejestrowaniem...ktoś wprowadził Cię w błąd. Jeżeli Twój mąż pracuje,to im nic do tego.Chcesz się zarejestrować i tyle.A każdy zarejestrowany w UP ma automatycznie dawane ubezpieczenie.Nie mogą Ci odmówić zarejestrowania,bo Twój mąż pracuje:/A tym samym nie mogą Cię nie ubezpieczyć:)

Gość tralalalalla
i oczywiście przy rejestracji i wypełnianiu wniosku pytają czy pod siebie chcesz ubezpieczyć dziecko:)

czy w tym momencie ubezpieczenie obejmuje moje dziecko ?

Gość tralalalalla
wypisujesz wniosek o ubezpieczenie i tam możesz wpisać jeszcze innych członków rodziny,których chcesz aby ubezpieczenie objęło:) Ty i dziecko automatycznie po otrzymaniu odpowiedzi,że zostałaś zarejestrowana macie ubezpieczenie:)

dzieki ;p

Gość D82
umowe nadal masz, czyli macierzynski, potem wykorzystaj caly zalegly urlop, potem za caly ten rok i zloz wniosek o wychowawczy:)

Gość tralalalalla
nie ma za co:)

tralalalalla owszem robią problemy w UP jeśli nie masz prawa do świadczeń pieniężnych to powiedzą, żeby zgłosić się do ubezpieczenia u męża w pracy. Jak urodzi się dziecko to od razu zgłoście je u męża, a jak Ty prawnie będziesz osobą bezrobotną i masz prawo do zasiłku z bezrobocia to normalnie Cię zarejestrują :)