Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam na bilansie

byłam na bilansie z 2 letnią córką i bardzo się przejełam bo

Polecane posty

Gość byłam na bilansie

lekarz stwierdził , że córka jest BARDZO duża i będzie w przyszłości miała nawet 180 cm wzrostu!!! wiadomo, że to nie jest najważniejsze ale jenak martwie sie nie chce żeby była najwyższa w klasie itp co myślicie ? ma teraz 89cm 13 kg każdy mówi że wygląda na 3 lata

Gość prinessaofpersia
trzeba bylo mu powiedziec ze marnuje swoj niewątpliwy talent i niech sie przebranżowi na wróżke:O

lekarz wróżka normalnie, ale jeśli miałaby mieć 180cm to fajnie, moja mogłaby mieć:) ma dwa lata 89cm i 13,3kg - nie widzę, żeby odbiegała od rówieśników, za to w grupie ma kolegę, który wygląda na jakieś 3,5 roku, a ma 2,5 - jest dosłownie pół głowy wyższy od kazdego innego dziecka

Gość olk
Nie no proszę cię a lekarz wróżka że powiedział że córa będzie mieć 1,80 cm to że teraz jest wysoka ,chociaż uważam że jest normalna jak na swój wiek to w pewnym momencie może stanąć i klaps .Nawet jak rodzice są wysocy nie znaczy że dziecko musi .

Gość Marcyska89
Moj ma 2.5 roku 98 cm. Nie martw sie moze koszykarka, siatkarka albo i modelka zostanie:) nic tylko sie cieszyć, a nie martwić.

Gość byłam na bilansie
ja mam 170 a mąż 185 czyli myślicie tak jak ja , skąd on to może wiedzieć ;)

na bilasnie 2 latka - moj byl wtedy 2 dni po urodzinach - mial 15 kg / wzrost 97 cm i nie uwazam ze bedzie bardzo wysoki bo nie ma po kim :) ja 167 moj 182

Moja jeszcze na bilansie nie była, ale jak Ją ostatnio mierzyłam i ważyłam to miała 92 cm i 12,5 kg. To moja będzie miała z 190 cm;)

Gość tak z ciekwosci czyyyyy
na bilans dwulatka można isc jak dziecko będzie miało np 2 i pół roku???

mój synek ma 85 cm i 13 kg waży - tyle że ma dopiero 16 m-cy ;)

Gość srujka
ja mam 184 cm wzrostu a maz 188 cm, wiec ciekawa jestem, co AUtorko Twoj lekarz wrozbita o mojej, by powiedzial ;) na razie ma 1,5 roku i wzrostem rowna ze swoja 3-miesiace starsza kuzynka i kolezanka, wiec moze bedzie tez wysoka jak rodzice ostatnio moja ciotka wyskoczyla z teoria, ze dziecko w wieku 2 lat mierzy dokladnie polowe tego, co bedzie mierzylo jak dorosnie, bo u jej syna sie sprawdzilo ja niestety mialabym ok. 160 cm, gdyby ta teoria odnosila sie do kazdego dziecka :D pozdrawiam

Gość nikt?
Ja mam 180 cm, moja mama niecałe 160! ojciec 174....Mam męża 2 dzieci prace, skonczyłam studia....zawsze byłam najwyższa i co z tego? Ale mam propozycję pracuję z dziećmi mocno niepełnosprawnymi może któreś z rodziców zamieni się z Tobą na swoje niewysokie dziecko? Po co masz się tak martwic, a tak rozwiąże sie Twoj WIELKI WART KAFETERII PROBLEM

Gość szkotka uk
89 jak na 2 latke to wcale nie jest jakos specjalnie duzo. Sprawdzilam ile moja miala w tym wieku -93 cm. Teraz niedawno skonczyla 3 latka i ma 103 cm. Jest bardzo wysoka jak na swoj wiek - w porownaniu do innych dzieci w przedszkolu. Ale ja sie tym zupelnie nie przejmuje a wrecz ciesze. Sama mam 176 cm i mam nadzieje, ze bedzie miala podobny wzrost i odziedziczyla zdolnosci sportowe po mnie.

Gość też mnie rozwalił tekst o
Mój na bilansie miał 98cm i 12kg wagi. do wzrostu lekarka nie miała zastrzeżeń,jedynie stwierdziła że nie mieści się w siatce centylowej. jedynie do wagi-że za chudy i żeby podawać mu sinlac żeby go trochę "podtuczyć".Ale on woli samo mleko z kubka. Także nie martw się-dzieci rosną skokowo. mój brat całą podstawówkę był najniższy,dopiero pod koniec 8klasy zaczął rosnąć i urósł tak że w 3 klasie technikum już był największy w klasie.

a mój synuś ma 16 tygodni i ma 72 cm. I co wielkoludem zostanie? Raczej wątpie. Każde dziecko rozwija się po swojemu. Ciesz sie, ze jest zdrowa a nie szukaj problemu na siłe. Może ona akurat będzie chciała byc najwyższa w klasie? :)

Ten pediatra to jest rzeczywiscie muudryyy, mozna przypuszcac to co ci oznajmił, ale nie jednoglosnie stwierdzac ten fakt . Moja srodkowa corka gdy miala 3-4 lata miala w przedszkolu rowiesniczke ktorej moja siegala jej do ramion, aktualnie dziewczynka ,ktora byla keidys najwyzsza w ich grupie,przypominala 5-6 latke,teraz chodzi z moją do 3 klasy i są jedne z najnizszych osob w klasie Tak samo jak z malymi dziecmi pulchnymiu..nie oznacza to ze w doroslosci takie bedą,bo czesto szczupleją

72 cm to miał 2 tygodnie temu na szczepieniach, teraz nie wiem ile. Za to 2 letni synek szwagierki jest malutki a ma 22 miesiące. Ubranka 92 cm za duże na niego.

Srata pierdata z tym 180 cm. Do 3 klasy podstawówki byłam najwyższa w klasie. A skończyłam ze wzrostem 158.

niech ten pediatra poda Ci numery lotto, lepiej robi, a nie wymyśla

Gość trzeba miec nierowno
pod sufitem,zebyprzejmowac sie biadoleniem lekarzy hheh co za debilizm.

Gość izusia.87
mój tez ma 2 lata i ma 89 cm,jak dla mnie to nie wiem czy ty sie martwisz przeciez stanie w jakimś wieku i nie bedzie tak rosła.My nie jesteśmy wysocy ja mam 167,mąż 172cm,chyba ze wy jestescie wysocy to prawdopodobnie tez bedzie wysoka

Gość hmm....hmm...
właśnie patrze w książeczke mojej córki. na bilansie 2-latka miała 96cm i 15kg. I mnie nikt takich bzdur nie opowiadał.

Gość chyba sobie zartujesz !!?
sheray - dla Twojego smoka siatki centylowe są o wiele za małe...

Gość yhweerrrrrrrrrrrrrrrrr
Ale masz problem... Nie wazny jest wzrost, tylko to, ze dziecko dobrze sie rozwija i jest zdrowe. Moja corka w tym roku skonczy 5 lat, ma ponad 110 cm i wazy 20 kg-i wszyscy nad nia skacza, jaka to ona wysoka, ze wyglada niby na 6-7 lat-nie rozumiem takiej fascynacji. Na wsi u tesciowej nawet uslyszalam od jakiejs "przekupy", ze mam taka mizerna coreczke, ze wysoka, ale chudzinka -masakra jakas.

Gość ojatamojtammm
miałam tyle samo wzrostu w wieku 2 lat, aż sprawdziłam w książeczce, teraz mam 174 w wieku 20 lat. Mama ma 170 , tato 190.

Lekarze mają pomysły ja zawsze byłam najwyższa :) do 8 klasy i wszyscy nawet chłopcy byli niscy przy mnie :) a dziś jak się widzimy ja 172 a oni niektórzy po 190 a sięgali mi do pasa , czasem człowiek do któregoś momentu rośnie a potem stop także spokojnie