Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martabdg

czy kontroler moze zarzadac uiszczenia oplaty na miejscu??

Polecane posty

Witam. Dnia dzisiejszego w godzinach wieczornych wracałam do domu z moja niespełna dwuletnia corka. Corka byla zmeczona i plakala. Wsiadajac do autobusy zapomnialam skasowac bilet pomimo tego ze trzymalam go w reku(probowalam zagadac jakos corke) Po przejechaniu 1 przystanku do tramwaju wsiedli kontrolerzy(wtedy przypomnialo mi sie o bilecie). Dostałam mandat ok.. zasluzylam...bo jechalam "bez biletu". Probowalam sie jakos dogadac mowilam ze tylko 2 przystanki jade, widzial ze dziecko placze bo zmeczone itp. Byl nieugiety, ale powiedzial ze jesli zaplace teraz na miejscu kwote 50zl to mandatu nie dostane. I wlasnie tu nasowa sie moje pytanie... Czy "kanar" moze zaproponowac takie cos( bo wydaje mi sie ze pieniazki trafily by do jego kieszenie bo kiedy zapytalam czy dostane jakies potwierdzenie za dalam mu to 50zl odpowiedzial ze nie), czy powinnam zglosci to do jego firmy? nie mam zadnego dowodu bo przeciez nie nagrywalam co on mowi

Gość zerknij w przepisy zkmu
U nas w mieście kiedyś było tak, że gdy płącisz na miejscu kontrolerowi, to mandat jest niższy niż gdy płacisz później przekazem - tak było napisane w regulaminie, można było se poczytać w tramwaju. Różnica była dość spora (nie pamiętam dokładnie, ale około 50 zł), więc "opłacało się" płacić kontrolerowi i oczywiście dostawałaś do ręki mandat i potwierdzenie wpłaty - wtedy nie ma mowy o wyłudzeniu. A może też być tak że facet chciał wyłudzić łapówkę. Kluczowe pytanie: spisał twoje dane przed tą propozycją?

Gość ddsdfdfffg
po prostu dalas mu lapowke, normalnie zaplacilabyc kare 70 zl w ciagu 7 dni lub 200 zl jak nie zaplacisz w ciagu tych 7 dni, przynajmniej tak jest w Łodzi, nie wiem z jakiego miasta ty jestes?

Nie dałam mu łapowki.. nie dalam mu zadnych pieniedzy i dlatego dostalam mandat. Z Bydgoszczy jestem.

Gość ddsdfdfffg
mandat to 160 zl? tak pisze na necie. i ty mu glupia nie dalas 50 zl? wolisz zaplacic 160Zl? glupota :O

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Nie powinien tego zaproponować. Co chcesz z tym zrobić?

ddsdfdfffg po pierwsze nie mialam takiej gotowki przy sobie, a po 2 nie bede dawac w lape jakiemus typowi ktory byl w stosunku delikatnie mowiac nie mily. ivvvvvvvvvvvvvvvvvv co chce z tym zrobic??? nie mam pojecia...ale cos zrobie napewno

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
Zgłoś chama do MZK PS Ja jestem z Torunia :)

ivvvvvvvvvvvvvvvvvv a co MZK tu da jak to firma RENOMA... no i jak im to udowodnie??

Gość ivvvvvvvvvvvvvvvvvv
No to olej, nie rób nic.

no chyba nie... ja i tak typa dorwe(tzn nie ja) napewno mu nie odpuszcze...

Gość prldoede
jaka tępota, teraz zapłacisz trzy razy tyle a on i tak dostanie tyle samo, bo od jednej kary mają40-50 zl. Ja pierdole