Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myangel5

odzywki do wosow ktore polecacie, tabletki na wlosy

Polecane posty

Gość myangel5

Witam, mam problem z wlosami sa suche i pozbawione blasku do tego strasznie wypadaja. znacie jakies dobre sposoby, dobre oodzywki lub suplementy diety na wlosy warte polecenia? dziekuje Kama

Gość jaq
poczytaj o tej odżywce -> http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14054 poza tym polecam na wlosy: - olej kokosowy rafinowany albo nierafinowany (suche włosy) - olej sesa (wypadanie) - olej amla (wypadanie) - olej vatika dabur kokosowy i migdałowy (wypadanie, suche włosy) zmien szampon na delikatny bez sls (np. hipp babydream), pij skrzyp.

musisz najpierw wiedzieć dlaczeg wlosy ci wypadaja. jesli przyczyna jest wewnatrz organizmu to zadne maseczki i olejki ci nie pomoga. Jesli wlosy staly sie matowe i zaczely wypadac nagle bez twojej winy- tzn nie zafundowalas im schodzenia z czerni do bklondu w ciagu tygodnia itp albo prostowania ich 4 razy na dzien to zrób badania tarczycy i hormonów. Natomiast jesli wlosy niszcza sie przez zla pielegnacje czyli farbowania itp. to wtedy jak najbardziej pomoga oleje itp. w maseczkach drogeryjnych iczy nawet tych drozszych salonowych masz to samo gówno w składzie- czyli chemia chemia chemia silikony itp

Gość myangel5
od farbowanie na blond znaczy sie pewnie

Gość Sandra91
Hej moje wlosy tez byly suche sianowate tak od ucha w dol a wlosy mialam do lokci niestety probowalam wszystkich szamponow do wlosow z takim problemem noc to nie dalo... Wiec scielam wlosy na krotko tzn mam do uszu jedynie co ci polecic moge to przestac farbowac sciac i ja co 2 dzien robie maseczki z zoltka olejku rycynowego i albo banan albo cytryna do tego no i uzywam calej serii glis kur czarny moje wlosy sa teraz bardzo miekie nie sa suche i nie pusza sie aha i wlosy rozczesuje odrazu po umyciu tzn na mokro Bo jak na mokro nie rozczesze to mam puch odrazu jak wyschna

Gość myangel5
nie farbuje juz od pol roku :) szokda mi wlosow. teaz tylko uzwam wszelakich odzywek biore belisse i kombinuuje. Dlatego podptje moze ktoras ma jakies sprawdzone sposoby (swoje). Ja np odkrylam ze oliwa z oliwek wciera ana noc we wlosy bardzo dobrze pomaga, pozniej rano zmywam. efekt to miekkie wlos i mniej suche :)

moj sposób to olejek rycynowy z zoltkiem. tylko on przyciemnia wlosy. na wypadajace wlosy stosowalam neril. Szampon i tonik. Swietne w tych produktach jest to, ze uaktywnia cebulki i rosnie nam wiecej wlosow. Ja w ten sposob zlikwidowalam soie zakola na glowie:) Tylko ze neril dziala glownie przy zaburzeniach skornych. Na wypadanie do dermatologa najlepiej:)

No właśnie, jakie suplementy polecacie? Zewnetrznie to dobry jest szampon Dermena, olejek rycynowy, maseczka z zielonej glinki z rossmanna. Też wypadają mi włosy i chciałam dodatkowo coś łykać, ale nie wiem co jest najlepsze.

Ja polecam Olej Kokosowy do włosów suchych (ja stosuje na końcówki) A na wypadanie włosów niezawodna jest maseczka z chrzanu;)

Ja osobiście stosuje olejek arganowy, bardzo skuteczna sprawa ale niestety droga :( http://e-fito.pl/oleje-zdrowotne/663-olej-arganowy-kosmetyczny-100ml.html Z czegoś tańszego poleciłabym odżywkę z minerałami z Morza Martwego, do tego też szampon, używałam przez długi czas i jestem zadowolona z efektu ! :) http://e-fito.pl/738-mineralna-odzywka-do-wlosow-z-mineralami-morza-martwego.html

Gość SabinkaHU
Z odżywek to zdecydowanie Biotebal, ponieważ dzięki zawartości biotyny hamuje wypadanie włosów i wspomaga wzrost nowych. Dodatkowo bogaty skład pomaga w odżywieniu i nawilżeniu włosów i sprawia, że dobrze się rozczesują na mokro.