Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TOPKA

ODZIEŻ CIĄŻOWA DLA WYSOKIEJ MAMY-PROBLEM

Polecane posty

witam jestem na przełomie 4/5 mca ciąży, moj brzuszek jest juz znaczny i mam problem z ciuchami a dokladniej mowiac ze spodniami.w zadne sie juz nie mieszcze jedyne co mi zostalo to legginsy no ale ile mozna chodzic w jednym i tym samym?????poszukuje spodni ciazowych-najlepiej uzywanych ale nowe tez chetnie kupie, jednak to jakas abstrakcja!! Mam 180cm wzrostu, dlugosc nogawki wewnatrz to minimum 85cm, najlepiej 87-90cm! nigdzie takich nie ma.przejrzalam allegro-zarowno nowe jak i uzywane maja maks dlugosc wewn 80cm, w porywach 82cm....to jakas kpina,czy nikt nie produkuje spodni dla wysokich mam???dziewczyny pomozcie,moze ktoras chce sprzedac taki zestaw dla wysokiej mamy lub wie gdzie moze kupic?? prosze o namiary, z gory dziekuje :)

Gość siedemnaście myśli na sekundę
szkoda że mieszkam poza polska bo mogłabym CI pożyczyć moje ciuchy...mam 3 pary spodni w których całkiem dobrze mi się w ciąży chodziło...szczególnie w jendych bojówkach pod koniec, bo są super luźne i wygodne...pocieszenie dla Ciebie że będziesz w zaawansowanej ciązy na wiosnę, to łatwiej się ubrać :)

Gość Aga jedna taka:)
mam takie spodnie do sprzedania z długością 85 cm od kroku rurki sztruksowe z H&M i eleganckie na kant z C&A poza tym trochę bluzek, koszulek, bluzę, tunik, sukienkę (niektóre ubrania są nowe z metkami, bo nie zdążyłam założyć) a poza tym jaki rozmiar jest Ci potrzebny? podaj maila, to podeślę Ci fotki:)

Hej. Mam dwie pary spodni na pewno po siostrze która też ma powyżej 180 cm wzrostu. Podaj maila to wyślę fotki, ale dopiero w środę , ok? Pozdrawiam Monika Zostawiam swój mail moniks77@wp.pl

och to prawda ze na wiosne/lato latwiej bedzie sie ubrac(bojowki/rybaczki/sukienki) ale ja TERAZ potrzebuje chocby jedne spodnie! ;) heheh 85 to min w kroku, bede w domu to sie zmierze dokladnie. ja ogolnie nosze L/czasem XL zalezy od ciucha, (czyli 40, ale zdarza sie i 38...) jednak teraz pewnie wieksze beda potzrebne. z tego co wiem to w biodrach mam ok 102, w pasie tez juz 104cm... bede wdzieczna za fotki, przeslij na toppolino1@wp.pl dzieki z gory :P

321 i Aga dzieki za gory za fotki moze uda wam sie mi pomoc !:)

Gość trablablablaaaa
.....................................

oj, to te portasy co mam mogą być za małe:( są w rozmiarze 38 nie chciałabym Ci wciskać czegoś co będzie za małe dlatego pomierzę je dokładnie i napiszę Ci te pomiary, to dasz mi znać czy w ogóle warto fotki posyłać;)

oiki czekam, dzieki za fatyge! a czy znacie jakies sklepy gdzie mozna kupic nowe rzeczy :P moj wzrost to prawdziwy problem :(

Topka, zdecydowanie prędzej dostaniesz spodnie ciążowe na wysoką w mniejszych sklepach niż w sieciówkach

321 czekam niecierpliwie :) obys mi z nieba spadla z tymi spodniami:) heheh Aga wybieram sie do tych mniejszych w sieciowkach wsyztsko na jedne kopyto! tylko z czasem kiepsko bo pracuje,ale chyba najpierw podzwonieczy maja bo nie ma sensu jezdzic na daremnie!

podnosze, moze zna ktos adresy sklepow z TANIĄ odzieza ciazowa dla wysokich mam??:)

Gość termin na koniec września
kurde to mnie pocieszyłaś :O te z mam 180 cm wzrostu i problem z ubraniami nieciążowymi (zwłaszcza ze spodniami) więc nastawiam się już na chodzenie w kieckach ;)

ja mam 178 cm wzrostu i rodzę za 3 tygodnie ;) jesli bedziesz jeszcze zainteresowana moge ci odsprzedać spodnie ciążowe h&m mama - są na mnie troszkę za długie wiec na ciebie będą w sam raz. spódnicę dżinsową ciążową belly buton i kilka tuniczek

mea ok tylko dlugosc nogawki wewnatzr mnie interesuje, to raz a dwa pozostale wymiary podam wieczorem lub jutro jak sie pomierze :) termin na koniec wrzesnia no ja ze zwyklymi spodniami ZAWSZE mam problem niestety nawet w markowych sklepach a nie stac mnie zeby za kazde spodnie placic 250zl w bigstarze np, bo i tak nie chodze w nich dluzej niz rok!tym bardziej nie bede wydawac fortuny za spodnie ciazowe ktore kilka razy noszone wrzuce do szafy! wkurzam sie bo wszystkie spodnie sa szyte na gora 80cm (wewn) a co z wysookimi mamami?? na pocieszenie dodam ze znalazlam sklep gdzie szyja na miare, wpisz sobie gregx.pl :P obojetnie jaka dlugosc, ta sama cena.

zmierzyłam. długośc nogawki od wewnątrz to 83 cm. a ty nie masz czasem 190 cm wzrostu? :P jak potrzebujsze 87-90 cm nogawkę? ja mam 178 cm jak pisałam i te spodnie sa na mnie za długie :D

Gość meaaa tylko nie odbierz tego
jako złosliwość, bo absolutnie nie taki jest mój zamiar, ale chyba po urodzeniu małej jeszcze przynajmniej przez niedługi czas (2-3 tygodnie) przydadzą Ci się spodnie ciążowe;) no chyba, że Ty z tych szczęściar, które z porodówki wychodzą jak modelki;)

Gość kafe sie yebye
:o

Gość izunia0325
Może masz krótkie nogi meaaa. Ja mam 169 cm wzrostu i potrzebuję spodnie z długością 84cm od kroku. Chyba, że piszesz o rurkach. Rurki na ogół nosi się krótsze.

jeszcze zalezy jaką kto lubi długość i jaki fason spodni np. szerokość nogawki

zmierzyłam nogawki w swoich spodniach i też od kroku mają 88-89 cm

a seria h&m mama jest we wszystkich sklepach tej sieci czy tylko w wybranych?

meaaa tylko nie odbierz tego - hehe :) spokojnie, nie odbieram tego jako złośliwość. i z pewnością nie jestem typem modelki :P ale mam w szafie kilka par luźnych dżinsów w których chodziłam po pierwszym porodzie a teraz gabarytowo jestem mniejsza więc napewno w nie wejdę ;)

Gość no jak zwykle postów nie widać
:O

Gość meaaa tylko nie odbierz tego
no chyba, że tak;) ja miałam CC więc musiałam przez jakiś czas nosić ciążówki pomimo, że jakoś bardzo nie przytyłam, ale jednak brzuch miałam wielki;) jednak to głównie z uwagi na bliznę po CC nosiłam ciążówki chyba jeszcze 3 tygodnie po porodzie

no pewnie, żeby blizny nie urazić ;) no i chyba po cc macica wolniej sie obkurcza... ale wiesz co? ja wzięłam na porodówkę normalne spodnie... i jakież było moje zdziwienie, ze się nie dopiełam :P :P dopiero mężowi kazalam jechac po luźniejsze :P

mam 180cm ale baaardzo dlugie nogi...i stad te 83cm to stanowczo za malo:(

do kostki u nogi mam 85 cm po wewn stronie a nie chce spodni do kostki tylko zeby sie chociaz stykały z ziemia :P heheh wiec pisze ze 87 cm to minimum :)

Gość srujka
polecam ci marke ESPRIT, tam jedynie dalam rade kupic spodnie dla siebie, bo maja 3 rodzaje dlugosci (krotkie, srednie i dlugie) Ja mam 182 cm wzrostu i naprawde dluuugi;) czas szukalam spodni, ktore by byly na mnie dobre http://www.esprit.de/damenmode/umstandsmode/hosen-jeans Ceny nie sa niskie, wiem, ale polecam ta marke, bo spodnie mam juz kilka lat i trzymaja sie swietnie (ciazawych nigdy nie nosilam, bo mnie ten bawelniany pas strasznie uciskal- ale to moja fobia od wiekow jest- dlatego zawsze staralam sie nosic wszystko na biodrach i zbawieniem dla mnie bylo pojawienie sie biodrowek) Pozdrawiam