Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niankaa24

niania zarejestr w zus-ie

Polecane posty

Gość niankaa24

jak to wyglada w praktyce?

Gość eweela
normalnie masz oplacane skladki itp itd no ale... pracodawcy nie chca rejestrowac bo to dla nich dodatkowy koszt. Nie interesuje ich to, ze w razie choroby czy wizyty w szpitalu zostajesz zdana sama na siebie..

Gość niankaa24
dlaczego dodatkowy koszt? skoro państwo opłaca składki?

Gość eweela
z tego co moj pracodawca mi mowil, to panstwo placi jakas minimalna kwote.. chyba, ze to bylo powiedziane na odczepne :D poza tym trzeba pojsc, to wypelnic, tamto a z tego co zauwazylam im sie poprostu nie chce najlepiej isc na łatwizne..

Gość weweweerrttr
a mnie najbardziej ciekawi co z nianiami co maja po 5-6 zl na godzine? jak rząd sie na to zaopatruje? przeciez po odciagnieciu podatku to ile jej zostanie? a takich nian jest chyba najwiecej, co widze ogloszenie, to 5-6 zl , malo keidy daja wiecej.

Gość beznickowo dziś bo wstyd...
nie rozumiem , czyli ja jako mama bez DG mogę zatrudnić na podstawie umowy o prace ?

Gość eweela
to jest tragedia z tym ile oni placa za opieke nad dzieckiem... ugotuj, nakarm, posprzataj, naucz siusiac na nocnik ble ble a kasa śmieszna... rząd hmmm oni martwia sie o siebie, dla nich nie jest wazne ile zarabiasz bo nie interesuja sie niczym procz samymi soba

Gość weweweerrttr
ja jestem z duzego miasta i co przegladam ogloszenia to proponują wlasnie 5-6 zl, wiec ja sie pytam, jak oni sobie wyobrażają zarejestrowac taką nianię? :D

Gość eweela
tak dokładnie tak mozna zrobic , drugim sposobem jest jeszcze zarejestrowanie niani poprzez PUP, bo to oni zglaszaja osobe do ZUSu tylko w tym wypadku nie wiem jak to sie sprawdza

Gość eweela
a jakby pokazali Ci swoje zaswiadczenie o zarobkach to by Ci jezyk do ziemi opadł ze zdziwienia :D mi chcieli placic tak samo 6 zl a jak sie okazalo : Ona jakis dyrektor, On swoje biuro podatkowe ...

Gość niankaa24
ja mam tak być zatrudniona no ciekawe jak to będzie w praktyce...

Gość niankaa24
nie przez PUP

Gość zenobia pietruszyńskazz
w PUP są zarejestrowane osoby bezrobotne

Gość kobbbbiii
" tak dokładnie tak mozna zrobic , drugim sposobem jest jeszcze zarejestrowanie niani poprzez PUP, bo to oni zglaszaja osobe do ZUSu tylko w tym wypadku nie wiem jak to sie sprawdza " to nielegalne

Gość ouoiuiuu
ewela masz 100% racji, osoba z mojej rodziny robi za 6 zl u bardzo bogatych lekarzy, co ty na to? a jeszcze i tak ją oszukują z godzinami, bo placą czasem mniej niz to wynika z liczby przepracowanych godzin...

Gość giewulka\
PUP zgłasza do ubezpieczenia osoby poszukujące pracy\ jeśli ktoś zatrudnia nianię, to ona nie jest już bezrobotna i de fakto nie wolno jej podpisywać listy w PUP, bo tym samym deklaruje swoją gotowość do podjęcia pracy, której de fakto nie ma skoro pracuje jako niania. Gdyby w PUP coś zwąchali byłyby grube kłopoty

Gość eweela
skoro jest nielegalne to po co w urzedzie takie cos proponowali ? cos chyba jest nie tak w takim ukladzie.. podobno jest to finansowane z UE ale ile w tym prawdy nie wiem... co do tych lekarzy, dyrektorow itp to fakt Ci co maja najwiecej wiecznie bedzie im malo.. ja u tych " dyrektorow" siedzialam ponad 10 godz dziennie to potem woleli skrocic mi do 7 godz a na reszte dnia oddac dzieci dziadkom co rownalo sie mniej mi placa, dziadkowie to dziadkowie to pieniedzy nie wezma ... BEZNADZIEJNE MYSLENIE tych ludzi jak dla mnie