Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikakosa

dziecko płacze,ma zaparcia

Polecane posty

Witam mam małego synka ma 10 dni,i jest taki problem ze bardzo płacze w nocy o stałej porze miedzy 11 a 1,jest karmiony z butelki,mleko jakie mu dawaliśmy to nan pro 1,i doslismy do wniosku ze to mleko mu nie podchodzi,robi bardzo zielono-zółte kupy,jedna,dwie dziennie,wiele osób powiedziało nam ze to mleko takie jest,ze to wszystko przez nie,maly sie bardzo pręży podczas płaczu,uspokaja sie gdy puści bąka,ale za chwile znowu to samo i płacze,dzisiaj w nocy płakał w sumie 4godziny,2 godziny temu zmieniliśmy mu mleko na bebiko 1,i bardzo płacze i sie pręży juz od 3godzin,boimy sie ze cos jest nie tak pomóżcie prosze

Gość Pudlik
Potyczkę do czyszczenia ucha zanieczyszczeń w ciepłej wodzie z dodatkiem myślą dla dzieci i włóż w duecie na chwile kupa gwarantowana:)

Gość Pudlik
Sorki za to co napisałam totalny bałagan .patyczek do czyszczenia ucha zamocz w wodzie z mydlem i włóż do pupki na chwile

Polec sie lekarza,nie zmieniaj mu sama mleka.Moje tak tez robiło. Niestety musiala pic mleko ''bez mleka''.Babilon Pepti lub Nutramigen

Gość efghj
Kolki ma..dlatego sie prezy

Gość Pudlik
Tak małe dziecko robi takie kupy w takim kolorze to normalne,pózniej to sie zmieni

Objawy podobne do kolki. Moja córka (miesięczna) na kolki dostawała herbatkę Plantex. Ona jest zalecana po 1 mcu życia, ale robiłam jej baaaaaardzo słabą, ledwo co smak był wyczuwalny - pomogło. Na mojej koleżanki dziecko z kolei działał tylko jeden sposób na kolkę - strumień ciepłego powietrza z suszarki skierowany na brzuch - dziecko przy tym spokojnie zasypiało ;) Plus standardy takie jak ciepłe kompresy, masowanie brzucha itd. Z mojego doświadczenia najlepszym mm na początek jest bebilon albo humana. Może spróbujcie.

Gość Pudlik
Zatwierdzenie ma moje tez tak miało w pierwszych tygodniach życia

sami juz nic nie zmieniamy,bo dzis az nam sie płakac chce tak maluch płacze,kolka nie zawczesnie jak na 10 dni?

Nie wiem czy nie za wcześnie, a piersią nie karmiłaś w ogóle? Moje dziecko miało pierwszą kolkę dokładnie w połowie pierwszego m.ż., więc to chyba możliwe.

Gość to i ja się wypowiem
a nosicie maluszka, żeby mu się odbiło? masaże brzuszka, koperek, ciepła pieluszka na brzuszek, suszarka, układanie na brzuszku...a najlepiej zapytać pediatrę.

karmiłam w szpitalu,ale maluszek musiał byc dokarmiany cały czas,mlekiem nan pro w buteleczkach,gdy ściągałam pokarm to z 2 piersi uzbierało sie moze 15ml:(mały płakał bo chciał jesc a ja nie mialam juz jak mu dac od siebie:(

Gość ;:::;:::::::
autorko , dziecko zdecydowanie boli brzuszek, nie można jeszcze powiedzieć czy to będzie kolka , czy nietolerancja pokarmowa , czy dzieciątko urodziło się zdrowe całkowicie ? spróbujcie zagrzać pieluchę tetrową żelazkiem , tak żeby broń boże nie parzyła was w przedramię, przyłożyć tą pieluszkę, do brzuszka i masować kolistymi ruchami w kierunku wskazówek zegara . Wsadzić do wody o temp 37 st niech sobie poleży , kontrolować temperaturę wody . to tak doraźnie , na już proponuję się udać do swojego pediatry prawdopodobnie dziecko dostanie espumisan lub esputicon w kroplach można zastosować czopki VIBURCOL N

jutro idziemy do przychodni,dowiemy sie co i jak,ale nie chcemy zeby juz maly cierpial tak bardzo,tak miedzy posiłkami dopajamy koperkiem,woda z glukoza,i tylko tyle,oczywiscie nosimy na rekach uspokajamy ale to na nic,jak na razie przyłożyliśmy mu pieluszke ciepła i spi,i teraz mamy dylemat bo jest pora karmienia i nie wiemy jakie mleku mu dac spowrotem ,nan które pil dotychczas czy to bebiko

nie buź go teraz na karmienie, niech odpocznie. sam się obudzi, jak zgłodnieje. a może spróbuj karmić piersią a tylko dokarmiaj go czasami butelką?

masz w ogóle teraz pokarm w piersiach? jeśli nie, to zacznij ściągać ze 2 dni, żeby zaczęły piersi produkować, a potem karm małego piersią. chyba naturalne karmienie jest najzdrowsze, oczywiście jeśli nie ma ku temu przeciwwskazań.

Gość MMM333
karmić piersią, jak najczęściej przystawiać to mleko powinno zacząć narastać w wystarczających ilościach, a na razie dokarmiać butelką i najlepiej mlekiem jednego rodzaju bo przeskakiwanie z nan na bebiko itd na pewno nie służy.

Gość MMM333
"gdy ściągałam pokarm to z 2 piersi uzbierało sie moze 15ml" na początki tak jest, miałam tak samo- jak laktacja się rozbujała mam tyle pokarmu ,że dwoje bym wykarmiła:)

Gość ;:::;:::::::
daj nan , jak po bebiko było gorzej ,ale nie rób według przepisu , daj trochę mniej mieszanki ,nie budź dziecka , widac mu dobrze skoro śpi.

Na zaparcia to dobra jest Kruszyna pospolita , ale berbeć za mały jeszcze

dalam małemu Nan i tak płakał ale po jakims czasie sie uspokoił . spał cała noc tylko na karmienie sie budził. Ale wiem że ani Nan ani bebiko nie są odpowiednim mlekiem dla niego. Mam nadzieje że jak pójdziemy do pediatry to coś zaradz no to pomimo ze jest bardzo nie miła i bucowata. Sama sie o tym przekonałam jak na chama chciała zebym karmiła piersią pomimo zze miałam znikomy pokarm a nie chciałam go dokarmiać butelka. chociąz teraz to sie obwiniAM ze to moja wina ze mał tak bardzo płacze :(

kolke dostaje bo nie dostaje rozgrzewajacych pokarmów mleko sie sluzotwurcze a najlepsze mleko jest matki na kolke dobra rooibos

rooibos nie zawiera kofeiny, powoduje iż wyśmienicie nadaje się on dla dzieci, kobiet w ciąży i kobiet karmiących piersią. Z badań wynika, iż stymuluje także wytwarzanie pokarmu W RPA zalecany jest nawet przez lekarzy jako skuteczny środek na kolkę u niemowląt. http://oherbacie.pl/rooibos-czerwonokrzew-afrykanski/

Gość 41212321313
kup w aptece wode koperkowa i podawaj na kolke... u mojego synka dzialalo bylskawicznie