Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ofeeeee...

wypilam olej rycynowy!!!!!

Polecane posty

Gość ofeeeee...

dziewczyny, jestem w 40 tyg.. jesli do 16 nie urodze to zrobia mi cc. noi dzis kupilam olej rycynowy.. wlalam 2 łyzki do kubka i dolalam soku pomaranczowego do pelna.. czy wiecie moze po jakim czasie zacznie to ochydztwo dzialac??? jestem przerazona ze to zrobilam ale psychika mi juz siada bo próbowalam wszystkiego..:(

Gość ja wątpie żebym coś
ale co? kupy zrobic nie mozesz? bo olej rycynowy dziala na zatwardzenie dobrze. A Ty chcesz porod wywołać? Czy Ty się dorbze czujesz dziewczyno?

Gość ALONIKIUSI
spróbuj innych sposobów może.

Gość vn
olekjkiem rycynowym chcesz wywolac poród? :D:D..po olejku to bedziesz srac dalej niz widzieć

Gość ofeeeee...
juz napisalam ze probowalam wszystkiego a mnie za kilka dni potna !!!! nauczcie sie czytac! wasze odp odbiegaja od mojego pytania !!!!!

Gość ALONIKIUSI
Nie napisałaś że próbowałaś wszystkiego tylko że piłaś olej. Radź sobie sama skoro tak dziękujesz za pomoc. Załóż temat jak dbać o siebie po cc bo raczej Cię nie minie...

Gość ofeeeee...
dziewczyny, jestem w 40 tyg.. jesli do 16 nie urodze to zrobia mi cc. noi dzis kupilam olej rycynowy.. wlalam 2 łyzki do kubka i dolalam soku pomaranczowego do pelna.. czy wiecie moze po jakim czasie zacznie to ochydztwo dzialac??? jestem przerazona ze to zrobilam ale psychika mi juz siada bo "PRÓBOWALAM WSZYSTKIEGO.." TERAZ WIDZISZ..??????

Gość ofeeeee...
i wyobraz sobie ze juz mialam cc..

Gość no i co z tego tez mnie
ciachneli i dobrze.nie panikuj

czesc odpowiedzi nie odbiega od twojego pytania.Olej rycynowy nie dziala na skurcze macicy tylko jelit.Dostaniesz sraczki i tyle ;) jesli wyprobowalas juz wszyskiego czyli seksu,biegania po schodach,dlugich spacerow itp to znaczy ,ze dziecko teoretycznie nie jest gotowe i tyle.albo po prostu jest awaria systemu i macica nie wie co to skurcze ;)

Gość przedziwna sytuacja
glupoty Ci wypisuja dostaniesz byc moze rozwolnienia i wtedy pierwsze skurcze . Ale moim zdaniem wypilas tego olejku za malo

Gość co za idiotka !!
na wywowałnie porodu olej pić hahah takie kretynki tylko na kafeterii siedzą hahaha Po oleju to nie zdążysz na porodówkę dojść bo jedyne co będziesz to srać pod siebie haha

Gość taki lajf
Olej rycynowy powoduje skurcze jelit i może (ale nie musi) spowodować też skurcze macicy. Tak samo działa lewatywa - przyspiesza akcję porodową. Więc nie piszcie dziewczynie, że jest idiotką, bo sami nic w temacie nie wiecie. Nie bez powodu spożywanie oleju rycynowego w ciąży jest zabronione.

Gość poroocznikova
Ja mam na dzisiaj termin i lekarza pytalam,czy moge jakos sobie dopomoc na wlasna reke -powiedzial,ze jedyne,co by moglo pomoc,to SEX. polozne czasem opowiadaja jakies farmazony o chodzeniu po schodach i myciu okienboraz olejach rycynowych,ja tam wierze raczejblekarzowi

Gość do taki lajf
skurcze jelit to co innego niż skurcze macicy,skurcz jelit moze drażnić macicę i powodować jej skurcze warunek to wypicie baaardzo dużo tego oleju i chyba taką samą idiotką jak autorka jesteś albo jestes nią:D

Gość Rany, skąd się takie
Mnie się wydaje, że nie seks sam w sobie, a orgazm, który powoduje skurcze. Się pokiziaj. ;)

Gość załamka;(
mnie grozi przedwczesny poród, mam krążek i przez to ogromne zaparcia. Lekarz mi powiedział żebym spróbowała wypić olej rycynowy. Więc nie sądzę aby to przyspieszyło poród w jakiś sposób, bo inaczej nigdy by tak nie powiedział. Za to zabronił lewatywy i czopków glicerynowych, bo jak stwierdził to może w moim przypadku doprowadzić do porodu. Z domowych sposobów znam: sprzatanie, wieszanie firanek i najprzyjemniejszy - seks z pieszczeniem piersi, bo to daje zastrzyk oksytocyny:)

Gość tez mialam taki problem
olej pewnie posrednio poprzez skurcze jelit moze spowodowac skurcze macicy, podobnie jak lewatywa wlasnie- ja oleju nie pilam, ale mialam 3kroplowki i dopiero 3 zadzialala, wiec tez jestem zdania ze jak dziecko nie jest 'gotowe' to zadne metody nie przyspiesza, aczkolwiek chodzenie po schodach, seks itp zaszkodzic nie zaszkodza ;)