Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anneagre

Matura rozszerzona z matematyki

Polecane posty

Gość anneagre

Zdaję w tym roku maturę i w deklaracji mam rozszerzoną matmę, a w szkole mam realizowany poziom podstawowy. Jak na razie idzie mi średnio, nie przerobiłam jeszcze dużo materiału, pobieżnie mam opanowaną większość, ale dobrze tylko kilka działów, rzeczy typu geometria analityczna i stereometria mi kompletnie nie idą. Mam w ogole jakieś szanse na zadanie jej na 70%+ czy raczej zająć się innymi przedmiotami? Był ktoś w takiej sytuacji?

Gość anneagre
Nikt nie pisał matmy? :o

Gość ewww. .
też mam ten problem, ale ja zdaję za rok i nie wiem czy pisać matmę rozszerzoną.

Gość anneagre
Jeśli chcesz pisać to zacznij przygotowywać się już teraz, masz ponad rok do matury, w takim czasie da się to ogarnąć! Serio, gdybym ja wtedy zaczeła to byłoby inaczej. Ja niestety piszę tą maturę, a zostaly 3 miesiące :o

Gość anneagre
Ja dopiero otworzyłam książki jak wpisałam mate do deklaracji, czyli w październiku, ale podchodziłam do tematu troche pobieżnie.

Gość ewww. .
no właśnie nie wiem, z matmy nigdy za dobra nie byłam, w liceum coś sie zmieniło i jestem najlepsza w klasie (ale profil humanistyczny, więc żaden wyczyn). ogólnie wolę przedmioty ścisłe, ale nie wiem czy dałabym radę. pewnie spróbuję. na Twoim miejscu też bym próbowała, najlepiej iść na jakiś kurs przygotowujący albo korepetycje

Gość ap888
A jest Ci to rozszerzenie potrzebne do rekrutacji na studia?

Gość anneagre
Jestem na kursie od listopada, ale nie zawsze robię zadania, które mam zadane, bo są na naprawdę wysokim poziomie. I postanowiłam przez 5 dni w tygodniu robić codziennie 10 zadań z rozszerzenia, choc nie zawsze jestem w tym sumienna Serio próbuj, bo potem będziesz żałować, nic nie stracisz, a jak zaczniesz przygotowywać się teraz to masz szanse na dobry wynik. To jest do osiągnięcia, ważne, zebys sie nie obudzila 3 miesiące przed maturą ;)

Gość anneagre
Jest mi potrzebne. Podstawa liczy się 0,5 a rozszerzenie 1. Z tym, że jak próbowałam robić matury to podstawy piszę na ok 80%, a rozszerzenia 20-30%. Więc wynik z rozszerzenia jest dopiero użyteczny od 46% dopiero (do maja wyćwiczę podstawy do wyniku 9X%).

Gość anneagre
architekturę

Gość Dorotka19_Markii
MATA!!!!!!!!!!!! Arkusze i odpowiedzi http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-matematyka-na-poziomie-podstawowym-arkusz-i-odpowiedzi,wid,15551874,wiadomosc.html