Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i cooo byś

co byście zrobiły?kobiety w ciąży niech nie czytają!!

Polecane posty

Gość no i cooo byś

koleżanka 27 lat, młoda, zdrowa bez nałogów, pierwsze dziecko zdrowe....druga ciąża, wszystko ok, wszystkie badania, dziecko się rodzi i co?? wada serca i zespół downa, nie jest to jakas wada której nie da sie wykryć, co byście zrobiły? ja bym chyba lekarza udusiła!

Gość Mam takie pytanko
tak idz i uduś go. Zespoł downa a sie wykryć poprzez badania dodatkowe. Są one bezpłatne dla kobiet po 35 r z. nie każdy lekarz je zaleca. Nie każda wade da sie wykryc w łonie matki.

Gość te wiejskie problemy
pech i tyle.

Gość no i cooo byś
co ty kobieto mówisz?? w 21 tygodniu jest robone usg połówkowe, gdzie m.in sprawdza się przezierność karku!!

ale zespół downa można wstępnie zdiagnozować z usg z przezierności karkowej w 10 tyg dziwię się że lekarzom nie chce się tego robić fakt że trzeba mieć lepszy sprzęt

Gość ja miałam podobnie
ciąża prawidłowa, wyniki super, wg lekarza USG rewelacyjne.... dziecko miało wazyc 3400, a urodziło sie z wagą 2300 i problemami.... konowały a nie lekarze chodziłam całą ciaze do prywatnego lekarza za grubą kase, uwazałam na siebie, witaminy, zdrowe odzywianie.... ubiłabym tą babe....

Zaczęłabym od tego czy ma jakieś dowody np wpisy w karcie czy opis usg np połówkowego.

Gość po pierwsze usg
mierzace przeziernosc karkowa jest miedzy 12 a 14tc a nie w 21, a po drugie nawet przeziernosc karkowa w normie nie daje 100% pewnosci, ze dziecko urodzi sie zdrowe.ba nawet kosci nosowe moga byc a dziecko z zespolem. aby miec taka pewnosc trzeba wyknac badania prenatalne inwazyjne np amniopunkcja. a co do wad serca - kwestia dyskusyjna - albo lekarz konowal, albo wada taka, ktorej nie mozna bylo wykryc na usg.

Gość jjjjjjjjjj
zmien lekarza, moze jakies odszkodowanie? moj znajomy ma raka jelita , dopiero po 5 latach lekarze zauwazyli a robil kilkanascie badan