Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POPOIWMMMNBNBDFRETGB

CZY DOBRZE KARMIĘ MOJEGO 20 KILOWEGO DOROSŁEGO PSA ?

Polecane posty

7 rano zawsze mieso wieprz. lub filet drobiowy lub jest ono gotowane z odrobiną siemienia lnianego (całe ziarna) plus marchewka gotowana i starta na tarce lub jest to mieso surowe. południe. kawałek lenczu lub mortadeli lub salcesony plus kośc wedzona 19:00 wieczór: zawsze wędlina - mielonka wieprz lub mortadela lub lencz lub salceson , z dodatkiem sera zółtego-1 plaster , czasem jajecznica na MORTADELI

Gość adibi
1/10 za zolty ser :P:P buhahaha

Gość greeg
No nie za bardzo. A jaka rasa, ile ma ruchu w ciągu dnia?

BEAGLE - MAŁO RUCHU . a co z tym serem żółtym ? nie dawac psu ?

Gość adibi
ale ty tak na powaznie????? bo jesli tak to sie nawet wysile- zadnych serow, zadnych wedlin, juz lepiej kup suche zarcie w byle dyskoncie-bedzie zdrowiej...a jak nie to gotuj koprusy, mieso, podroby z warzywami i ryzem czy kasza... i nie 3 razy dziennie...to ie czlowiek, max 2 razy

korpusy? a własnie weterynarz ostrzega przed drobiowymi koścmi. a czemu salcesonu nie dawac?

Gość sie porobilo
az sie przeżegnalam:O pies nie powinien jesc wedlin i kielbas dla czlowieka bo maja mnostwo chemii i cala mase soli ktora ogromnie szkodzi psu. rozumiem dac raz na jakies czas jak sepi czy nie mamy co zrobic z 2 plasterkami ale to nie jest odpowiednie zywienie. swoja droga mieso wieprzowe tez nie jest zbytnio zdrowe tak samo jak dla czlowieka, cholesterol, te sprawy u psow tez wystepuja. najlepszy jest chudy drob z ryzem i marchewka. wiadomo nie kazdego stac zeby psy kupowac kurczaki wiec bierzesz korpus gotujesz, obierasz miesko i mieszasz z ryzem. co do kosci to dobre sa cielece, choc od jakiejkolwiek innej nic mu sie nie stanie bo pies czasem potrzebuje sobie obgryzc surowizne. pies je 1-2 razy dziennie.

ale co ? mam mu tą kasze dawac dwa razy dziennie? to mu się znudzi

Gość greeg
Pies ma przede wszystkim nadwagę, która może doprowadzić do zwyrodnienia stawów. Musisz go koniecznie odchudzić do ok. 15 kg. Ma mało ruchu, a ta rasa wymaga go sporo. Pies powinien jesć 2 razy/dobe, żadnych wędlin, tylko kurczak, wołowe, ryby, warzywa oczywiście gotowane i biały ser chudy. Raz w tygodniu jajko gotowane na twardo lub surowe tylko żółtko. Kości rzadko, najlepiej cielęce lub wołowe. Wieprzowe nie są trawione i obciążają układ pokarmowy.

Gość greeg
Zamiast kaszy lepszy ryż, kasza może powodować alergie pokarmowe. Jeżeli pokarm suchy, to nie kupuj w sieciówkach, to jest niezdrowe. Wejdź na animalia.pl Tam są w dobrej cenie i dobre jakościowo. I jeszcze jedno, jak karmisz gotowanym to musisz uzupełniać witaminami i glukozaminą.

Gość 5hjgfjfgj
kurwa sama pewnie zupoki chińskie wpierdalasz a wszarza karmisz jak hrabiego:p kurwa raz na kilka dni wsyp mu resztek do koryta albo niech trawe wpierdala pierdolony pasożyt

nie , ja nie jem zupek chinskich - jem to co pies - i ja i on mamy nadwage

mój boże, no nie jest to najepsza dieta dla psa:D Od razu skreśl z niej wszystkie wędliny i ser żółty. Zastąp to mięsem i podrobami, warzywa miąchaj z kaszą lub ryżem i miesem. Możesz mu też podawać kefir jeśli lubi :) Kupuj gnaty które będzie sobie mógł poobgryzać, mój pies jadł dużo surowizny i świeżych warzyw w całości (tak był nauczony i nie było problemu, dostawał całą marchew lub całego selera i wcinał). Lubił też wywar mięsno warzywny - gotowany jak rosół tylko bez przypraw i soli. Poza tym po co 3 posiłki - nie dość że byle jakie to jeszcze taka ilość. Moim zdaniem najfajniejsze wyjście to przygotować rano psu obfity posiłek, a wieczorem dać suchą karmę gdyby miał ochotę coś jeszcze przekąsić. Pies nie musi być cały czas napchany żarciem jak balon.

Gość dffgbnmh
ha ha - fajnie to mi opisałaś powyżej - dzięki - moze ktoś ma jeszcze jakies przepisy na zdrową psią dietę ?

Gość kioplpkp
Cielęcinkę i marcheweczkę w proporcji 1:1