Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasypana przez pomysły

Pytanie do dobrze zorganizowanych mamuś

Polecane posty

Jak sobie radzicie z obowiązkami domowymi kiedy dziecko NIE śpi w dzień? Bo rozumiem, że jak niemowlak drzemie nawet te pół godzinki to da się sporo zrobić, ale kiedy nie chce spać i domaga się uwagi? co robicie wtedy? Chusta, nosidełko, czy zostawiacie dziecko niech ryczy?

Gość tyle a może mniej
Organizowałam dziecku zajęcie na dłużej. Dawałam nowe fajne zabawki-np pustą butelkę po wodzie mineralnej-i mały wkładał paluszki w szyjkę od butelki, obracał nią, pacał, turlał itp. Jak był starszy 1.5 roku to dawałam mu klocki/książeczki i dziecka nie było.

Gość selafina
Kup sobie leżaczek- nie musi byc bardzo drogi. Zalezy zreszta jaki wiek dzieciaczka. Później może być kojec. Ja tak robilam- na poczatku niemowle do lezaczka i bylo ze mna np w kuchni, pozniej jak starsze (ok 8 miesiaca) to siedzialo tez w kojcu. Ale ogolnie odpuszczam sobie obowiazki (oprocz obiadu) do przyjscia meza. Zmywam, ogarniam jak dziecko już śpi (w nocy, kolo 21).

Gość roznie to bywazz
ja nic nie robie w zasadzie, bo syn jest tak wymagający uwagi zę niczym się nie zjamie dłuzej niż 2 minuty, a jak się zajmie to chce żebm robiła razem z nim

Gość taaa nadrobicie
usprawiedliwiajcie się tak dalej lenie

dzięki za odpowiedzi. Na leżaczek za późno, bo dziecko raczkujące, więc nie usiedzi spokojnie. Niedługo pewnie zacznie się podnosić i chodzić, i wtedy jest zagwozdka - chyba będę ją ze sobą zaganiała do łazienki, do kuchni itp. żeby cokolwiek zrobić. Ale też oczy dookoła głowy by się przydały żeby sobie jakiejś krzywdy nie zrobila...

do kojca dziecka nie włożę, bo to jak klatka w zoo. Lepiej wziąć ze sobą na krzesełku do karmienia czy pilnować podczas normalnych czynności.

Gość mala ni
to po co pytasz, skoro wiesz?

bo tak :P poza tym, tak jak myślałam, te wszystkie zorganizowane mamuśki są zorganizowane tylko wtedy, kiedy dzieciak śpi - doprawdy, wielka mi sztuka :D

Gość selafina
Nigdy nie uważałam się za super zorganizowaną mamuśkę, ale jakoś sobie radzę. Chciałam zwyczajnie pomóc. Ale jak widzę wcale nie potrzebujesz żadnej pomocy, za to mi się dostało, że robię dopiero jak dziecko zaśnie....wybacz że napisałam :o

Gość mala ni
jesteś porąbana i tyle!

Gość mala ni
to do zasypanej pomyslami bylo

Gość tez chcialam ci autorko
pomoc ale widze ze jestes najmadrzejsza, tylko nie wiem po co wiec temat zakladasz...