Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjdjshfjshdfdhsfjhb

wyskakująca "reklama" avast na pulpicie-jak to usunąć?

Polecane posty

Gość kjdjshfjshdfdhsfjhb

witam! Już chyba od dwóch lat wyskakuje mi po każdym włączeniu laptopa oferta avast, żeby wykupić antywirus bo mają jakąś tam promocję (szczegół, że już od tak długiego czasu trwa ta "wspaniała promocja"..) zamykam okienko, po czym po jakimś dłuższym czasie użytkowania znowu się to pojawia (np. po 2-3 godzinach). Nie pomogły żadne dezinstalacje itd. Jak to usunąć? Zaczyna mnie to pomału wkurzać bo ile można męczyć jednego człowieka tą samą ofertą, która go g***o obchodzi?? :P

Gość kjdjshfjshdfdhsfjhb
Za cholerę nie mogę znaleźć opcji, by oferta nie wyskakiwała. A odinstalować nie mogę-wyświetla mi się, że nie można, tak jakby od nowości avast był na kompie (ale nie wiem czy tak jest-nie znam się kompletnie na komputerowych sprawach)

No bo jeśli jest opcja wyłączenia tych reklam to pewnie ciężko ją znaleźć. Ale nie można odinstalować Avasta? Jaki masz system operacyjny, masz uprawnienia administracyjne? Dobrym rozwiązaniem byłoby usunięcie Avasta i zainstalowanie np Comodo.

Gość kjdjshfjshdfdhsfjhb
Mam windows 7 home premium, właśnie gdy próbowałam go odinstalować, wyświetliło mi się, że potrzebne są uprawnienia administracyjne i na tym zakończyłam, bo nie wiedziałam co dalej zrobić z tym fantem :)

No jak masz Windowsa 7 to powinien Ci się zrobić ciemny ekran i powinno pojawić się okienko z zapytaniem o użycie uprawnień administracyjnych i tam trzeba kliknąć tak.

Ewentualnie w menu start w szukajce wpisz cmd, kliknij prawym na tym co się pojawi, wybierz uruchom jako administrator, w wierszu poleceń wpisz net user administrator /active:yes potem wyloguj się i zaloguj na konto administratora i spróbuj odinstalować Avasta.

Gość kjdjshfjshdfdhsfjhb
Tylko, że jak wciskam, by odinstalować avasta, włącza się automatycznie program uninstall, a konkretnie lista wszystkich programów jakie mam na kompie i tam nie ma avasta!! To właśnie sprawia, że nie mogę go odinstalować :/

Gość kjdjshfjshdfdhsfjhb
P.S. wogóle dzięki za rady, że się wogóle odezwałeś dobry człowieku :)

Nie jestem dobrym człowiekiem. To po pierwsze, a po drugie... poszukaj na dysku C w Program Files czy masz jakieś katalogi od Avasta i spróbuj je wywalić jak nie ma go na liście programów do odinstalowania. Jak nie ma nic od Avasta to może to te reklamy mogły się zainstalować z jakimś innym programem więc ciężko będzie namierzyć co trzeba odinstalować.

Gość gość
Aleś pomógł... :D