Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marek.O.

Dlaczego pociągi w Polsce tak śmierdzą??

Polecane posty

Gość Marek.O.

Jechałem pociągiem z Drezna do Warszywy i takiego syfu jeszcze nie widziałem. Syf w wagonach, osrane i zaszczane kible, zimne i śmierdzące przedziały. Nigdy w życiu już nie wsiądę do PKP. Wykupiłem sypialny a całą droge stałem na korytarzu, ze względu na syf i pluskwy w przedziałach. Już sama przesiadka w Dreźnie z ICE do Intercity dała mi do zrozumienia, że cofnąłem się o przynajmniej 50 lat wstecz.

Gość bo u nas połowa to barbarzyncy
wystraczy zobaczyc jak kibel w pociagu wyglada po wyjezdzie w trase. Po kilku godzinach jazdy syf, naszczane na podłoge, papier rzucony na podłoge tak jakby ktos to specjalnie zrobił.

Gość prawictwo pospolite171
A ja lubie jezdzic pociagiem , Mozna wystawiać głowe przez okna . Kolej ma klimat w autbusie pewne rzeczy są wykluczone.

Po prosu dlatego że w PKP porobiły się spółki. Wszyscy wyciągają ręce po kasę z przejazdów a nie ma odpowiedzialnego za czystość i punktualność jazdy PKP Dawniej była jedna Firma PKP która zajmowała się wszystkim.

Gość trolloooo
bo niestety mentalnie wielu Polaków nadal tkwi w XIX wiecznej wsi - srali i szczali na polu gdzie popadnie, przecież jeszcze w dwudziestoleciu międzywojennym były specjalne akcje propagujące budowę wygódek, zwanych sławojkami. I fakt, że mieszkają dziś w miastach niczego nie zmienia. Jak mówi powiedzenie: chłop ze wsi wyjdzie, wieś z chłopa - nigdy.

Gość bo u nas połowa to barbarzyncy
Ja tez lubie. Mozna pochodzic, jest kibelek jaki by nie był ale jest :classic_cool: Autobus to dla masochistów dobry jest.

Gość prawictwo pospolite171
kolej ma klimat jakiem nie dysponuje żaden środek transportu .

Gość pilsko
Odwalcie się od Pana Prezesa spółki PKP Intercity, niech sobie chłop spokojnie zarabia 60 tys. zł. miesięcznie a co, zazdrościcie ? nie srajcie w wagonach to będzie czysto !

Pilsko!! Nie wiesz co piszesz?? Owszem niech zarabia tyle ale niech też będzie za coś odpowiedzialny. A nie tylko bierze ciężkie pieniądze za nic. Druga sprawa to takich Prezesów jest kilku każdy w danym dziale a każdy taki Prezes ma swoich zastępców którzy najczęściej dostają połowę tego wynagrodzenia czyli 30 tyś. A ten co zajmuję się czystością 1200zł lub 1500. Kto by chciał pracować za takie pieniądze przy takiej nie miłej pracy!

Gość to nie prezes PKP IC zarabia t
tyle tylko prezes PKP , tej całosci. Człowiek z nadania PO i ministra Nowaka, były bankowiec, wychowanek Balcerowicza. Sciagnał sobie mase swoich pupilków i nazatrudniał na dobrych stołkach. Podobno jego kierowca zarabia 20 tysiecy :classic_cool: Oczywiscie nie jako kierowca tylko "dyrektor projektu" :D:D Natworzył nowych tzw "departmanetów" , likwiduja linie kolejowe itd, itp., zamawia jakies pseudoraporty wsrod firm pdeudodaradczych i kólko wzajemnej adoracji i powiazan sie kreci. A najwiekszym skandalem jest kupno składów Pendolino na 200 km/h zamiast kupic dwa razy tansze wagony o takich parametrach w kraju to ci zamawiają tabor za granicą. Te Pendolino to beda takie kolejowe Drimlainery :classic_cool: Beda drogie bilety i beda jezdziły puste a potem firma zupełnie stoczy sie przez nie na dno.

Gość pendolino to zasługa rzadu
hahaa:D Tusk bedzie sie chwalił w wiadomosciach jak nowa jakośc wprowadzają, ale nikt nie powie o kosztach i o tym że kazdy bedzie miał w dupie pociag za 200 zł za przejazd, nie liczac urzedników w delegacji i innych krawaciarzy

Gość pendolino to zasługa rzadu
jeszcze się przekonamy w tym roku jak pierwszy egzemplarz wejdzie do jazdy co tam mądrale wymyśla.

Gość Polskie pociagi to zlom
Niemcy i Francuzi bija Polske o 100 lat. Polacy sa oje.bani z mozgu i nie potrafia nawet stworzyc auta nie wspominajac juz o samolocie lub pociagu.

Gość wsciekly gosc
Wlasnie jade pociagiem Pojezierze do Gizycka. Pociag ma ze szesc wagonow, polowa wagonow jest nabita ludzmi tak, ze nawet stoja na korytarzach. Druga polowa jest PUSTA!!!! siedza w niektorych przedzialach jedna ,dwie osoby. Zaznaczam ,ze to nie sa wagony pierwszej klasy. W naszym wagonie kazdy ma duza walizke. Na polkach nie ma miejsc,upchalismy ne jedna na drugiej zeby nie trzymac ich na kolanach. Powiedzcie Panstwo co za kretyn kontroluje logistycznie ta posrana firme. Nigdy w zyciu nie bylam tak wsciekla jak dzisiaj. Gdzie tu mowa o marce Tlk? To zenada i syf. Bilety drogie. Jezdze, jezdzilam tymi liniam 5lat, co dwa tygodnie. Zawsze w weekendy pociagi byly przeladowane, w dni powszednie jezdza prawie puste sklady. Co za d*pek i duren bez serca bierze za to kase,ze zima mozna sie ugotowac,ze konduktorzy sa niemili, za ten durny scisk. Przeciez maja systemy komputerowe, ktore pokazuja gdzie sa wolne miejsca,a gdzie jest za gesto. Zycze tej firmie zeby ja szlag trafil. Dyrektorzy i obsluga napewno tymi smierdzacymi pociagami nie jezdzi. Ja przenioslam sie do Polskiego busa, tanio, szybko, internet, klimatyzacja, mila obsluga. To nie jest reklama, To porzadna firma.

Gość gość
Tak, ale lepszy rydz niż nic :) A w autobusach wcale kibli nie ma, a powinny być. A w ogóle to szlag mnie trafia jak jakieś mohery jada do kościoła i tak sie pchają. Albo... ja sie trzymam, za chwile zakręt ma być, a ktoś mi ręke zrzuca z tego trzymaka. Nosz k***a jego mac no przeciez sie zabić można :-O ale no to chamstwo

Gość gość
przyznaje, że ja sama kiedyś nasikałam na podłogę w pociągowym kiblu :-( ustęp był zatkany i wylewała się z niego woda przy każdym bujnięciu wagonem, a umywalka była za wysoko, w dodatku leżały w niej zużyte tampony. dlatego już nie jeżdżę PKP.

Gość gość
A ja kiedys spadlem z kibla jak srałem i sie zesrałem na podłoge

Gość gość
w pociągu rzecz jasna. Te pociągi nie powinny sie tak telepać

Gość gość
w pociągu rzecz jasna. Te pociągi nie powinny sie tak telepać

Gość polskiepociągi
polskie pociągi to odzwierciedlenie mentalności Polaków: więc toalety: -gówno i szczyny na podłodze, na desce, zużyty papier porozrzucany -tampony -niekiedy wymiociny -opakowania po wszystkim, głównie po alkoholu -kiepy, poprzyzpalane papierosami ścianki -zużyte kondony niezawiazeke i rzucone byle gdzie podróżni śmierdzą pierdzą bekąją są zapoceni pijani awanturują się kradną x Polak to świnia w 99% bezmózga obleśna niszczycielska śmiecąca