Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gruszka89nana

możliwa ciąża zaraz po @ ???

Polecane posty

Gość gruszka89nana

Witam, już się pogubiłam w tym wszystkim. Czy znalazłaby się tu jakaś osoba, która by mi to w jakiś sposób wytłumaczyła, bądź była w podobnej sytuacji, lub zaszła tak w ciąże? Otóż ... mam w miarę regularne cykle 30-32 dni, od 3 miesięcy co 31 dni. Moja @ zaczęła się 9 lutego a skończyła ( dosłownie ostatnie krople) 14 lutego. Trwała 6 dni. OD 14 - 17 lutego kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczania z finałem w środku. Był to mój 6,7,8, 9 dc. Dziś jest 10 dc a od wczoraj okropnie bolą mnie jajniki ( do owulacji jeszcze kilka dni) dni płodne teoretycznie mam od jutra. Czy ból jajników może świadczyć o przesuwającej się owulacji? Czy jest możliwość zajścia w ciąże jeżeli do pełnego stosunku doszło na tydzień przed owulacją? Pozdrawiam Was cieplutko i proszę o odpowiedz :)

Gość jajniki Cię bolą z
powodu owulacji, a nie ciąży, czy sądzisz że po 4 dniach od stosunku są możliwe jakiekolwiek objawy ciazy?

Gość gruszka89nana
a czy ja tak napisałam? Zastanawiam się właśnie czy ból jajników świadczyć może o przyspieszonej owulacji ( co oznaczało by , że wszystko by mi się poprzesuwało i dni nie płodne byłyby dniami płodnymi) czy po prostu jajniki mogą boleć na nadchodząca owulacje? wiem, że to bezsensu pytanie, ale CZY KTÓRAŚ Z WAS ZASZŁA TAK W CIĄŻE? CZY MOŻLIWA JEST TAKA ŻYWOTNOŚĆ PLEMNIKÓW?

Gość oj tam oj joj
1. cykle wahające się w granicach 30-32 to bardzo regularne cykle 2. ból jajników może być objawem różnych rzeczy, także choroby np. zapalenia przydatków, mnie w ciąży nie bolały jajniki; 3. niektóre kobiety czują owulację, inne nie; 4. gdzieniegdzie piszą, że plemniki mogą przeżyć tyle dni, ale to bardzo wątpliwe, bardziej prawdopodobne jest przesunięcie owulacji; 5. „pełny stosunek nawet w czasie owulacji i u 100 procent pewnej pary nie gwarantuje ciąży. W takim przypadku statystycznie „zaciąży 25 procent par, z czego 30 5- procent ciąż ulegnie poronieniu na wczesnym etapie.

Gość oj tam oj joj
5. „pełny stosunek nawet w czasie owulacji i u 100 procent płodnej pary nie gwarantuje ciąży. W takim przypadku statystycznie „zaciąży 25 procent par, z czego 30 5- procent ciąż ulegnie poronieniu na wczesnym etapie.

Gość oj tam oj joj
Coś mi ucina: 30 -50 procent ciąż

Gość gruszka89nana
30-50% ?! o matko !!!

Gość gruszka89nana
tyle, że ostatnio cierpię na bezsenność i boje się, żę po prostu zmęczenie mogło rozregulować mi cykl, a to by świadczyło, że uprawiałam stosunek w dni płodne. Oczywiście dzidziuś nie byłby katastrofą, ale chciałabym by wypowiedziały się tutaj "wpadki" ciążowe tuż po @ :)

Gość Mniej lub więcej
wiesz co, ja też mam 30 dniowe cykle, miesiaczka trwa te 5 dni - praktycznie po samej miesiączce zakładam że max 4 dni są bezpieczne, potem zaczyna się okres plodny *od 9 dnia cyklu....jeśli nie chcesz ciąży rób to calkiem bez zabezpieczenia w czasie 10 dniowym przed miesiaczką..to jest w miarę bezpieczny czas

Gość ja mam regularne cykle
29 dni. Zaszlam w ciążę 2 dni po okresie. A final nie byl w środku. Widocznie preejakulat mnie zapłodnił. więc wsyzstko jest mozliwe

Gość Mniej lub więcej
aha ta moja metoda jest w miarę pewna bo w ten sposób zabezpieczelam się przez 18 lat mojego życia :) dwa razy w życiu kochałam się calkiem bez zabezpieczeń i uważania (bo chcielismy ciążę) w 14 dniu cyklu czyli w dniu płodnym i te dwa razy zaszłam w ciążę :)

Gość co o matko głupia autorko
To że ktoś ma problem z wklejem tekstu to pikuś z idotka która w dodatku uprawia seks bez zabezpieczenia nie mając pojecia o podności, zachodzeniu w ciążę.

Gość naleśnik123
dziękuję dziewczyny za odpowiedz :) no tak, ale wiecie, WALENTYNKI i te sprawy zrobiły swoje i teraz nie wiem bo martwi mnie ten bój jajników JUŻ! a nie chce się niepotrzebnie stresować też, bo do miesiączki jeszcze kupę czasu!!! :)))

Gość naleśnik123
dobrze, że Ty jesteś taka wszechwiedząca :) nie Tobie oceniać co wiem, a co nie. PYTAM SIĘ PO PROSTU CZY KTÓRAŚ Z WAS ZASZŁA W CIĄŻE TE KILKA DNI PO @ :)

Gość naleśnik123
up up up