Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamproblemik : <

Łagodna dieta i ćwiczenia dla 14-latki

Polecane posty

No więc bardzo szybko zbliżam się do nadwagi. Ponieważ jeszcze jej nie mam nie udam się do dietetyka :/ Chciałabym prosić czy nie zna ktoś jakiejś dość łagodnej (na razie) i trochę ostrzejszej diety? Najlepiej takiej, która nie trwa długo - nie chce się katować Najpierw łagodnej bo jestem przyzwyczajona do sytych porcji i dużej ilości mięsa. Oraz jakiś sprawdzonych ćwiczeń na oponkę? Co do odżywiania to moje główne błędy, które "wyłapałam" to: nie jem pierwszego i często też drugiego śniadania uwielbiam słodycze (poszukuje jakiegoś niskokalorycznego substytutu) jem przed snem nie mam stałych godzin posiłków nienawidzę surowego pomidora i papryki

Gość knjhbvg
Jesteś jeszcze bardzo młoda i w takim wieku odchudzanie jest niewskazane. Wiem, co czujesz, ale wiem też, co mówię. Sama zawsze miałam kompleksy na punkcie wagi i skończyło się tak, że mało się nie zagłodziłam na śmierć. Na pewno wyjdzie Ci na zdrowie, jeśli będziesz ćwiczyła, ale nie kombinuj z dietą, proszę. Na razie Twoje ciało nie jest jeszcze ukształtowane, pozwól mu na rozwój.

Ja broń boże nie zamierzam się głodzić tylko chciałabym zbilansowanej łagodnej diety. Nigdy nie przeszkadzała mi waga tylko mój ogromny brzuch z resztą ciała dobrze. Ludzi cały czas mówią że jestem spasiona i mnie to krępuje szczególnie dlatego że mam w szkole basen ;(

Gość White Power
pozycja łokciowo-kolankowa na zmianę z pozycja "Zbieranie ryżu" :)

Gość knjhbvg
Przykro mi to czytać, bo jakbym słyszała samą siebie. :( Ja zaczęłam od zdrowej diety i biegania kilka razy w tygodniu, później zrobiła się z tego obsesja, która zatruła mi życie. Nie mogłam przestać.

Gość To proste ...
Skoro wiesz, jakie popełniają błędy, to dlaczego nie zaczniesz od wyeliminowania ich? Waga sama zacznie spadać.

Gość To proste ...
Jakie popełniasz, przepraszam za byki, pisze z tabletu i ten bardziew mi zmienia wyrazy :0

Gość dziś na pomarańczowo
nie znam się na żywieniu młodzieży, ale moim zdaniem wystarczy zmniejszyć porcje (rozciągasz żołądek, w efekcie zawsze będziesz głodna), odrzucić śmieciowe jedzenie, chipsy, słodkie i gazowane napoje, ograniczyć do minimum słodycze i ruszyć pupę sprzed kompa/tv.